.Τι γράφει το Spiegel για την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα


«Η Ελλάδα αδιαφορεί για τους όρους λιτότητας» εκτιμά σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφερόμενο στην επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται, «η τρόικα επέστρεψε στην Αθήνα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την επίσκεψη των διεθνών πιστωτών τόσο ατάραχα όσο ποτέ». 

Επισημαίνεται ότι την ώρα που το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία αυξάνει την ανησυχία για νέα όξυνση της ευρωκρίσης, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται αισιόδοξη, επιθυμώντας μάλιστα να αποσπάσει κάποιες υποχωρήσεις από την πλευρά των πιστωτών, με την ελπίδα να ανακουφιστεί η χώρα από τις επιπτώσεις της κρίσης.

Ωστόσο, αυτή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «αβάσιμη. Η ελληνική οικονομία παραμένει βυθισμένη στην ύφεση. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι. 

Πολλοί φοβούνται ήδη για ένα ‘σύνδρομο Βουλγαρίας» λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες, εν μέρει βίαιες, διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στη γειτονική χώρα, οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση της κυβέρνησης.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης το γερμανικό περιοδικό σημειώνει: «μία καλή καλοκαιρινή σαιζόν θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Τα προγνωστικά κάνουν λόγο για ρεκόρ τουριστών φέτος. 

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μετρά ανυπόμονα τις μέρες μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ότι μία νέα γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα χρέους των επίσημων πιστωτών, ώστε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

.«Ανεπίτρεπτη η ενέργεια της Χρυσής Αυγής»


Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν παιδιά από 6 μέχρι 10 ετών να βρίσκονται στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Ανατολικής Αττικής της Χρυσής Αυγής και να «παίρνουν μαθήματα πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της, η Χ.Α. 

«Θεωρείται υπερβολικό παιδιά από 6 έως 10 ετών, παιδιά δηλαδή του Δημοτικού, να υφίστανται ιδεολογική καθοδήγηση. Μιλάμε για πολύ μικρά παιδιά. Κανείς δεν είναι υπέρ αυτού που βλέπουμε στις φωτογραφίες», επισημαίνει στοnewsbeast.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος. 

Και προσθέτει: «θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτη μία τέτοια ενέργεια, ακόμη και αν υπάρχει γονική συναίνεση».
Πληροφορίες του newsbeast.gr που προέρχονται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος αναφέρουν ότι θα γίνει διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει μαζική αντίδραση απέναντι στη δράση της Χρυσής Αυγής. 

«Έχουν πυρήνα και στα σχολεία»
Τις τελευταίες εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή έχει επεκταθεί και στα σχολεία προκειμένου να προσηλυτίσει μαθητές. «Η Χρυσή Αυγή έχει πυρήνα στα σχολεία», επιβεβαιώνει ο κ. Παπαχρήστος. 

Και προσθέτει: «Υπάρχουν μαθητές που είναι ενταγμένοι στη Χρυσή Αυγή λόγω της κρίσης. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στα προάστια που υποφέρουν, κι αυτό είναι το παράδοξο. Υπάρχουν προάστια που είχαν γενικά αριστερή παράδοση στο παρελθόν και τώρα υπάρχουν αρκετοί που έχουν ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή. 

Αυτό έχει να κάνει με την οικονομική κρίση, με την ανέχεια των γονέων και με το γεγονός ότι το κόμμα αυτό εκφράζει ακραίες θέσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχουν νεολαίοι που έχουν προσχωρήσει στη Χρυσή Αυγή από μίσος για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, που τους έχει οδηγήσει σε αυτή την ανέχεια».

Αναφέρεται όμως και στις συγκρούσεις ιδεολογικού περιεχομένου που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία. «Υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ μαθητών που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή και μαθητών που είναι αντίθετοι. Έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά. 

Τα περιστατικά αυτά μας προβληματίζουν γιατί συγκρούσεις με ιδεολογικό περιεχόμενο είχαμε να δούμε από τη δεκαετία του ΄80. Τη δεκαετία του ΄90 αλλά και από το 2000 μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. 

Οπότε, όταν επανέρχεται στο σχολείο μια κατάσταση συγκρουσιακή και μάλιστα με ιδεολογικές αναφορές, σαφέστατα μας προβληματίζει», καταλήγει.

