.Οι υπουργοί και το έργο...

Κάτι συμβαίνει με τους υπουργούς... Από καιρό, αλλά το τελευταίο διάστημα περισσότερο, οι θέσεις των υπουργών έχουν αναδειχθεί σε πασαρέλα γνωριμίας με κάθε καταπληκτικό «παράγωγο» του πολιτικού συστήματος. Μοναδικά προϊόντα της πολιτικής ζωής του τόπου με εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια δράσης, καλούνται από τον πρωθυπουργό να αναλάβουν τη διαχείριση της εξουσίας και να κυβερνήσουν τον τόπο. 

Αλλοι προέρχονται από τον στίβο της κομματικής διάταξης, άλλοι από τον στίβο της τηλεοπτικής δημοσιότητας, του αθλητισμού ή κάτι σχετικό, άλλοι απλώς από την αναπαραγωγική ικανότητα των γονέων... περισσότερα »

.Ο Παναγιώτης κι εγώ

*Ο φίλος μου* ο Παναγιώτης μου την «πέφτει» καμιά φορά όταν εγώ την «πέφτω» στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον διαβεβαιώνω, όμως, πως ούτε επίτηδες το κάνω ούτε από κάποια εμμονή διακατέχομαι. Απλώς όταν ως πολίτης δεν ψήφισα ποτέ «μεσσίες», δεν σκοπεύω στα γεράματα να αποδεχθώ πολιτικούς που δεν μου λένε πώς θα χρησιμοποιήσουν τη λαϊκή εντολή αν ποτέ τους δοθεί. 

*Χθεσινό* μόλις παράδειγμα η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στους βουλευτές του. Είπε επί λέξει: «Θέλω να είμαι καθαρός προς κάθε κατεύθυνση. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει απαιτούμενα και προαπαιτούμενα». Λυπάμαι αλλά προς τη δική μου κ... περισσότερα »

.ΔΝΤ: Συζητάμε για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

«Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψει η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Στο ερώτημα, αν μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς «ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» ανέφερε ότι «σε αυτό το σημείο, συζητάμε με τις ελληνικές αρχές το τι χρειαζόμαστε προκειμένου να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα. Αυτό θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα».

Πρόσθεσε δε ότι «έχει ήδη γίνει προεργασία» και ότι στις αρχές Οκτωβρίου, αποστολή του ΔΝΤ είχε μεταβεί στην Αθήνα και συζήτησε θέματα, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ σε άλλο σημείο της αναφοράς του τόνισε ότι «επικεντρωνόμαστε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ο κ. Μάρεϊ έκανε αναφορά και στη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με τις ελληνικές αρχές, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου, τον Οκτώβριο.

.Έκκληση προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, απηύθυνε το Ευρωκοινοβούλιο

Έκκληση προς την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου απηύθυνε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία. 

Ειδικότερα, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν τις δραστηριότητες της Τουρκίας που αφορούν τις θαλάσσιες έρευνες που σφετερίζονται την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου και το κυρίαρχο δικαίωμά της να εξερευνήσει τους φυσικούς της πόρους εντός αυτής. 

Ζήτησαν ακόμη από την Τουρκία να σταματήσει τις «προκλητικές ενέργειες» και τις «απειλές» κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισαν δε ότι οι θαλάσσιες έρευνες της ...περισσότερα »

.«Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης»

«Υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης που μαζί με τους βουλευτές που τη στηρίζουν αγωνίζεται για να ολοκληρωθεί μια σύνθετη διπλή διαπραγμάτευση για την έξοδο και τη μετάβαση σε μια άλλη φάση, ουσιαστικής ισοτιμίας στην ΕΕ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης. Πρόσθεσε πως η νέα φάση θα περιλαμβάνει εγγυήσεις δημοσιονομικής σταθερότητας, οι οποίες πρέπει να συνδέονται με ένα δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στο οποίο πιστεύει η κοινωνία.
Εν τω μεταξύ, την συμβολή της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, ιδίως τη διετία 2009-2011 εξήρε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου. 
«Τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή την χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται. Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα» δήλωσε ο κ Παπανδρέου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.