.Ψάχνουν 24 offshore στην Κύμη Ευβοίας


Μετά το Κρανίδι Αργολίδας, σειρά έχει η Κύμη Ευβοίας για να ελεγχθούν από το υπουργείο Οικονομικών οι λόγοι που μια μικρή περιοχή της Ελλάδας προσέλκυσε 24 of shore εταιρείες προκειμένου να δραστηριοποιηθούν εκεί.
Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει ότι βρίσκεται στη διαδικασίας της δημοσίευσης στο Εθνικό Τυπογραφείο υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος και λοιπών φορολογιών καθώς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ), του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), του φόρου ακίνητης περιουσίας και του ειδικού φόρου επί των ακινήτων, όλων των ανέλεγκτων χρήσεων.

Στην παρούσα φάση, όπως εξάλλου αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, πραγματοποιείται έλεγχος των 24 offshore, που δραστηριοποιούνται στην Κύμη και από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας.

Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη, διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλου για τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό offshore στην περιοχή της Κύμης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών πριν από λίγες ημέρες είχε αποστείλει στη Βουλή και έγγραφο για τον έλεγχο των offshore στο Κρανίδι, επίσης από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο της Αθήνας καθώς, όπως έλεγε ο κ. Μαυραγάνης, για τις 161 από τις 184 που έχουν έδρα στο Κρανίδι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής ανέλεγκτων χρήσεων.

.Γδέρνουν σκυλιά για να φτιάξουν μπότες – απομίμηση

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων Humane Society. Από ελέγχους της οργάνωσης σε εργοστάσια κατασκευής υποδημάτων στην Αυστραλία, προέκυψε ότι προκειμένου να κατασκευάσουν απομιμήσεις από διάσημες χειμωνιάτικες μπότες, γδέρνουν σκυλιά και άλλα ζώα ζωντανά για να εξασφαλίσουν δέρμα και μαλλί.

Το “ματωμένο” δέρμα και το μαλλί προέρχεται από την Κίνα.
Μάλιστα, οι κατασκευαστές των απομιμήσεων παραπλανούν τους ανυποψίαστους καταναλωτές αναγράφοντας στην ετικέτα ότι χρησιμοποιούν μαλλί προβάτων και άλλα υλικά.

Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, στην πλειονότητα των απομιμήσεων χρησιμοποιείται γούνα νυκτερευτών (raccoon dogs), που ζουν στην ανατολική Ασία και έχουν συγγένεια με παμφάγα και σαρκοφάγα θηλαστικά όπως οι λύκοι, οι αλεπούδες, τα τσακάλια και τα κογιότ.

Αν και η εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες έχει απαγορευθεί επίσημα στην Αυστραλία από το 2004, δεν ισχύει το ίδιο για τη γούνα νυκτερευτών, με αποτέλεσμα το “ματωμένο” εμπόριο να συνεχίζεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε καθολική απαγόρευση στις εισαγωγές γούνας από γάτες και σκύλους το 2008.

.Έκθεση τρόικας: Από "ακτινογραφία" η Ελλάδα κάθε εβδομάδα


Υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας θα βρίσκονται τα οικονομικά της κυβέρνησης, καθώς η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στέλνει μπαράζ αναφορών στους εκπροσώπους των δανειστών ακόμη και κάθε εβδομάδα.
Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρέχει στοιχεία ακόμη και για το ρευστό που έχει στα ταμεία της κάθε εβδομάδα.
Ειδικότερα η Ελλάδα πρέπει να ενημερώνει τους δανειστές ως εξής:
-Κάθε μήνα να δίνει τα στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

-Κάθε μήνα να ενημερώνει αναλυτικά για τις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου, τον αριθμό των δημοσιών υπαλλήλων και το μέσο μισθό.
-Μηνιαία στοιχεία για το προσωπικό. Τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις, τις μετατάξεις, για κάθε οντότητα.

