.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ... Ζωγραφοπόντικας Φεβρουαρίου 2014

Μιας και στην επικαιρότητα είναι πλέον το θέμα των ΜΚΟ, τι γίνεται με την ΜΚΟ που συνεργάζεται ο Δήμος ? (αναφέρομαι για την ΜΚΟ που έχει έδρα στα Άνω Ιλίσια και στεγάζεται σε κτήριο του Δήμου). Θα μάθουμε τελικά ποιους έχει προσλάβει ? Αληθεύει η όχι ότι οι προσλήψεις έγιναν (σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής) στα «δικά μας παιδιά» ? 

Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που εργάζονται στην συγκεκριμένη ΜΚΟ ? Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συγγενείς δημοτικών συμβούλων που προσλήφθηκαν από την ΜΚΟ ? Ερώτηση προς τον Διοίκηση Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει... περισσότερα »

.Στην Ουκρανία αύριο το ΔΝΤ

Μια ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αναμένεται να φτάσει αύριο Τρίτη στην Ουκρανία για να συζητήσει ένα σχέδιο οικονομικής βοήθειας της χώρας με τις νέες Αρχές που ζήτησαν την υποστήριξή του, ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο.
Η αποστολή, που αναμένεται να παραμείνει στην Ουκρανία ως τις 14 Μαρτίου, «θα εκτιμήσει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση» και «θα συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ενός προγράμματος» βοήθειας, επισημαίνει το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφτασαν σήμερα στο Κίεβο, δήλωσε η Πία Αρενκίλντε εκπρόσωπος της Κομισιόν χωρίς όμως να διευκρινίσει τον στόχο και τη διάρκεια της αποστολής τους.

«Κανένα κράτος μέλος δεν θα κινηθεί χωρίς μια εκτίμηση των οικονομικών αναγκών της Ουκρανίας από το ΔΝΤ», διευκρίνισε μια ευρωπαϊκή πηγή.

.«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε ειρήνη και σταθερότητα»

Στην Ουκρανία εξελίσσεται μια από τις μεγαλύτερες διεθνοπολιτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα την ουκρανική κρίση. 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το σημερινό Συμβούλιο έστειλε καθαρά μηνύματα βασισμένα στη διεθνή νομιμότητα, στην ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, των υφισταμένων συνόρων της κυριαρχίας, των κανόνων το διεθνούς δικαίου για διάλογο και στην ανάγκη για αποφυγή χρήσης βίας ή απειλή χρήσης βίας. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι τα μηνύματα αυτά έχουν ... περισσότερα »

.Γενική επιστράτευση στην Ουκρανία

Ένα βήμα πριν τον πόλεμο με τη Ρωσία βρίσκεται η Ουκρανία που κάλεσε σε γενική επιστράτευση όλους τους έφεδρους. Η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε όλες τις διαθέσιμες στρατιωτικές δυνάμεις να είναι έτοιμες για μάχη το συντομότερο δυνατό, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οπλίτες του ουκρανικού στρατού προσχωρούν στις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία με τα σώματα ασφαλείας και τις στρατιωτικές μονάδες στην ανατολική Ουκρανία να βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες προσχωρούν στις ρωσόφιλες δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία. Πολλοί στρατιώτες, που αποδοκιμάζουν τη νέα κυβέρνηση Κιέβου, αφήνουν τις μονάδες τους και παραιτούνται.

Την ίδια ώρα στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται ΗΠΑ και Ρωσία για την επέμβαση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά για 90 ολόκληρα λεπτά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως προκύπτει η Μόσχα θεωρεί ότι έχει κάθε δικαίωμα να αναπτύξει στρατεύματα στην ουκρανική επικράτεια για να προστατεύσει το ρωσόφωνο πληθυσμό και τα συμφέροντά της και μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τη ρωσική πλευρά, η Μόσχα σχεδιάζει να ενεργοποιηθεί όχι μόνο στην περιοχή της Κριμαίας αλλά σε ολόκληρη την ανατολική Ουκρανία αναζωπυρώνοντας την ανησυχία για πολεμική προπαρασκευή που μπορεί να οδηγήσει σε de facto διχοτόμηση της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου για το τηλεφώνημα Πούτιν-Ομπάμα: «Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν διεξοδικά για την κατάσταση στην Ουκρανία. 

Απαντώντας στην ανησυχία του κ. Ομπάμα για την πιθανό
τητα ενεργοποίησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε τις προκλητικές και εγκληματικές ενέργειες των υπερεθνικιστών που στην ουσία υποστηρίζονται από την σημερινή μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο. 

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για πραγματική απειλή για τις ζωές και την ακεραιότητα των Ρώσων πολιτών και των συμπατριωτών τους που βρίσκονται στην Ουκρανία.

.Ρύθμιση- ανάσα του υπουργείο Οικονομικών για τον ΦΠΑ

Ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που αδυνατούν να καταβάλουν στο Δημόσιο το ΦΠΑ που έχουν εισπράξει θα δώσει ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. 

Περίπου 830.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ μέχρι και το τέλος του περασμένου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στο διάστημα Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 3.850.018 δηλώσεις ΦΠΑ και υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 3.018.332 δηλώσεις.

Για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων διάταξη που θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει το συμψηφισμό του ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσουν οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες στο Δημόσιο με τον Φόρο Προστιθεμένης Αξίας που τους οφείλουν φορείς και οργανισμοί της γενικής κυβέρνησης.

Με την εν λόγω διάταξη υλοποιείται η κυβερνητική δέσμευση για επέκταση του συμψηφισμού οφειλών ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Η διάταξη που θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας στη Βουλή θα προβλέπει πως από την ημερομηνία ψήφισης του νόμου ο ΦΠΑ που οφείλουν στο Δημόσιο οι επιχειρηματίες θα μπορεί να συμψηφίζεται με τα ποσά ΦΠΑ που χρωστούν στις επιχειρήσεις οι ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα νοσοκομεία ,
οι δήμοι και οι περιφέρειες. 

Πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα ο συμψηφισμός αφορά αποκλειστικά οφειλές ΦΠΑ ιδιωτών με απαιτήσεις ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή τα υπουργεία και τους φορείς της κεντρικής διοίκησης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.