.Ευ. Βενιζέλος: Απογοητεύονται όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία

Για πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας και για σκληρές διαπραγματεύσεις, που έγιναν απέναντι σε άκαμπτες θέσεις εταίρων και πιστωτών, μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παράλληλα επιτέθηκε σε όσους αντιπολιτεύονται με λαϊκισμούς και χωρίς πρόταση επενδύοντας στην καταστροφολογία της χώρας. 

«Απογοητεύονται με την ρύθμιση που ψηφίζουμε σήμερα ,όλοι εκείνοι που έχουν μόνη σημαία ευκαιρίας τους την προσδοκία καταστροφής της οικονομίας. Η ελληνική κοινωνία έχοντας χειροπιαστό δείγμα τους πλειστηριασμούς, αισθάνονται πιο κοντά την έξοδο από την κρίση. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να βγει σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι «η πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο», ενώ τόνισε ότι η τελική ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση ήταν το αποτέλεσμα σκληρών διαπραγματεύσεων που έκανε ενώ απέναντι της είχε άκαμπτες θέσεις.

.Να μην επιβραδύνει την τραπεζική ένωση καλεί το Ευρωκοινοβούλιο ο Β. Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην επιβραδύνει το σχέδιο τραπεζικής ένωσης ώστε να μπορέσει αυτό να υιοθετηθεί στην αρχή της ερχόμενης χρονιάς, σε συνεντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ".

"Είμαι πολύ ικανοποιημένος γι' αυτό που αποφασίσθηκε για την τραπεζική ένωση (...) Τώρα έγκειται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να μποέσουμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία πριν από τις προσεχείς Ευρωεκλογές το Μάιο" του 2014, δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν το βράδυ της Τετάρτης σε μια μείζονα συμφωνία για την τραπεζική ένωση, ένα περίπλοκο σχέδιο με στόχο να αποφευχθεί μια νέα κρίση της Ευρωζώνης.

.Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος συζήτησης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ο πρώτος κύκλος συζήτησης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τόνισαν την ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου προτείνοντας παράλληλα ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές. 
Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση τόσο για την διαδικασία του κατεπείγοντος όσο και για τις διατάξεις που όπως υποστήριξαν δεν είναι ούτε κοινωνικά δίκαιες, ούτε αντικειμενικές και δεν προστατεύουν την πρώτη κατοικία. 
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάκης κατηγόρησε την κυβέρν... περισσότερα »

.Με αντιολισθητικές αλυσίδες σε Πέλλα, Καστοριά και Φλώρινα

Τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων συστήνουν οι αστυνομικές Αρχές, στον νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Βόρρας, από το 9ο χλμ και μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρρα (Καϊμάκτσαλαν). 

Στον νομό Καστοριάς, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς ? Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ και στον νομό Φλώρινας, στην επαρχιακή οδό Φλώρινας ? Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ο χλμ.

.Φορτίο με 88 κιλά χασίς μπλόκαραν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα

Μεγάλη ποσότητα χασίς, βάρους 88 κιλών, επιχείρησε να «εξάγει» στη Γερμανία από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας , ένας 35χρονος ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, πριν ταξιδέψει για τον προορισμό του μέσω Ιταλίας.Τα ναρκωτικά, ήταν επιμελώς τοποθετημένα μέσα σε κρύπτες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου τύπου βαν, με γερμανικές πινακίδες. 

Οι κινήσεις του οδηγού στο χώρο του λιμανιού, κίνησαν τις υποψίες των Λιμενικών, οι οποίοι κατά τον έλεγχο που έκαναν με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, εντόπισαν γρήγορα τις κρύπτες με το χασίς, το οποίο ήταν σε αεροστεγείς συσκευασίες του ενός κιλού. Η ποσότητα των ναρκωτικών και το βαν κατασχέθηκαν ενώ συνελήφθη ο 35χρονος οδηγός. Προανάκριση για την υπόθεση, διεξάγει το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

.«Ο Σαμαράς δημιούργησε εικόνα μπάχαλο για την κυβέρνηση με το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών»

