.Το Χ.Α. δεν «είδε»… λύση!

Απώλειες κατέγραψε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων της Ελλάδος με τους Ευρωπαίους αλλά και την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε μειωμένος κατά 1,94% στις 723,66 μονάδες. Η καθαρή αξία συναλλαγών αυξήθηκε κατά 8,64% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Τετάρτης, διαμορφούμενη στα 100,68 εκατ. ευρώ.
Ο FTSE 25 από το +1,70% το πρωί έκλεισε τελικά στο -1,92% και στα χαμηλά της ημέρας των 214,29 μονάδων.
Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,94% και τζίρο 1,18 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών (-4,71%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο ο κλάδος της Υγείας (2,78%).

.Τον… «Κινέζο» έκανε ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει τις αδυναμίες του κυβερνητικού σχήματος, επιδόθηκε για ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έκλεισε τα… μάτια και πέταξε το μπαλάκι στους εταίρους κατηγορώντας τους ουσιαστικά για… αντιφάσεις! 

Οι αντιφάσεις δεν μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία της 20 Φεβρουαρίου υποστήριξε σε παρέμβαση του στη σύνοδο κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας. 

Παρέμβαση για το θέμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και των νομοσχεδίων για την αντιμετώπισή της από την ελληνική κυβέρνηση έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής που βρίσκεται σε ... περισσότερα »

,Γιούνκερ: Ακόμη και οι φίλοι της Ελλάδας χάνουν την υπομονή τους

Σκληρή στάση αναμένεται να κρατήσουν στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής οι ευρωπαίοι ηγέτες, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της Ε.Ε. 

«Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πουν στην Ελλάδα ότι ο χρόνος και η υπομονή τους εξαντλείται για την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποφευχθεί η έλλειψη ρευστού που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ενιαίου νομίσματος»

 αναφέρει το δημοσίευμα Οπως σημειώνει το διεθνές πρακτορείο, η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία λόγω των δύο πακέτων διάσωσης αλλά... περισσότερα »

.Νέες διαμαρτυρίες έξω από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

 Συνεχίζονται και σήμερα οι διαμαρτυρίες στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, η οποία φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από τον προαύλιο χώρο της σχολής ομάδες νεαρών που φώναζαν υβριστικά συνθήματα. 

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στον τόπο όπου βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος σπουδαστής και επέστρεψαν στη σχολή όπου παραμένουν περίπου 50 διαδηλωτές.

Νωρίτερα, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής είπε πως είναι απαράδεκτο να δηλώνεις ότι είσαι κατά της βίας και να το εκδηλώνεις με βία.

.Η Α. Μέρκελ εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει λύση ούτε απόψε, ούτε τη Δευτέρα στο Βερολίνο

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Bundestag ενόψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

 Η Γερμανίδα καγκελάριος, σε ομιλία της στο κοινοβούλιο, είπε ότι για την Ελλάδα «μένει ακόμη να διανυθεί ένας πολύ δύσκολος δρόμος» και επανέλαβε ότι η Αθήνα πρέπει να αντιληφθεί τη βοήθεια που της δίδεται ως υποχρέωση για δημοσιονομική σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις. 

Διευκρίνισε δε ότι δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις ούτε κατά την αποψινή συνάντηση στις Βρυξέλλες ούτε κατά τη συνάντηση της Δευτέρας στο Βερολίνο, καθώς δεν μπορεί να υποκατασταθεί το Eurogroup και η συμφωνί... περισσότερα »

.Δραγασάκης: Δεν τίθεται θέμα ούτε για εκλογές ούτε για δημοψήφισμα

«Από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχουμε πάρει δόση και πληρώνουμε και εμείς και η προηγούμενη κυβέρνηση όλες τις υποχρεώσεις στους εταίρους. Έχουμε μια οικονομία που παίρνει χρήματα για να πληρώνει δάνεια και αυτό δημιουργεί ασφυξία. 

Πρόβλημα ρευστότητας υπάρχει, έχουμε υποχρεώσεις που για να καλυφθούν θα πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία με τους εταίρους» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
 Για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, o αντιπρόεδρος έκανε λόγο για «ένα δίλημμα στην Ευρώπη ανάμεσα στο ... περισσότερα »

.«Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Ελλάδα, μόνο εάν υπάρξει πλειοψηφία υπέρ του Grexit στην ΕΕ»

«Η ΕΚΤ θα σταματήσει να στηρίζει την Αθήνα μόνο όταν ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, θα μπορεί να είναι βέβαιος ότι στον κύκλο των αρχηγών των κρατών-μελών της ΕΕ έχει διαμορφωθεί πλειοψηφία υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»,

 γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», επικαλούμενο πηγές των Βρυξελλών και επισημαίνει ότι αντίθετος σε αυτό εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γιούνκερ θέλει κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής να επιτευχθεί οπωσδήποτε κάποια πρόοδος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.