.ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...


Την άμεση επιστροφή στις κάλπες προτείνει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με βάση τις ως τώρα προβλέψεις για το αποτέλεσμα των χθεσινών και σημερινών εκλογών.

«Αν η κατάσταση είναι όντως αυτή, πρέπει...
να εγκρίνουμε αμέσως νέο εκλογικό νόμο και να επιστρέψουμε στις κάλπες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιταλικής κεντροαριστεράς Ενρίκο Λέτα.
«Σε περίπτωση νίκης του Μπερλουσκόνι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξουμε δική του κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Λέτα.

«Το εξαιρετικό αποτέλεσμα που διαφαίνεται οφείλεται αποκλειστικά σε μοναδικό άθλο του προέδρου Μπερλουσκόνι. Ένας άθλος που θα μείνει στην ιστορία», υποστήριξε από την πλευρά του ο κεντροδεξιός πολιτικός Ενρίκο Μπόντι.

Ο Γκαετάνο Κουαλιαριέλο του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για την διακυβέρνηση της χώρας».

Ο γνωστός σχολιαστής Πάολο Μιέλι εκτιμά ότι «θα μπορούσε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής για να εγκριθεί νέος εκλογικός νόμος και να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας με επιστροφή στις κάλπες, το πολύ σε δυο μήνες».

.Ικανοποίηση Παναγιωτακόπουλου για την εκλογή των συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ


Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης συνέδρων για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, συμμετοχή που έφτασε στις 113.000, εξέφρασε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Είναι μήνυμα αισιοδοξίας και μεγάλης ευθύνης, μήνυμα ελπίδας και προοπτικής», τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, προσθέτοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και παραμένει όρθιο, παρά τιςπροσπάθειες να αλλάξει, να μικρύνει και να μετατραπεί σε ένα μικρό και συμβιβασμένο δεξιόστροφο κόμμα».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη συμμετοχή νέων ανθρώπων που, όπως είπε, δείχνουν την ανησυχία και την αγωνία τους για το μέλλον και πρόσθεσε ότι στο συνέδριο πρέπει να συζητηθούν όλα τα πολιτικά ζητήματα, που «θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ και πάλι στον προοδευτικό χάρτη της χώρας».

Ανέφερε, επίσης, ότι «το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να ξαναγίνει το Κίνημα της αλλαγής και της ανατροπής αρκεί να ταυτίσει τις αγωνίες και τις αναζητήσεις του με αυτές της κοινωνίας και να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη συντήρηση στη χώρα».

.Το χρονικό της απόπειρας απόδρασης του Π. Βλαστού


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «απετράπη απόδραση του κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων Παναγιώτη Βλαστού. Η απόδραση αποπειράθηκε με χρήση ελικοπτέρου περίπου στις 17.00 μ.μ, στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος. Όλοι έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα». 

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «το ελικόπτερο προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του». 

Οι επιβαίνοντες -συνεχίζει η ανακοίνωση- «άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο, ενώ από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν ελαφρά ο χειριστής του ελικοπτέρου και ο Π. Βλαστός». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαστός προσπάθησε δύο φορές να ανέβει στην ανεμόσκαλα που είχε ρίξει το ελικόπτερο, αλλά κάπου η ανεμόσκαλα έμπλεξε και ο βαρυποινίτης έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα έχει τραυματιστεί στα χέρα και πόδια, από την πτώση του, ενώ ο χειριστής έχει τραυματιστεί στο χέρι.

 Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο καθηλώθηκε στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των φυλακών, λόγω μηχανικής βλάβης η οποία προκλήθηκε από τα πυρά των φρουρών. Σύμφωνα μετις πρώτες εκτιμήσεις κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών «έπεσαν» περίπου 300 με 400 σφαίρες.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο συνελήφθησαν, ενώ τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη εποπτεύει η αρμόδια εισαγγελέας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης με δήλωσή του, «συγχαίρει θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους». Αύριο ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί στις φυλακές Τρικάλων.

Ο βαρυποινίτης Βλαστός έχει καταδικαστεί δυο φορές σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή του στο λεγόμενο «συνδικάτο του εγκλήματος, ενώ κατηγορήθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. 

