.Κέντρο πολιτισμού γίνεται το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά

Σε κέντρο πολιτισμού μετατρέπει ο δήμος Χανίων το πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Γαλατά.
Οι απαιτούμενες μελέτες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και προχωρά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.

Με βάση τη μελέτη, στο σπίτι - συνολικής επιφάνειας 106 τ.μ. - θα γίνουν εργασίες ανάδειξης και ανάπλασης, χωρίς να επηρεαστεί η αρχική μορφή και αρχιτεκτονική του κτιρίου. 

Θα δημιουργηθούν, ξενώνας, αίθουσα σεμιναρίων, χώρος ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρος προβολών, γραφείο υποδοχής και μουσείο-έκθεση. Η μελέτη προβλέπει ακόμα εργασίες σε όμορη μικρή κατοικία, όπου θα δημιουργηθούν, αναψυκτήριο, αποθήκη, wc για επισκέπτες, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση της αυλής και του περιβάλλοντα χώρου.

.Επίταξη εάν κηρυχθεί παράνομη η απεργία

Τη σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης για την απεργία στη ΔΕΗ περιμένει η κυβέρνηση προκειμένου να οριστικοποιήσει τις επόμενες κινήσεις της.

Στην δικαιοσύνη ως γνωστόν έχει προσφύγει η διοίκηση της ΔΕΗ ζητώντας να κριθεί η απεργία της ΓΕΝΟΠ παράνομη και καταχρηστική.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου στη περίπτωση που η απεργία κριθεί παράνομη και καταχρηστική και οι εργαζόμενοι δεν συμμορφωθούν με την απόφαση, τότε η κυβέρνηση έχει ήδη συζητήσει και αποφασίσει την επιστράτευση τους. 

Στην απόφαση αυτή συμφωνούν και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι παρά τους κινδύνους που κρύβει μια τέτοια απόφαση τόσο για το εσωτερικό της ΝΔ όσο και για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ . Κι αυτό γιατί μπορεί ο Τσίπρας να είναι η αιχμή για τη κυβέρνηση στο θέμα της ΔΕΗ όμως οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ είναι αυτοί που πρωτοστατούν μέσα στη ΓΕΝΟΠ υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.