Προειδοποίηση προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, «να μην γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα» απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς. 
«Κάνω έκκληση προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, να μην ανοίξει η κερκόπορτα των πλειστηριασμών, να σταματήσει αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ της φτωχοποίησης, αλλά και να σταματήσει το κρυφτούλι που παίζεται: "Διαφωνώ αλλά ψηφίζω", "αντισυνταγματικό αλλά ψηφίζω", "ψηφίζω με βαρειά καρδιά"...» ανέφερε ο κ. Τσίπρας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατήρησε πως ο υψηλός βαθμός ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα, είναι ένα από τα στοιχεία που αποτελούν μέχρι σήμερα «ένα προστατευτικό φράγμα προς την παράνοια και την απελπισία με όλα τα μέτρα που έχετε φέρει τα τρία τελευταία χρόνια. Με μια πρωτοφανή διαδικασία δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας της χώρας, σπάτε το φράγμα αυτό» παρατήρησε. 

«Αποτελεί παράνοια να παρουσιάζετε το άνοιγμα της κερκόπορτας ως ηρωική απόφαση μονομερών ενεργειών ενάντια στην τρόικα, και να λένε οι φίλοι σας στα μέσα ενημέρωσης, πως «όποιος έχει σθεναρές θέσεις, η Τρόικα τον ακολουθεί». Ποιον κοροϊδεύετε; 

Τα άρθρα 7 και 8 προβλέπουν εξωφρενικές ποινές και τοκογλυφικά πρόστιμα για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο - κι εσείς, μέσα από τόκους που μπορεί να φτάνουν και το 30%, τους οδηγείτε στην αυτοκτονία. 

Έφτασε μάλιστα ο πρωθυπουργός να πει πως "δεν ήξερε" και πως ο κ. Στουρνάρας ενεργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού. Προτίμησε ο κ. Σαμαράς να δώσει την εικόνα μπάχαλου για την κυβέρνησή του, απ' το να πει πως «παίρνουμε την ευθύνη» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας. 

Πέραν απ' το «επικοινωνιακό Βατερλώ Σαμαρά» ωστόσο, υπάρχει η επιχείρηση αναδιανομής πλούτου απ' τους φτωχούς στους πλούσιους που δρομολογείται με το νομοσχέδιο. «Σας προειδοποιήσαμε να βάλετε επιτέλους κόκκινες γραμμές. 

Καταθέσαμε τροπολογία με δύο άρθρα - για προστασία της πρώτης κατοικίας, προστασία ακινήτων για χρέη έως 200.000 ευρώ και απαγόρευση μεταβίβασης κόκκινων δανείων στα funds που θα έρθουν να αγοράσοιυν φθηνά. 

.«Ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια»

Σκληρή απάντηση έδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στην απόφαση του Βύρωνα Πολύδωρα να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το φόρο στα ακίνητα.

Όπως αναφέρει η Συγγρού, «Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην Παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».

Υπενθυμίζουμε πως μετά την καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, ο βουλευτής διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

.Ο Ιβάν Μπρέσεβιτς οδήγησε την ΑΕΚ σε άνετη νίκη 4-2 επί της Κηφισιάς

Τη… μισή ΑΕΚ απ’ αυτή που περίμεναν είδαν οι φίλοι της στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς. Με κακό πρόσωπο και απίστευτες αμυντικές αδράνειες (τις οποίες διόρθωσαν στη συνέχεια οι αλλαγές του Δέλλα), η «Ένωση» τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μέρος απ’ τη μαχητική Κηφισιά. 

Με την επιστροφή ωστόσο απ’ την ανάπαυλα σοβαρεύτηκε, έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς να την ξελασπώνει ξανά (δυο γκολ), έφτασε στο άνετο τελικά 4-2. 

Εξαιρετικός -πέραν του Κροάτη- και ο Πλατέλλας που δεν σκόραρε μεν, αλλά είχε δυο ασίστ από εκτελέσεις φάουλ (στα γκολ των Τσούπρου και Τσουκαλά). 

Πώς έπαιξε 

Εκπλήξεις επεφύλαξε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας -βάσει των όσων είχε δείξει στις προπονήσεις. Ο «Κολοσσός» άφησε στον πάγκο τον Ανάκογλου, αλλά διατήρησε στα χαφ τον Γεωργέα και ξεκίνησε τον Τσουκαλά δεξιά. Διατηρώντας βασικό λοιπόν και τον Γροντή, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: 

Κάτω από τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Τσούπρος και Τσουκαλάς. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γεωργέας-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Γροντής (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.