Ο Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει και πάλι από τις φυλακές (τότε του Κορυδαλλού) στις 12 Δεκεμβρίου του 2011 και μάλιστα είχε κρατήσει ομήρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές με ελικόπτερο. Οι δύο προηγούμενες ήταν των Β. Παλαιοκώστα και Αλκετ Ριζάι, το 2006 και το 2009.

. Κεμπάπ με κρέας αλόγου θα ταΐσουν τους φτωχούς


«Πράσινο» φως από τις υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσε ότι πήρε σήμερα η φινλανδική βιομηχανία ειδών διατροφής Pouttu, για να διανείμει στους φτωχούς το κεμπάπ που παράγει και το οποίο διαπιστώθηκε ότι περιείχε κρέας αλόγου.

Σύμφωνα με την εταιρεία περισσότερες από δέκα οργανώσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το προϊόν αυτό που αποσύρθηκε από τα ράφια την περασμένη Πέμπτη. "Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη" είπε ένας εκπρόσωπος της Pouttu, ο Έσκο Βίρτα.

Συνολικά θα μοιραστούν μερίδες κεμπάπ βάρους 1,7 τόνων, που αντιστοιχεί στις παρτίδες οι οποίες ήταν ήδη αποθηκευμένες στα ψυγεία της Pouttu. 

Η Evira, ο φορέας ελέγχου ασφάλειας των τροφίμων, δεν έδωσε έγκριση να καταναλωθούν όσα προϊόντα είχαν ήδη παραδοθεί στα σουπερμάρκετ και είχαν τοποθετηθεί στα ράφια τους προτού εντοπιστούν ίχνη από κρέας αλόγου σ' αυτά γιατί δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν θα αποψυχθούν. 

Το σημαντικότερο όλων, σύμφωνα με την Evira, είναι να γνωρίζουν οι καταναλωτές την αλήθεια για το προϊόν: ότι δηλαδή περιέχει κρέας αλόγου.

Η Pouttu διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το κρέας αυτό που προέρχεται από τη Βραζιλία και τον Καναδά. Το μόνο πρόβλημα ήταν η μη ακριβής περιγραφή του περιεχομένου στις ετικέτες.

Προτού μεταφερθούν τα προϊόντα η Pouttu και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις θα πρέπει να βρουν κατάλληλα φορτηγά-ψυγεία. Το κρέας θα πρέπει να διανεμηθεί και να καταναλωθεί γρήγορα γιατί η ημερομηνία λήξης του είναι στις αρχές Μαρτίου.

.Τα... «άκουσε» από φοιτητές ο Κάρολος Παπούλιας


Τα...«άκουσε» για τα καλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αποχώρησε για λόγους ασφαλείας από εκδήλωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όταν ομάδα περίπου 20 φοιτητών εισέβαλε κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρωινός Λόγος, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της εκδήλωσης και ενώ οι άντρες της φρουράς του κ. Παπούλια βρίσκονταν ήδη μέσα, συγκεντρώθηκαν περίπου 20 φοιτητές κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα 

«Έξω οι ασφαλίτες από το άσυλο», ενώ εκτόξευσαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς και συνθήματα κατά των πολιτικών και του υπουργού Παιδείας.

Ο κ. Παπούλιας δεν παρακολούθησε εν τέλει την εκδήλωση για λόγους ασφαλείας.

.Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές – Μήνυμα αισιοδοξίας από Βενιζέλο


Πολύ μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων, στις εκλογές της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη των συνέδρων που θα οδηγήσουν το κόμμα στο Συνέδριο της επόμενης εβδομάδας.

Από την Ιπποκράτους περίμεναν περίπου 40.000 άτομα, ενώ, τελικά, στην ψηφοφορία, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, συμμετείχαν πάνω από 100.000 ψηφοφόροι, ενώ από νωρίς το πρωί είχαν σχηματιστεί ουρές στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, ευχαρίστησε και συνεχάρη τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης.

«Εδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται, αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες» ήταν τα λόγια του κ. Βενιζέλου ο οποίος σημείωσε «Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από τη διαδικασία αυτή και θα βγει από το Συντακτικό του Συνέδριο ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο. 

Εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, της μεγάλης Κεντροαριστεράς».
Αναλυτικά η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Ευχαριστώ από καρδιάς και συγχαίρω τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης που με τη δυναμική, μαζική συμμετοχή τους σήμερα έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται, αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες.

Ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης ξεπέρασε σήμερα 
κάθε οργανωτική προσδοκία. Η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία. Σάρωσε τις μιζέριες και τα κατάλοιπα παλαιών μηχανιστικών αντιλήψεων.

Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης δήλωσε σήμερα καθαρά ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την Πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Παράταξη που υπάρχει χάριν της Πατρίδας.

Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη μας στο κέντρο και σε όλες τις 
οργανώσεις μας που σήκωσαν το βάρος αυτής της πολύ μεγάλης οργανωτικής προσπάθειας και για το συνέδριο του κόμματος, αλλά για πρώτη φορά και για το συνέδριο της Νεολαίας, οι εκλογές για το οποίο διεξήχθησαν επίσης με υποδειγματικό τρόπο.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους προσωπικά, ατομικά, στην ΚΟΕΣ, στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανωτικές Επιτροπές. Θα μνημονεύσω όμως ως εκπροσώπους τους τον Πάρη Κουκουλόπουλο ως συντονιστή της ΚΟΕΣ, τον Γιάννη Σουλαδάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης, μαζί με όλα τα μέλη της ΕΚΑΠ.

Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από τη διαδικασία αυτή και θα βγει από το Συντακτικό του Συνέδριο ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο. Εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, της μεγάλης Κεντροαριστεράς.
Αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια εσωκομματική υπόθεση. Αφορά όλον τον ελληνικό λαό. 

Όλους τους πολίτες, κάθε οικογένεια, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τη μεσαία τάξη που αγωνίζεται να σταθεί όρθια. Γιατί ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι υπάρχει εγγυητής των εξελίξεων. Σημαίνει ότι υπάρχει εθνική στρατηγική με στόχο, με ρυθμό, με ευαισθησία και με προοδευτικό πρόσημο. 

Σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για την 
ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και να επιβάλουμε λύσεις για την κοινωνική συνοχή, για την αποκατάσταση αδικιών. Όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για την απόλυτη ανεργία, για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, που αξιώνουν ένα μεγάλο επιθετικό πρόγραμμα κατά της ανεργίας, αλλά και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Δύο θεμελιώδεις προτάσεις που το ΠΑΣΟΚ προωθεί και στη Βουλή και στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.
Άρα, το Συνέδριό μας που οργανώνεται πια με τους καλύτερους οιωνούς, είναι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Και καλούμε όλη την κοινωνία να συζητήσει μαζί μας, να προσέξει ξανά αυτά που λέμε. 

Γιατί ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είχε κλείσει τα αυτιά της στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ευθύνες –και έχουμε ευθύνες, αλλά όχι τόσο μεγάλες όσο μας καταλόγισε ο ελληνικός λαός. Γι αυτό και σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του».

.Σαμαράς: Αναβαθμίζεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας και της Ευρώπης


Τα οφέλη από την εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας που διαθέτει η χώρα μας θέλησε να αναδείξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια «Athens Energy Forum 2013».
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε τη γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας που είναι η ασφάλεια σε προμήθειες, η διαφοροποίηση των πηγών και η ασφαλής μεταφορά των ενεργειακών πόρων.

«Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο, είτε στην ασφαλή διακίνηση είτε στη διαφοροποίηση των πηγών, αυτομάτως αναβαθμίζει και τον γεωπολιτικό της ρόλο» τόνισε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας πως, προφανώς, η αναβάθμιση της Ελλάδας σημαίνει και την αναβάθμιση της Ευρώπης.

Τόνισε ακόμη πως «η Ελλάδα κάθεται πάνω στους δρόμους ανεφοδιασμού της Ευρώπης σε πετρέλαιο και αέριο» στέλνοντας ένα μήνυμα στους εταίρους μας και πρόσθεσε ότι «τώρα που φημολογείται έντονα πως υπάρχουν και ενεργειακοί πόροι επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι τον υψηλό δυνητικό ρόλο της Ελλάδας στη διακίνηση πρέπει να τον κάνουμε πραγματικό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως, σύντομα, η χώρα θα παίξει και σημαντικό ρόλο στην παραγωγή και εξαγωγή νέων πηγών ενέργειας.