-Κάθε εβδομαδιαία η τρόικα θα παίρνει τον λογαριασμό για τα ρευστά διαθέσιμα της κυβέρνησης.
-Τριμηνιαία στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (expenditure pending payment).
-Μηνιαία στοιχεία για τις ιδιωτικοποιήσεις στοιχείων ενεργητικού.

-Μηνιαία στοιχεία για τις κρατικές επιχειρήσεις: Έσοδα, κόστος, μισθοδοσία, αριθμός υπαλλήλων και επισφάλειες.
-Μηνιαία ανακοίνωση για τις κινήσεις στους ειδικούς λογαριασμός (special accounts).

-Μηνιαία ανακοίνωση για τις συναλλαγές μέσω λογαριασμών εκτός προϋπολογισμού.
-Εβδομαδιαία έκθεση για τον ισολογισμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με σημείωση και εξήγηση των αλλαγών στους λογαριασμούς.

.«Όταν γίνεται συνέδριο, αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας»


«Είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς κριτική. Και εγώ θα προσυπέγραφα ότι είναι χωρίς τακτική και στρατηγική το ΠΑΣΟΚ- δεν κοστίζει τίποτα, αλλά δεν λέει και τίποτα, τελικά» ανέφερε ο Θόδωρος Πάγκαλος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις του Α. Λοβέρδου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως έχει διαπιστώσει ότι ο κόσμος έχει απορρίψει το πολιτικό σύστημα και όχι μόνο πρόσωπα και πρότεινε «αλλαγή εκλογικού συστήματος, ώστε να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης- να μην είμαστε οπαδοί δηλαδή ανθρώπων, αλλά να είμαστε οπαδοί απόψεων».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, χαρακτήρισε αστειότητες τα περί αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία νέου φορέα και προσέθεσε: «Όποιος θέλει ας κάνει φορέα και το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί από μόνο του. 

Όποιος θέλει κάνει τον φορέα του, μας τον δείχνει και αν το θέαμα μας τέρψει και μας θέλξει θα σηκωθούμε να φύγουμε. Θα καθόμαστε να ταλαιπωρούμαστε μέσα σε ένα κόμμα που υφίσταται συνεχή απομείωση για να μην ακολουθήσουμε τον λαμπρό εκείνο αρχηγό; Πρέπει κάτι να πει, όμως, αυτός…».

Στο ερώτημα αν θα τεθεί στο συνέδριο θέμα ηγεσίας είπε πως, όταν γίνεται συνέδριο, αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας. «Αν θα συνεχίσει ο ίδιος αρχηγός να είναι αρχηγός στο μέλλον; 

Αν δεν το θέλει η πλειοψηφία των μελών του συνεδρίου πώς θα μείνει αρχηγός; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι όταν κάνουμε συνέδριο, αυτομάτως τίθεται θέμα ηγεσίας, εκτός αν βλέπει κανείς τα συνέδρια ως συνέδρια χειροκροτητών, όπως ήταν πολύ συχνά τα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα. 

Και στην αλλαγή ηγεσίας, δυστυχώς όπως έγινε -γιατί δεν ήταν έτσι- μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε σκληρή σύγκρουση για το ποιον θα βάλουμε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό. Μετά όμως άρχισαν τα περάσματα του δαχτυλιδιού, Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργος Παπανδρέου στον Βενιζέλο… Δεν είναι πράγμα αυτό…» τόνισε.

.Στουρνάρας: Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών


«Πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών αλλά πρέπει όμως να εξοικονομήσουμε από το φορολογικό νομοσχέδιο 2,5 δισ.», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ενώ σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα σύσκεψη για το θέμα με εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. 
«Όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάσταση της», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ σχολιάζοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις από τη Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι θα τις δούμε όλες άλλα κυρίως πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας. 

