. ‎.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει 

Παιδικό Θέατρο

 

Όταν πέφτει η αυλαία του 26ου Φεστιβάλ Πανελλήνιων Ερασιτεχνικών Θιάσων(7-16 Σεπτεμβρίου) στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου , ανοίγει η αυλαία του Παιδικού Θεάτρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/09 (έναρξη 20:00 /Διάρκεια 70 λεπτά )
¨ Του φεγγαριού η τράτα στων αστεριών τη στράτα ¨, από το θέατρο «Φούρνο».
Ένα διαδραστικό έργο του Τάκη Χρυσούλη, που απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 7 ετών και βασίζεται στο παιχνίδι, στον αυτοσχεδιασμό και στη συμμετοχή των παιδιών.
ΠΕΜΠΤΗ 20/09 (έναρξη 19:00/ Διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά )
¨ Παραμύθια από ψέμα και αλήθεια,¨ από τη Εταιρεία Θεάτρου «Παίκτες». Μία βραβευμένη παράσταση, που αποτελείται από πρωτότυπα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ και απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες. Μια παράσταση με χορό και ζωντανή μουσική.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/09(έναρξη 19:00/Διάρκεια 55 λεπτά )
¨ Μήλα- Ζάχαρη – Κανέλα ¨, από το θέατρο «Φούρνο».
Ένα παραμύθι γεμάτο συνταγές για πρωτότυπες μηλόπιτες για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών. Με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών .
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09(έναρξη 20:00/ Διάρκεια 90 λεπτά )
¨ Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο,¨ από το Θέατρο Πρόβα. Μια σπαρταριστή κωμωδία, εμπνευσμένη από την παγκόσμια και την Ελληνική λογοτεχνία για τις ιστορίες των λουλουδιών, που κάποτε ήταν άνθρωποι και τις περιπετειώδεις βαφτίσεις τους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/09 (έναρξη 20:00/ Διάρκεια 55 λεπτά)
¨Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγω πόρτες ,από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου- «Θεατρομάθεια» .
Ένα τρυφερό, διαδραστικό έργο, του Τάκη Χρυσούλη για τη Χιόνη, τη μοναχοκόρη του Βοριά που μένει μόνη στα κρύα παλάτια του πατέρα της και παγώνει τα παιχνίδια των παιδιών. Μια ιστορία για την δύναμη της φιλίας και της μουσικής που καταφέρνει να λιώσει …τους πάγους.

.Φίλο της Ελλάδας χαρακτήρισε τον Γιούνκερ ο Έλληνας πρωθυπουργός


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Γιούνκερ φίλο της Ελλάδας αλλά και προσωπικό του φίλο.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup είναι φίλος της Ελλάδας και παλιός προσωπικός μου φίλος. Ήρθε στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή. Του είπα ότι έχουν αλλάξει πολλά στην Ελλάδα τους δύο τελευταίους μήνες και θα αλλάξουν κι άλλα πολλά. 

Έχουμε επισπεύσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κλείσουμε και το πακέτο των 11,7 δις. Του μίλησα για τις νέες προσπάθειες μας να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή και να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών καταπολεμώντας τη λαθρομετανάστευση».

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα: 

«Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και πολιτικά και οικονομικά και κοινωνικά. Βαδίζουμε με αποφασιστικότητα στο δρόμο της σταθεροποίησης. Θα υλοποιήσουμε όλους τους στόχους για να βγούμε από αυτή την κρίση και να μπούμε στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό. Μια κοινωνία με διαρκή ύφεση και ανεργία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Δίνουμε προτεραιότητα στο θέμα της ρευστότητας. 

Ας μην ξεχνάμε ότι στις τελευταίες εκλογές ο λαός αποφάσισε η χώρα να μείνει σταθερά προσηλωμένη στο ευρώ. 
Πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας μας. Και τότε θα αλλάξει η ψυχολογία στον ιδιωτικό τομέα αλλά και τις αγορές»

.Πρόστιμα για τα «φακελάκια»


Την 50πλάσια αξία επί του χρηματικού ποσού που αποκόμισαν από «φακελάκι» για όσους διέπραξαν αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, προβλέπει διάταξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα, οι επίορκοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, θα υπάγονται σε δίκες εξπρες για την εκδίκαση της υπόθεσης τους.