Με στόχο την ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως «η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο-κλειδί σε αυτό το πρόβλημα» καθώς υπάρχουν πολύ σημαντικά κοιτάσματα.
Το ζητούμενο πάντως για τον πρωθυπουργό είναι ο σχεδιασμός και οι συμμαχίες.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν υπογραμμίζοντας: «Ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο», σημειώνοντας αναφορικά με τις ρηματικές διακοινώσεις Ελλάδας και Τουρκίας στον ΟΗΕ: 

«Υπάρχει όμως μια διαφορά: Εμείς επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο και το έχουμε υπογράψει, ενώ η Τουρκία το επικαλείται ενώ δεν το έχει υπογράψει».

.Ανατροπή της εικόνας των exit poll


Οι προβολές δυο εταιριών μεταβάλλουν σημαντικά την εικόνα των ποσοστών των ιταλικών κομμάτων και συμμαχιών, σε ό,τι αφορά την γερουσία.

Βάσει των προβολών αυτών, που βασίζονται σε πραγματικές ψήφους (εταιρίες Tecne και Πιέπολι) η κεντροδεξιά συμμαχία φέρεται να εξασφαλίζει το 31,6% η κεντροαριστερή  το 29,4%, το κίνημα Πέντε αστέρων του Μπέπε Γκρίλο το 24,9% και η λίστα του Μάριο Μόντι το 9,6%.

Τα Instant Poll, βάσει τηλεφωνικών συνεντεύξεων, παρουσίαζαν αντιθέτως ουσιαστικό προβάδισμα της κεντροαριστεράς?τουλάχιστον τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων. 

Eξάλλου, η κεντροαριστερή συμμαχία στην Ιταλία με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι προηγείται με σημαντική διαφορά στις βουλευτικές εκλογές με 34,5%-37% των ψήφων, έναντι ποσοστού 29%-31% του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των καταμετρήσεων της κοινής γνώμης έξω από τα εκλογικά τμήματα (έξιτ πολ).

Από την πλευρά του, ο μεγάλος άγνωστος παράγοντας των φετινών εκλογών, το κίνημα διαμαρτυρίας των Πέντε Αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο φέρεται να συγκεντρώνει περίπου το 19- 21% των ψήφων, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση έξω από τις κάλπες της εταιρείας Tecne για λογαριασμό του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου Sky TG24.

.WSJ: Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα


Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς υποχωρεί ο φόβος εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι παρουσιάζονται αγοραστές για ελληνικά περιουσιακά στοιχεία - από ακίνητα έως μετοχές ενεργειακών επιχειρήσεων -, εν μέσω μίας γενικής αύξησης παγκοσμίως για επενδύσεις με υψηλότερο ρίσκο. 

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 υπήρξε μία σταθερή ροή κεφαλαίων ύψους 109 εκατ. ευρώ για την αγορά ελληνικών μετοχών, την οποία ακολούθησαν επιπλέον εισροές ύψους 27,6 εκατ. ευρώ εφέτος τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Τα κεφάλαια αυτά βοήθησαν στην αύξηση του γενικού δείκτη του ΧΑ κατά 33,4% πέρυσι, η καλύτερη επίδοση αγοράς της ΕΕ. Το ΧΑ έχει αυξηθεί επιπλέον 10,51% φέτος, αναφέρει το δημοσίευμα.

 
Ταυτόχρονα, προσθέτει το δημοσίευμα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώνονται. Οι αποδόσεις τους μειώθηκαν στα επίπεδα του τέλους του 2010, ενώ για πρώτη φορά την τελευταία τριετία οι ελληνικές επιχειρήσεις εκδίδουν ομόλογα.
 Όλα αυτά, σημειώνει η εφημερίδα, αποτελούν μία μεγάλη αλλαγή σε σχέση με έξι μήνες πριν, όταν ο φόβος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναστάτωνε τις χρηματοπιστωτικές αγορές και έκλεισε εντελώς την πρόσβαση της Ελλάδας σε αυτές. 