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε πολύ θετική την έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο της βοήθειας προς την Ελλάδα.
«Τα νέα χαράτσια και οι νέες φορολογικές θηλιές που φέρνει η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους, για να δώσει νέες φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις, δεν είναι προσωρινά» σχολιάζει το ΚΚΕ για το φορολογικό νομοσχέδιο.

."Εκτοξεύθηκε" η ανεργία στην ευρωζώνη


Η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 11,7% από 11,6% τον Σεπτέμβριο και 10,4% τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).
Στην ΕΕ των «27», η ανεργία αυξήθηκε στο 10,7% από 10,6% τον προηγούμενο μήνα και 9,9% ένα χρόνο πριν. 

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ισπανία (26,2%) και η Ελλάδα (25,4% τον Αύγουστο), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν η Αυστρία (4,3%), το Λουξεμβούργο (5,1%), η Γερμανία (5,4%) και η Ολλανδία (5,5%).

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών (57% τον Αύγουστο) και ακολουθεί η Ισπανία (55,9%). Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η ανεργία των νέων αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 23,9% από 21,2% ένα χρόνο πριν. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες (29% τον Αύγουστο), με δεύτερη την Ισπανία (25,8%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της ανεργίας σε σχέση με πέρυσι καταγράφηκαν στην Ελλάδα (στο 25,4% τον Αύγουστο του 2012 από 18,4% ένα χρόνο πριν), στην Ισπανία (στο 26,2% από 22,7%), στην Κύπρο (12,9% από 9,2%) και την Πορτογαλία (16,3% από 13,7%). 

Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στις βαλτικές χώρες και συγκεκριμένα στην Εσθονία (στο 9,6% τον Σεπτέμβριο από 11,5% ένα χρόνο πριν), στη Λιθουανία (12,4% από 14,2%) και τη Λετονία (14,2% από 15,7%).

.Ο Ερμής έχει (και μάλιστα πολύ) νερό


Μπορεί ο Ερμής, ο κοντινότερος στον Ήλιο πλανήτης, να ψήνεται από τις ακτίνες του άστρου μας, όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο να διαθέτει νερό με μορφή πάγου και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, όπως επιβεβαίωσαν τα νέα στοιχεία που συνέλλεξε το σκάφος "Messenger" (Αγγελιαφόρος) της NASA. Ο όγκος του πάγου μπορεί να φθάνει από 100 δισεκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο τόνους, δηλαδή όσο 20 δισεκατομμύρια παγοδρόμια Ολυμπιακών διαστάσεων. 

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η ανακάλυψη παγωμένων οργανικών υλικών στον Ερμή.
Τα νέα δεδομένα έρχονται να επιβεβαιώσουν τις υποψίες δύο δεκαετιών των επιστημόνων.

Αντίθετα με τη Γη που ο άξονάς της έχει κλίση περίπου 23 μοιρών, ο άξονας του Ερμή έχει μηδενική κλίση σε σχέση με το επίπεδο περιστροφής του γύρω από τον Ήλιο, με συνέπεια να μην έχει εποχές και οι πόλοι του να μην θερμαίνονται ποτέ από την ηλιακή ακτινοβολία.

Έτσι, παρόλο που η θερμοκρασία στον υπόλοιπο Ερμή μπορεί να φθάσει τους 427 βαθμούς Κελσίου, στο βόρειο πόλο του, σε εννέα κρατήρες που δεν ποτέ βλέπει ο Ήλιος και όπου η θερμοκρασία ποτέ δεν ανεβαίνει πάνω από τους μείον 170 βαθμούς Κελσίου, εντοπίστηκε ένα μίγμα παγωμένου νερού και πιθανών οργανικών ουσιών. 

Ίχνη για μεγάλα αποθέματα νερού είναι ορατά σε γεωγραφικό πλάτος βόρεια των 85 μοιρών, ενώ μικρότερα αποθέματα εντοπίζονται και πιο νότια (βορειότερα από τις 65 μοίρες).

