.Θ αργήσει πολύ αυτή η μέρα;

  ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν θέλω να υποβαθμίσω τη σημασία των προτάσεων που κατατίθενται από ειδικούς και τα προγράμματα που στοχεύουν στην επανεκπαίδευση των μακροπρόθεσμα ανέργων, αλλά πολύ φοβάμαι πως όσο χρήσιμες κι αν είναι αυτές οι παρεμβάσεις δεν θα καταφέρουν πολλά πράγματα. Μπορεί να δώσουν μια ανάσα σε κάποιους, μπορεί κάποιοι άλλοι να βγουν προσωρινά από τα αδιέξοδά τους, αλλά ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Κι αυτό νομίζω ότι το ξέρουμε όλοι. Για να υπάρξει μείωση της ανεργίας, θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που σημαίνει να ιδρυθούν νέες επιχειρήσεις, οι οποίες θ΄ αναλάβουν να καλύψουν τις καταναλωτικές ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο μεταξύ στην ελληνική κοινωνία.

Μόνο που για να φτάσουμε σ΄ ένα τέτοιο σημείο θα πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια και να καταγραφούν πολλές αλλαγές στη σημερινή κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα. Θα πρέπει, για παράδειγμα, ν΄ αυξηθεί το εισόδημα των εκατομμυρίων οικογενειών που με δυσκολία τα φέρνουν βόλτα ή αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους και θα πρέπει να εδραιωθεί στην πλειονότητα των πολιτών η βεβαιότητα ότι ξαναπαίρνουμε την πάνω βόλτα.

Αυτό είναι και το δυσκολότερο απ΄ όλα. Δεν δημιουργείται από τη μια μέρα στην άλλη και δεν είναι η εξαγγελία κάποιων επενδύσεων ή η ανακοίνωση ορισμένων δημοσιονομικών δεικτών που θα καταφέρουν να πείσουν ότι μπήκαμε πια στη φάση της ανάκαμψης. 

Είναι κάτι που θα το νιώσει ο καθένας μας από τα όσα συμβαίνουν γύρω του, από τον τρόπο που θα κινείται πια η κυβέρνηση, από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, από την αισιοδοξία που θ΄ αρχίσει ν΄ αντικαθιστά σταδιακά την καταθλιπτική απαισιοδοξία που πνίγει την ελληνική κοινωνία.

Πότε θα συμβούν όλα αυτά; Μα φυσικά τη μέρα που ο απλός Ελληνας πολίτης, αυτός που μάταια πασχίζει σήμερα να ισοσκελίσει τις δαπάνες του με τα έσοδά του, θα διαπιστώσει ότι η Πολιτεία όχι μόνο δεν του έχει προσθέσει νέα βάρη, αλλά αντίθετα έχει αφαιρέσει κάποιο ή κάποια απ΄ αυτά που επί χρόνια του φόρτωνε. Αυτή η μέρα θ΄ αργήσει πολύ ακόμη;

.Kυπελλούχος η ΑΕΚ

Πρώτος τίτλος για το ανδρικό τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ. Κέρδισε το Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς", επικρατώντας με 3-2 σετ του Φοίνικα Σύρου στην Αλεξανδρούπολη.

Η ΑΕΚ της κορυφής! Σε ένα "κιτρινόμαυρο" γήπεδο στην Αλεξανδρούπολη ήρθε ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του ανδρικού τμήματος της ΑΕΚ. Στη διοργάνωση που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Νίκου Σαμαρά, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα με το δικέφαλο στο παρελθόν

Η Ένωση επικράτησε με 3-2 σετ του Φοίνικα Σύρου στον τελικό και κατέκτησε το Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς". Πολυτιμότερος παίκτης του Final-4 αναδείχθηκε ο πασαδόρος της ΑΕΚ, Νίκος Κρέτσης.