Τώρα, αναφέρει το δημοσίευμα, μία νέα αίσθηση εμπιστοσύνης στη χώρα και την κυβέρνησή της αποτελεί ένδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέρχεται από το καθοδικό σπιράλ της. Παρά τη μείωση των δημόσιων εσόδων λόγω της μεγάλης ύφεσης, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε το 2012 - σύμφωνα με το στόχο που είχε τεθεί - στα 12,9 δισ. ευρώ από 19,7 δισ. ευρώ το 2011.

 
Οι επενδυτές τώρα πιστεύουν «με έναν τρόπο που δεν παρατηρούνταν πριν» στην ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για να συνεχισθεί η χρηματοδότηση από τους διεθνείς πιστωτές της, ως αποτέλεσμα μίας ανανέωσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας, 

δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του VR Capital Group Ρίτσαρντ Ντάιτς, του επενδυτικού ταμείου (hedge fund) που εξειδικεύεται σε περιουσιακά στοιχεία που έχει μειωθεί η αξία τους (distressed assets). «Ήμασταν επενδυτές στην Ελλάδα και συνεχίζουμε να βλέπουμε την Ελλάδα ως πηγή επενδυτικών ευκαιριών», δήλωσε ο ίδιος.

 
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί πάλι, αν υπάρξουν νέες κοινωνικές ή πολιτικές εντάσεις που θα εκτροχίαζαν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού. Ένας άλλος κίνδυνος είναι μία ενδεχόμενη αναστάτωση σε άλλη χώρα της Ευρωζώνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφάλειας.

 Ένα σιγοβράζον πολιτικό σκάνδαλο στην Ισπανία και οι προοπτικές των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία μετά τις εκλογές είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ανησυχιών, αναφέρει το δημοσίευμα. Υπάρχουν επίσης ευρύτερες ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης συνολικά, προσθέτει το δημοσίευμα.

.Συνελήφθη 23χρονος που φέρεται ως μέλος της συμμορίας των ληστών με τις βαριοπούλες


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 23χρονος, ο οποίος φέρεται ως συνεργός των τριών επικίνδυνων "ληστών με τις βαριοπούλες" που είχαν τραυματίσει αστυνομικό σε ανταλλαγή πυροβολισμών στα Φάρσαλα. Η υπόθεσή τους είχε επανέλθει πρόσφατα στη δημοσιότητα έπειτα από την αποφυλάκιση ενός εκ των τριών συλληφθέντων και αποδόθηκε σε λανθασμένους χειρισμούς του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης, υπόθεση για την οποία, μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διέταξε πειθαρχική έρευνα.
Ο 23χρονος συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

 Όπως ανακοινώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κατερίνης για την ένοπλη ληστεία που διέπραξε η συμμορία τον Οκτώβριο του 2010 σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Αιγίνιο Πιερίας από όπου οι δράστες άρπαξαν 25.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον ανακριτή Κατερίνης, ενώ οι διωκτικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του και σε άλλες ληστείες που διέπραξε η συμμορία. 

Πρόκειται για δύο ένοπλες ληστείες τραπεζών, στο Αιγίνιο Πιερίας και στα Φάρσαλα, με συνολική λεία 334.000 ευρώ. Μάλιστα, στη ληστεία των Φαρσάλων, οι δράστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς, τους οποίους φέρονται ότι πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ και διέφυγαν.

 Επιπλέον, η οργάνωση κατηγορείται και για ακόμη τρεις ληστείες, εκ των οποίων μία στον Άλιμο, μία σε σουπερμάρκετ και άλλη μία στο Αιγίνιο.
Για τις συγκεκριμένες ληστείες είχαν συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2011 στην Αθήνα τρία άτομα, δύο 32χρονοι κι ένας 36χρονος.

 Ο ένας εξ αυτών είχε αποφυλακιστεί ακριβώς έναν χρόνο αργότερα, με τη συμπλήρωση του 12μηνου της προσωρινής κράτησης, επειδή δεν κλήθηκε εγκαίρως να καταθέσει τις απόψεις τους εν όψει της παράτασης της προφυλάκισής του, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και να αφεθεί ελεύθερος. Ένα μήνα αργότερα - και ειδικότερα τον περασμένο Ιανουάριο - συνελήφθη εκ νέου και προφυλακίστηκε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.