.Μια "θεαματική επάνοδο" της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή σκηνή υπόσχεται ο Αντ. Σαμαράς


 Η Ελλάδα θα κάνει σύντομα μια "θεαματική επάνοδο" στην ευρωπαϊκή σκηνή, δηλώνει  στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην γερμανική εφημερίδα Bild, που δημοσιεύεται αύριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός,  Αντώνης Σαμαράς.
"Βεβαίως θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας, το υπόσχομαι. Θα μπορέσουμε να δούμε μια θεαματική επάνοδο", σημείωσε.
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποτόλμησε τη σύγκριση με τη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδος στο Euro 2004. "Ήταν ένα θαύμα", δήλωσε.
 
Αναφερόμενος στον τότε προπονητή της εθνικής της Ελλάδος, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: "Ο Ότο Ρεχάγκελ δήλωνε τότε ότι η επιτυχία αυτή ήταν το αποτέλεσμα ενός μείγματος τυπικά γερμανικών αξιών, ελληνικού ενθουσιασμού και εφευρετικότητας".
 
"Επομένως έχουμε τη σωστή συνταγή", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

.Χρηματικές ποινές στους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους


Οικονομικά υπολογίσιμες θα είναι πλέον οι επιπτώσεις της επιλογής δημόσιου λειτουργού να εκμεταλλευτεί τη θέση του και την ανάγκη του πολίτη σε οποιαδήποτε έκφανση. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα επιβάλλεται, υποχρεωτικά, χρηματική ποινή ύψους 50πλάσιου του ωφελήματος που αποκόμισαν όσοι διέπραξαν αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Δηλαδή, πέραν της ποινής φυλάκισης που θα του επιβληθεί από τα δικαστήρια, αν ένας γιατρός πήρε «φακελάκι» 1.000 ευρώ καλείται, πλέον, να πληρώσει 50.000 ευρώ, αν ένας μηχανικός έλαβε «δωράκι» 2.000 ευρώ, θα πληρώσει 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, προβλέπεται στη διάταξη ότι, για τις περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή και τραπεζικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΔΕΚΟ, 

οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, να υπάγονται αυτές σε ταχυτάτη διαδικασία στο στάδιο αξιολόγησης, ανάκρισης και εκδίκασης, όπως συμβαίνει σήμερα για υποθέσεις διαφθοράς σε επίπεδο κεντρικής διαχείρισης εξουσίας (π.χ. περίπτωση Τσοχατζόπουλου).

Η ρύθμιση θα αφορά σε αδικήματα όπως δωροδοκίας, απιστίας στην υπηρεσία, υπεξαίρεσης και ψευδούς βεβαίωσης.

.Α. Μέρκελ: Αποφάσεις μετά την έκθεση της τρόικας

«Δεν θα έχουμε λύση την Παρασκευή. Θα περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και θα αποφασίσουμε μετά», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ από το Κισινάου της Μολδαβίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, αναφερόμενη στην επικείμενη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την Παρασκευή στο Βερολίνο. 

Σύμφωνα δε με την γερμανική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η καγκελάριος επανέλαβε ότι ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του

.Νέες θέσεις σε ελληνικά ομόλογα ανοίγουν και πάλι τα hedge funds


Ορισμένα επενδυτικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) άρχισαν να αγοράζουν και πάλι ελληνικά ομόλογα, οι τιμές των οποίων είναι πολύ χαμηλές, καθώς αισιοδοξούν ότι η πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών δανειστών της θα τους αποφέρει κεφαλαιακά κέρδη, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ.

Τα ταμεία αυτά, τα οποία αποσκοπούν σε βραχυπρόθεσμο κέρδος και δεν είναι θεσμικού χαρακτήρα επενδυτές, θεωρούν ότι τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία προσέλκυαν λίγους επενδυτές μετά το «κούρεμα» 

που υπέστησαν οι ιδιώτες επενδυτές τον περασμένο Μάρτιο, μπορεί να αποτελούν τώρα ευκαιρία, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να κρατηθεί σε τροχιά για να επιτύχει τους όρους και να λάβει τη χρηματοδότηση που έχει ανάγκη.