.Άρης-Ξάνθη: 1-1

Χωρίς νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παραμένει ο Άρης από την έναρξη της περιόδου. Αυτή την φορά παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στη Ξάνθη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και, πλέον, η παραμονή στην κατηγορία για τους «κίτρινους» θα επιτευχθεί μόνο με θαύμα.

Ο Μάνταλος στο 52΄ άνοιξε το σκορ για την ακριτική ομάδα, ενώ στο 68΄ ο Μπακασέτας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

.«Αρκετά επιτυχώς» εξελίσσεται το ελληνικό πρόγραμμα, εκτιμά ο Β. Σόιμπλε

 «Αρκετά επιτυχώς» εξελίσσεται το ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει ότι, εάν,μετά το τέλος του, διαπιστωθεί περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη, οι εταίροι της θα εγγυηθούν, αλλά θα πρόκειται σε κάθε περίπτωση για βοήθεια μικρότερου ύψους από ό,τι οι προηγούμενες.

«Μπορεί, όπως έχουμε πει ήδη πολλές φορές, η Ελλάδα να έχει μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο εξελίσσεται αρκετά επιτυχώς, περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη. 

Τότε θα πρέπει να αναλάβουμε πάλι να εγγυηθούμε για να μπορέσει η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί. Το βέβαιο είναι ότι κάθε περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ λιγότερο εκτεταμένη, από ό,τι οι ως τώρα βοήθειες», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftwoche» που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

.Τζ. Κέρι: ΗΠΑ και ΕΕ στέκονται «στο πλευρό του ουκρανικού λαού»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε σήμερα την αμερικανική και την ευρωπαϊκή υποστήριξη στους ουκρανούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές καθώς αυτοί ζητούν ισχυρή δημοκρατία και τόνισε ότι «η χώρα του και η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού στον αγώνα του» να προσεγγίσει την Ευρώπη.
Η θέση του Τζον Κέρι είναι η ισχυρότερη που έχει εκφράσει έως σήμερα η Ουάσινγκτον υπέρ της αντιπολίτευσης. Ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Μόναχο με τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης.

Ο Κέρι παραδέχτηκε μεν την παρουσία «απεχθών στοιχείων στους δρόμους του Κιέβου», μετά την επισήμανση του ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ για τον ρόλο των νεοναζί στις διαδηλώσεις, αλλά τόνισε πως "οι Ουκρανοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν να ζουν ελεύθερα σε μια χώρα ασφαλή και ακμάζουσα".

.Στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας η εθνική

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα είναι παρούσα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, που θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Η Κεντρική Επιτροπή της FIBA κατά τη συνεδρίασή της στη Βαρκελώνη αποφάσισε να απονείμει στην Ελλάδα, όπως επίσης και σε Τουρκία, Φινλανδία και Βραζιλία, από μία κάρτα ελεύθερης συμμετοχής (wild card) στη διοργάνωση. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση για την πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (20:00) στη Βαρκελώνη. 

Στην πρώτη φάση, οι αγώνες της οποίας θα γίνουν σε Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια σε Σεβίλη (σ.σ. την Δευτέρα θα γίνει γνωστή η πόλη που θα αγωνιστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα), θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων με τους τέσσερις πρώτους από κάθε όμιλο να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα νοκ άουτ. Αυτή είναι η έβδομη φορά στην ιστορία της εθνικής μας ομάδα που θα είναι παρούσα σε Μουντομπάσκετ και η τρίτη σερί.

Στην τελική φάση πέρα από τις τέσσερις χώρες που εξασφάλισαν το Σάββατο τη συμμετοχή τους θα βρίσκονται η οικοδέσποινα Ισπανία, η χρυσή Ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ και οι Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία, Ουκρανία και Σερβία από την Ευρώπη, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή και Δομινικανή Δημοκρατία από την Αμερική, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την Αφρική, Ιράν Φιλιππίνες και Κορέα από την Ασία, καθώς και Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία.

Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων, η εθνική μας ομάδα χάρη στην wild card, αποφεύγει και τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ 2015 που θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.