.Να μη χαθεί η ευκαιρία

Η πρωθυπουργική προσπάθεια για μετάθεση της διαπραγμάτευσης σε καθαρά πολιτικό επίπεδο και παράκαμψη της τρόικας και των περίεργων απαιτήσεών της ξεκίνησε χθες από τη Ρώμη και τη Βαλέτα. Και ένα πρώτο συμπέρασμα είναι πως ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μη δεχτεί σε καμία περίπτωση νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα διαιωνίσουν την ύφεση και θα ακυρώσουν τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί έως τώρα ο ελληνικός λαός.
Οπως θετικός είναι και ο απολογισμός των επαφών του με τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Μάλτας. 

Αναγνώρισαν και οι δύο την επιτυχημένη πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και υπερθεμάτισαν στην ανάγκη προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών. Και όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Αλλωστε, ο βασικός στόχος των επισκέψεων του Α. Σαμαρά δεν ήταν να αποσπάσει μερικά καλά λόγια, αλλά να προωθήσει τη συνεργασία των χωρών της περιοχής σε μια προσπάθεια απεμπλοκής από τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας που μας έχουν επιβληθεί. Και είναι ιδανική η χρονική συγκυρία για την επιδίωξη αυτής της ανατροπής.

Η χώρα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της έναντι των δανειστών και δικαιολογημένα αξιώνει να τηρήσουν και εκείνοι τις δικές τους. 

Στη Γερμανία θα είναι μάλλον απίθανο να υποχωρήσουν οι σοσιαλδημοκράτες από την προϋπόθεση αναπτυξιακών πολιτικών που έχουν θέσει ως όρο για να προχωρήσει η συγκρότηση του «μεγάλου συνασπισμού». 

Και από τον Ιανουάριο και όλο το 2014 η προεδρία της ΕΕ περνά στην Ελλάδα αρχικά και στην Ιταλία στη συνέχεια.

Δεν μένει παρά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τον ευρωπαϊκό Νότο, έτσι ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία που προσφέρεται.

.Μήνυμα σε εταίρους - δανειστές

Νέο μήνυμα προς τους εταίρους μας από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναζητεί συμμαχίες στον πληττόμενο από την κρίση ευρωπαϊκό νότο. «Έπειτα από χρόνια κρίσης, η οικονομία της Ελλάδας κάνει τώρα επανεκκίνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογο του Ενρίκο Λέτα, μετά την συνάντηση τους στη Ρώμη. Παράλληλα, ο κύριος Σαμαράς έστειλε μήνυμα στους δανειστές μας, καθώς απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων είπε χαρακτηριστικά «τα κάναμε όλα, περιμένουμε από τους δανειστές μας να ανταποκριθούν».

Από την πλευρά του ο κ. Λέτα  αναγνώρισε τις «σημαντικές προσπάθειες και τα θετικά αποτελέσματα που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Σαμαράς» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης 

Οι δύο άνδρες διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων και κοινή δράση, ενόψει των δύο προεδριών Ελλάδας και Ιταλίας το 2014 ενώ υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να δοθούν σαφέστερες απαντήσεις από τις χώρες εκείνες, από τις οποίες ξεκινούν τα παράνομα μεταναστευτικά κύματα

.Νέα μέτρα για να παραμείνει εντός στόχων η Ελλάδα βλέπει η Goldman Sachs

«Ο δημοσιονομικός στόχος του ελληνικού Προϋπολογισμού δεν θα επιτευχθεί το 2014 εάν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα εξοικονόμησης» ξεκαθαρίζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσαν στη δημοσιότητα. Σε έκθεση της επενδυτικής τράπεζας με τίτλο «EMU Policies and Market Implications» αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ για την επόμενη δόση της του δεύτερου ελληνικού προγράμματος έφθασαν σε αδιέξοδο νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς ο δημοσιονομικό στόχος του 2014 δεν θα επιτευχτεί εάν δεν υπάρξουν πρόσθετα μέτρα. Η Goldman Sachs αναφέρει... περισσότερα »

.Με το νέο μαθηματικό τύπο ο υπολογισμός των εφάπαξ από 1η Ιανουαρίου 2014

Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις πέραν αυτών που έχουν ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή και πέραν αυτών που έχει συμφωνήσει η χώρα στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως και κατά συνέπεια από 1.1.2014, ο μαθηματικός τύπος που έχει εισαχθεί θα ισχύσει για τον υπολογισμό των εφάπαξ και από 1.6.2014 για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπο...περισσότερα »

.Τσάμπιονς Λιγκ: Ισόπαλη η Μίλαν με την Μπαρτσελόνα, νίκη της Ντόρτμουντ επί της Άρσεναλ

