.Η βίλα Ζωγράφου ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η βίλα Ζωγράφου, η φασιστική πρόκληση στα γραφεία του Δικτύου Αλληλεγγύης, η επιλογή τράπεζας για τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου και άλλα 47 θέματα θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα. Θα έχει προηγηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αναλυτικά τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τα εξής: Επικύρωση πρακτικών της 10ης,11ης,12ης,13ης Τακτικών Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για απάντηση στην από 8-1-14 επιστολή της Οικογένειας Ζωγράφου. Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με Φασιστικές προκλήσεις στα γρ... περισσότερα »

.Ανακοίνωση του Δημάρχου Ζωγράφου για την κινητικότητα στους ΟΤΑ

Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών προς τους Δημάρχους της χώρας μέσω της οποίας παρουσίασε το «πλεονάζον» κατά κατηγορία και κλάδο προσωπικό των ΟΤΑ και το οποίο θα συμμετέχει στη διαδικασία της κινητικότητας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι :
1.Στο Δήμο Ζωγράφου, και κατά γενική ομολογία στο σύνολο των Δήμων της χώρας, όχι απλά δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό αλλά αντιθέτως υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες
2.Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε και να αποδεχτούμε «λύσεις» που πλήττουν ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιβαρύνουν τελικά το κοινωνικό σύνολο
3.Διαφωνούμε με οποιαδήποτε διαδικασία θέτει σε κίνδυνο τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ και οδηγεί έμμεσα ή άμεσα τους εργαζόμενους στην ανεργία
Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης προέχει η πρόνοια για τις σκληρά δοκιμαζόμενες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Αυτός και μόνο ο στόχος προϋποθέτει μια ισχυρή και όχι συρρικνωμένη τοπική αυτοδιοίκηση.

O Δήμαρχος Ζωγράφου
Κωνσταντίνος Καλλίρης

.Το γερμανικό αίνιγμα

Όταν το τσουνάμι που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία κατέστρεψε το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, γονατίζοντας για μήνες πολλούς την ιαπωνική βιομηχανία, η γερμανίδα καγκελάριος έλαβε, με συνοπτικές διαδικασίες, μια γενναία απόφαση: 
Όχι μόνο η γερμανική κυβέρνηση θα έβαζε στο αρχείο τα πλάνα για επέκταση των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά, επιπλέον, θα έκλεινε τους υπάρχοντες πυρηνικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα. 
Αυτή η απόφαση, παρ' όλο που χαιρετίστηκε από το κόμμα των Πρασίνων, έπληξε καίρια τα σχέδια για μείωση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (... περισσότερα »

.Στα χέρια των ανακριτών λίστα με ύποπτα εμβάσματα

Λίστα με ύποπτα εμβάσματα που αφορούν την περίοδο 2001 έως το 2010 κατάσχεσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε έφοδο που έκαναν στο γραφείο προσωρινά κρατούμενου στην υπόθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Σπ. Γεωργουλέας και Χριστόφορος Μάρκου, που χειρίζονται την υπόθεση για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρία WEGGMANN, έχουν πλέον στην διάθεσή τους λίστα που βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου, η οποία περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010.

Από τα στοιχεία της λίστας φαίνεται να αποκαλύπτονται εμβάσματα που πιθανότατα σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση και φαίνεται να έχουν σταλεί προς άγνωστες ως σήμερα εταιρείες. 

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρονται ήδη να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να αξιολογήσουν το σημαντικό υλικό που κατέσχεσαν αλλά και να εντοπίσουν τα στοιχεία των επίμαχων εταιρειών.

Στο μεταξύ αύριο αναμένεται να απολογηθεί για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης που ερευνούν οι ανακριτές Γεωργουλέας και Μάρκου, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας. 

.Παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα

Παρέμβαση στο θέμα που έχει προκύψει για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι τα ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα είναι διατιμημένα προϊόντα και είναι σε πολύ χαμηλές τιμές. Γι? αυτό άλλωστε, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, και η βιομηχανία πιέζει για αύξηση των τιμών αυτών, γιατί θεωρεί ότι είναι πολύ χαμηλές.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «η αγορά του φαρμάκου είναι μία ιδιαίτερη αγορά, στην οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν επακριβώς οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς», ενώ κληθείς να σχολιάσει τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος προωθεί την απελευθέρωση διάθεσης και τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι δεν αντιδικεί με τον υπουργό Ανάπτυξης.