.Η χορήγηση αντιβιοτικών σε βρέφη μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία


Η χορήγηση αντιβιοτικών σε βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών θα μπορούσε αργότερα να οδηγήσει σε παιδική παχυσαρκία, αποκαλύπτει έρευνα.

 "Πιστεύουμε συνήθως ότι η παχυσαρκία είναι μια επιδημία που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη άσκησης και την ανθυγιεινή διατροφή, 

όμως ολοένα και περισσότερες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα", υπογραμμίζει ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο Λεονάρντο Τρασάντε, του τμήματος ιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη χρήση αντιβιοτικών σε 11.532 παιδιά που γεννήθηκαν στο Έιβον της Βρετανίας το 1991 και το 1992. Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που είχαν λάβει αντιβιοτικά κατά τους πρώτους πέντε μήνες της ζωής τους ζύγιζαν περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Η διαφορά βάρους ήταν ελάχιστη στα νήπια από 10 έως 20 μηνών, όμως αυξανόταν στη συνέχεια και σε ηλικία 3 ετών και 2 μηνών τα παιδιά που είχαν πάρει αντιβιοτικά είχαν αυξημένες πιθανότητες (κατά 22%) να είναι υπέρβαρα.
Αντιθέτως, στα βρέφη που έλαβαν αντιβιοτικά μετά τον 5ο μήνα δεν διαπιστώθηκε αξιοσημείωτη διαφορά βάρους.

.Ραδιενεργά ψάρια αλιεύθηκαν κοντά στη Φουκουσίμα


Ραδιενέργεια σε επίπεδα ρεκόρ καταγράφηκε σε σκορπίνες στα ανοιχτά των ιαπωνικών ακτών, στο ύψος του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νταϊίτσι,  ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Tokyo Electric Power Co. (TEPCO).

Τα ψάρια αυτά αλιεύθηκαν  σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Φουκουσίμα και από την εξέταση που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι ήταν μολυσμένα με καίσιο που έφτανε τα 25.800 μπεκερέλ ανά κιλό, 
σε επίπεδο δηλαδή 258 φορές υψηλότερο από το όριο που έχει θέσει η ιαπωνική κυβέρνηση για τα τρόφιμα.
Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι πεταλούδες που ζουν γύρω από τον πυρηνικό σταθμό έχουν υποστεί μεταλλάξεις που σχετίζονται με τη ραδιενέργεια.

.Ο Ρόμνεϊ εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με την εικόνα του


Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ αύξησε κατά δύο μονάδες το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου απέναντι στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά η προσωπικότητά του εξακολουθεί να μην είναι αποδεκτή από τους ψηφοφόρους, προκύπτει από δημοσκόπηση της Wall Street Journal και του NBC που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Τα ποσοστά για τον Αύγουστο διαμορφώνονται σε 48% για τον Ομπάμα και 44% για τον Ρόμνεϊ, με περιθώριο λάθους +/-3,1%.

Η δημοσκόπηση αυτή είναι η πρώτη μετά την ανακοίνωση του Ρόμνεϊ ότι επιλέγει για υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Πολ Ράιν, γνωστό για τις συντηρητικές του απόψεις σε κοινωνικά θέματα.

Ο Ρόμνεϊ θα πάρει επισήμως το χρίσμα του κόμματός του την επόμενη εβδομάδα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στην Τάμπα του Οχάιο, όμως η δημοσκόπηση φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της εικόνας του πολυεκατομμυριούχου πρώην επιχειρηματία.

Μόνο το 24% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Ρόμνεϊ θα υπερασπιστεί καλύτερα τα δικαιώματα των γυναικών έναντι 54% για τον Ομπάμα, το 30% θεωρεί ότι πραγματικά νοιάζεται για τον μέσο Αμερικανό
, έναντι 52% για τον Ομπάμα και τέλος το 36% δηλώνει πως ο Ρόμνεϊ "συμμερίζεται τις απόψεις των ψηφοφόρων", ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ είναι 44%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.