.«Κεραυνοί» Βενιζέλου για Χρυσή Αυγή


Επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα εκχωρήσουμε το κράτος πρόνοιας στους ναζιστές και τους φασίστες που δεν κάνουν κρυφό σχολείο αλλά παιδομάζωμα.
Μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για απουσία καθαρής θέσης.
Ο κ Βενιζέλος επιχείρησε να περάσει αισιόδοξα μηνύματα σε ένα ενθουσιαδες κοινό καλώντας τους νέους να ασχοληθούν με τον έρωτα και τις προσωπικές σχέσεις.
"Εσεις πρέπει να διεκδικήσετε την πολιτική, την Ελλάδα και την Ευρώπη που θέλετε ως πρωταγωνιστές και όχι ως παρίες και φτωχοί συγγενείς" επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

.DNA αλόγου σε βόειο κρέας εντόπισε ο ΕΦΕΤ


Την ύπαρξη DNA αλόγου σε βόειο κατεψυγμένο κρέας τροφίμων, εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί.

   Ειδικότερα, εντοπίστηκαν δυο θετικά δείγματα, που αφορούν σε ισάριθμες παρτίδες βόειου κατεψυγμένου κρέατος συνολικής ποσότητας 1.064 κιλά με την επισήμανση FROZEN BEEF MEAT NECK και FROZEN BEEF MEAT TOPSIDE της επιχείρησης "ΖΗΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ". 

Οι εν λόγω παρτίδες κρέατος είχαν εισαχθεί από τη Ρουμανία και όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, έχουν ήδη δεσμευθεί από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στις 14.02.2013.

   Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, έχουν αναλυθεί τα 26, εκ των οποίων τα 2 βρέθηκαν θετικά. Τα 76 δείγματα ελήφθησαν από ελέγχους σε παραγωγικές - μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.  

."Υποστελεχωμένος και χωρίς κίνητρα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός"


Τις μεγάλες αδυναμίες της φορολογικής διοίκησης στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο καταγράφει σχετική έκθεση που συνέταξαν η Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 Πρόκειται για την έκθεση σχετικά με την κατάσταση της φορολογικής διοίκησης στην οποία διαπιστώνονται έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού για τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά και απουσία κινήτρων για την κινητοποίηση του ανθρώπινού δυναμικού.

 Μεταξύ άλλων, στην έκθεση σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες με αρμοδιότητες αιχμής, όπως οι φορολογικοί έλεγχοι και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, είναι υποστελεχωμένες, 

οι περισσότεροι ελεγκτές στη ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων δεν έχουν δικό τους χώρο εργασίας και ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι αμοιβές των νεοεισερχόμενων ελεγκτών είναι μόλις 700 ευρώ, ενώ ζητείται η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και της αυτονομίας του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην έκθεση, το 2012, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 765 υποθέσεις μεγάλων οφειλετών, βεβαιώθηκε ληξιπρόθεσμο χρέος ύψους 16,4 δισ. ευρώ και εισπράχθηκαν τελικά μόνο 80,53 εκατ. ευρώ. 

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που εισπράχτηκε το 2012 ανήλθε σε 1,099 δισ. ευρώ έναντι 2 δισ. ευρώ που ήταν ο ετήσιος στόχος.
 Διαπιστώνεται μάλιστα ότι στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης των Ληξιπρόθεσμων απασχολούνται 37 άτομα από 50 που θα έπρεπε να είναι και χωρίς την κατάλληλη μηχανογραφική υποστήριξη

.Ο Γκρίλο δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα παραδοσιακά κόμματα


Από τις ως τώρα εξελίξεις στο ιταλικό μετεκλογικό σκηνικό είναι ασφαλές να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρια, δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, αν και δέχεται να συζητήσει την ψήφιση μέτρων που συμφωνούν με το πρόγραμμά του.

«Ο Μπερσάνι ευθύνεται για πολιτική παρενόχληση. Εδώ και αρκετές ημέρες παρενοχλεί το κίνημά μας με απαράδεκτες προτάσεις. Δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε σε εκείνον, ούτε σε κανέναν άλλο» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκρίλο στο ιστολόγιό του.

Ο κωμικός ηθοποιός κι επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρια χαρακτήρισε τον Μπερσάνι «έναν ζωντανό-νεκρό, που κατάφερε κερδίζοντας να χάσει» ενώ το μόνο ισχνό περιθώριο συνεργασίας που άφησε αφορά την δυνατότητα «να ψηφίσει νόμους που σχετίζονται με το πρόγραμμά του, όποιος κι αν τους προτείνει».