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επιστήμων για την αποστολή του "Messenger", o Σον Σόλομον του πανεπιστημίου Κολούμπια, μεταξύ άλλων, ανακύπτει πλέον το ερώτημα αν υπάρχουν περιοχές μέσα ή πάνω στον Ερμή, όπου υπάρχει τόσο υγρό νερό, όσο και οργανικά συστατικά, κάτι που θα ενδιέφερε μια μελλοντική επανδρωμένη ή ρομποτική αποστολή -ή ακόμα και μια αποικία- στον πλανήτη

.Η Χαμάς χαιρέτισε τη "νίκη" στον ΟΗΕ


Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς που κατέχει την εξουσία στη Λώρίδα της Γάζα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «νίκη» της Παλαιστίνης, στα Ηνωμένα Έθνη.
«Αυτή είναι μια ακόμη νίκη στο δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και είμαστε ευχαριστημένοι. 

Η Χαμάς θεωρεί ότι είναι μια ενιαία επιτυχία που προκαλεί χαρά στο λαός μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Αχμέντ Γιουσούφ ένας εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ηγέτες της Χαμάς, που δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ, αρχικά ήταν αντίθετοι προς την κίνηση του Μαχμούτ Αμπάς να επιδιώξει την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για να αποκτήσει η Παλαιστίνη μια έμμεση «κρατική υπόσταση».

Παρότι αργότερα προσέφεραν την υποστήριξή τους, δεν παρέκκλιναν από την αντίθεσή τους στη λύση των δύο κρατών. «Δεν πιστεύουμε στην λύση των δύο κρατών», είπε αρχικά ο επικεφαλής της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ.

«Υποστηρίζουμε κάθε πολιτικό επίτευγμα για να αποκτήσει ο λαός μας ένα κράτος» δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια επισημαίνοντας ότι η θέση της Χαμάς δεν θα αλλάξει, και στάθηκε «στη βάση της μη-αναγνώρισης του κατακτητή»

.NASA: Ηρεμήστε, δεν βρήκαμε ακόμα ζωή στον Άρη!


Η NASA διέψευσε ότι το αμερικανικό ρομπότ Curiosity έκανε μια μεγάλη ανακάλυψη στον Άρη, απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις ενός επιστήμονα της αποστολής, ο οποίος έκανε λόγο σε συνέντευξή του για μια ανακοίνωση που "θα μπει στα βιβλία της ιστορίας".
"Οι φήμες και οι εικασίες σύμφωνα με τις οποίες μια μεγάλη ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο της αποστολής Curiosity, η οποία βρίσκεται στην αρχή της, είναι εσφαλμένες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

"Στο στάδιο αυτό της αποστολής τα όργανα του ρομπότ δεν έχουν εντοπίσει καμιά οριστική ένδειξη αρειανής οργανικής ύλης", προσθέτει η NASA.

Η αποστολή Curiosity, που προβλέπεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, άρχισε πριν από λιγότερο από τέσσερις μήνες με την άφιξη του ρομπότ στις 6 Αυγούστου στον κόκκινο πλανήτη.
Ο στόχος της είναι να διαπιστωθεί αν το περιβάλλον υπήρξε κατάλληλο στο παρελθόν για να αναπτυχθεί μικροβιακή ζωή.

Οι δηλώσεις του Τζον Γκρότσινγκερ, υπεύθυνου της επιστημονικής αποστολής του Curiosity στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) στην Πασαντίνα (Καλιφόρνια), προς το δημόσιο ραδιοσταθμό NPR πριν από δύο εβδομάδες είχαν προκαλέσει αναρίθμητες εικασίες στο Ίντερνετ.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί να πει περισσότερα εξηγώντας πως πρόκειται για προκαταρκτικά αποτελέσματα που πρέπει να επιβεβαιωθούν, μια διαδικασία που μπορεί να πάρει πολλές εβδομάδες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.