.Αντ. Σαμαράς: Στόχος, να στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις

Στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στον εξαγωγικό της χαρακτήρα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην εκδήλωση "Η Βιομηχανία είναι σημαντική" που διοργάνωσε η οργάνωση των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Business Europe σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και να «στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την βελτίωση της αποδοτικότητας των φορολογικών διοικήσεων στα κράτη μέλη, να υπάρξει καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση κυρίως για τις ΜΜΕ. 

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να συμφωνηθούν μέτρα για την ενίσχυση των επενδύσεων και την καινοτομία και να δοθεί έμφαση στην οικονομία με βάση τη γνώση αλλά και να υπάρξει περαιτέρω εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τέλος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ισχυρή βιομηχανία και ισχυρό μεταποιητικό τομέα, παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, της έρευνας και της τεχνολογίας.

.Υπέρ των αδυνάμων οι προμήθειες που επιστρέφονται στο Δημόσιο

Η διάθεση ποσού ύψους 17,7 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχεται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παρανόμως χορηγηθείσες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων, υπέρ αδυνάμων, αποφασίστηκε στη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας και Παιδείας, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε ότι τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ. ευρώ) που συγκεντρώθηκαν σε ειδικό λογαριασμό ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα διατεθούν για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών, την παροχή δωρεάν στέγης σε άπορους φοιτητές και σε διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα «μπράιγ» για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών

.Μία ιστοσελίδα γεμάτη ήρωες των κόμικς

Ο Γιώργος Κοσκινάς είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας Comic Trades and Crosswords, η οποία ασχολείται με τα κόμικς που εκδίδονταν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1950. Έχει γράψει και τρία βιβλία με θέμα την καταγραφή του εικονογραφημένου παρελθόντος της Ελλάδας. 
Όπως λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «το Comics Trades δημιουργήθηκε σαν μια εσωτερική ανάγκη, προκειμένου να θυμηθούμε όλοι μας, χρόνια, συνήθειες, παιχνίδια, τρόπους με τους οποίους ξοδεύαμε τον ελεύθερο μας χρόνο, αξίες και καταστάσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε. 

Ήταν και είναι μέχρι σήμερα, ένα καταφύγιο μνήμης για όλους όσοι νοιώθουν την ανάγκη να βρουν μέσα δύναμη και να αντλήσουν αισιοδοξία. Ρομαντικά, θα πει κανείς; Ναι και αυθόρμητα συγχρόνως. Ανεπιτήδευτα όπως κάναμε κάποτε, τότε που ο χρόνος δεν είχε κανένα νόημα».

.«Η ΕΕ ιδρύθηκε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου»

«Η ομιλία του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε αυτό που μόνο το ΚΚΕ λέει στην Ελλάδα: Ότι η ΕΕ ιδρύθηκε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και σε βάρος των λαών» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του, για την εκδήλωση των «Ευρωπαίων Βιομηχάνων».

«Ο δρόμος για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας περνά μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την παραχώρηση ακόμη περισσότερων προνομίων στο κεφάλαιο» επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «όσοι ορκίζονται σε αυτόν τον στόχο δεν στρώνουν μόνο "κόκκινα χαλιά για επενδύσεις" αλλά και το έδαφος για τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής».

Στο σχόλιο του κόμματος σημειώνεται ότι «η επιδίωξη της μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες, προκειμένου να ανταγωνιστούν το χαμηλό κόστος των βιομηχανιών άλλων χωρών, όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Ινδία, δεν έχει καμία σχέση με την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων». 

«Σήμερα τη θέση αυτή υιοθετεί τόσο η συγκυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση. Αποδεικνύει τον ανελέητο πόλεμο μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών που συμπεριλαμβάνει το εργασιακό κόστος, όπως και την πρόσβαση των μονοπωλίων σε φτηνό χρήμα, που τελικά τον πληρώνουν οι εργαζόμενοι» καταλήγει το ΚΚΕ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.