Ο Μπερσάνι, ο οποίος χθες πρότεινε συνεργασία στο κίνημα του Γκρίλο, απάντησε ότι «όσα έχει να μου πει ο Γκρίλο "συμπεριλαμβανομένων και των προπηλακισμών" θέλω να τα ακούσω στη βουλή και στη γερουσία, διότι εκεί ο κάθε ένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σχολιαστές επισήμαναν σήμερα ότι η κεντροαριστερή συμμαχία θα μπορούσε να συνεργασθεί με το Κίνημα Πέντε Αστέρων ακολουθώντας το υπόδειγμα της Σικελίας. 

Στο μεγαλύτερο νησί της χώρας, πολλά μέτρα που προτάθηκαν από τον κεντροαριστερό περιφερειάρχη Ροζάριο Κροτσέτα στηρίζονται και από το κίνημα του Γκρίλο που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις τοπικές εκλογές.

Η συνεργασία εξελίσσεται με αποδοτικό τρόπο και ο ίδιος ο Γκρίλο την χαρακτήρισε «εξαιρετική περίπτωση». Απ' ό,τι φαίνεται όμως, το κλίμα εντός του κοινοβουλίου της Ρώμης πρόκειται να είναι σαφέστατα τεταμένο.

."Πάγωσαν" τα δάνεια και μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Ιανουάριο


Πάγωσαν τα δάνεια αλλά μειώθηκαν οι καταθέσεις τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Ιανουάριο μειώθηκαν οριακά στα 160,97 δισ. ευρώ από 161,451 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο. 

Ωστόσο το σύνολο των καταθέσεων, το οποίο περιλαμβάνει και εκείνες του Δημοσίου Τομέα, αυξήθηκε στα 176,6 δισ.ευρω από 173,3 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο. 

Στον τομέα των χορηγήσεων αμετάβλητος παρέμεινε στο -4% ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, καθώς η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 296 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα ήταν το χρέος του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

.Φ. Κουβέλης: Δεδομένη και στο διηνεκές η συμπαράστασή μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις


 Για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για τα μείζονα ζητήματα που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα, ενημερώθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ υπό τον πρόεδρό της Φώτη Κουβέλη, από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματός του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπαράσταση, που όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι δεδομένη και θα είναι στο διηνεκές.

 Παράλληλα εξήρε τη στάση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία, όπως τόνισε, παρά το βάρος που έχουν στις πλάτες τους, λόγω των περικοπών στις αποδοχές τους και στη λειτουργία του υπουργείου, διατηρούν την αναγκαία ετοιμότητά τους με συνέπεια και χωρίς να υπολογίζουν αυτό το βάρος, υπηρετούν τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή, με την οποία οι εισακτέοι στις στρατιωτικές σχολές πρέπει να είναι Έλληνες στο γένος, ο κ. Κουβέλης παρέπεμψε στην τοποθέτηση του κόμματος και στην αυριανή συζήτησή της στη Βουλή.

.Απώλειες για τους Γερμανούς χριστιανοδημοκράτες σε δημοσκόπηση των RTL - Stern


Απώλειες τριών ποσοστιαίων μονάδων καταγράφονται για τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στην τελευταία δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern. 

Το CDU περιορίζεται στο 40%, ενώ οι κυβερνητικοί τους εταίροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κερδίζουν μία μονάδα, μένουν ωστόσο στο 4%, κάτω από το όριο (5%) για την είσοδο στην Βουλή.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ανεβαίνουν κατά μία μονάδα στο 25%, όσο και οι Πράσινοι, οι οποίοι φθάνουν πλέον στο 16%, αλλά και η Αριστερά, που βρίσκεται στο 8%. Το χαμηλότερο ποσοστό τους εδώ και πολλούς μήνες καταγράφουν οι Πειρατές, οι οποίοι χάνουν ακόμη μία μονάδα και περιορίζονται στο 2%.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ αποδίδει την πτώση του κυβερνώντος κόμματος στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, ζήτημα το οποίο ευνοεί τις οικολογικές δυνάμεις, αλλά και στη διαχείριση των ζητημάτων ενέργειας και στη νέα αρνητική τροπή που φαίνεται να λαμβάνει η κρίση στην Ευρωζώνη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.