 Σε αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος
==========
Στεάουα Βουκ. - Βασιλεία       1-1
Σάλκε - Τσέλσι                 0-3

6ος όμιλος
==========
Αρσεναλ - Ντόρτμουντ           1-2
Μαρσέιγ - Νάπολι               1-2

7ος όμιλος
==========   
Πόρτο - Ζενίτ Αγ.Πετρ.         0-1
Αούστρια Βιένης - Ατλ.Μαδρίτης 0-3

8ος όμιλος
==========
Σέλτικ - Αγιαξ                 2-1

Μίλαν - Μπαρτσελόνα            1-1

.Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη ζητεί να ελεχθούν όλα τα Ληξιαρχεία της χώρας για παράνομες υιοθεσίες

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει με την ανήλικη Μαρία, που ανακαλύφθηκε σε καταυλισμό Ρομά (Αθίγγανων) και έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, παρενέβη σήμερα στο θέμα των υιοθεσιών, της εμπορίας ανθρώπων, κλπ και ζητά να διεξαχθούν κατεπείγουσες έρευνες, σε όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας, προκειμένου να διακριβωθεί αν την τελευταία πενταετία (2008- 2013) έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών, με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις.

Σε περίπτωση που υπάρξουν τέτοιες πράξεις γεννήσεων να ερευνηθούν.

Σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί ότι έχουν συνταχθεί παράνομες πράξεις, να ερευνηθεί περαιτέρω εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, αρπαγής ανηλίκων και παράνομης είσπραξης επιδομάτων.

Παράλληλα, η κ. Κουτζαμάνη ζητάει από τους συναδέλφους της να διενεργήσουν επείγουσα πανελλαδική έκτακτη επιθεώρηση στα βιβλία γεννήσεων των Ληξιαρχείων της τελευταίας πενταετίας.

.«Ένας καφές σε περιμένει» και στα καφέ του δήμου Αθηναίων

«Ένας καφές σε περιμένει» στο εξής και στα καφέ του δήμου Αθηναίων, όπου όποιος επιθυμεί με 1 ευρώ θα μπορεί να προσφέρει καφέ στον συνάνθρωπό του που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Τα καφέ του δήμου στον λόφο Λαμπράκη και στην πλατεία Χελντράιχ στον Νέο Κόσμο, καθώς και στον λόφο Σκουζέ, στον Κολωνό, εντάσσονται στο δίκτυο των τουλάχιστον 34 χώρων σε όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «ένας καφές σε περιμένει» του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Ο «Ένας καφές σε περιμένει» είναι μια δράση, ένα κίνημα που υπάρχει σε πολλές χώρες του κόσμου ως μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης. Είναι ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ενός καφενείου ή μιας καφετέριας, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον πολίτη που δεν έχει ούτε ένα- δύο ευρώ για έναν καφέ και μένει κλεισμένος και απομονωμένος στο σπίτι του.

«Με αυτή την πρωτοβουλία κινητοποιείται η γειτονιά. Ο κόσμος που είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του λόγω της ανέχειας, μπορεί να βγει από την κατάσταση της θλίψης και της κατάθλιψης. Μπορεί να πάει σε ένα καφέ, να πει μια καλημέρα στο γείτονά του και να πιει έναν καφέ που θα έχει πληρώσει γι? αυτόν κάποιος συνάνθρωπός του. 

Η φτώχια δεν είναι στίγμα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χρήστος Αλεφάντης, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Ο κ. Αλεφάντης χαρακτηρίζει σημαντική την ένταξη των καφέ του δήμου Αθηναίων στην πρωτοβουλία αυτή, υπογραμμίζοντας ότι το δίκτυο συνεχώς μεγαλώνει.

.Ιω. Μιχελάκης: Δεν αντέχει άλλη πίεση, ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε η κοινωνία

Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για να βγει από την κρίση, να πατήσει γερά στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά. Όμως, μετά από μια πενταετία ύφεσης, εξαντλήθηκαν οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας και ακόμη περισσότερο της κοινωνίας, γι' αυτό και δεν αντέχει άλλη πίεση ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία, διαμήνυσε ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Τέταρτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, σήμερα το πρωί στη Νυρεμβέργη.

Υπενθυμίζοντας πως οι Έλληνες υποβάλλονται σε θυσίες που ποτέ δεν γνώρισε ευρωπαϊκός λαός σε καιρό ειρήνης, πως μέσα σε λίγα χρόνια έχασαν πάνω από το ένα τέταρτο του ΑΕΠ και πάνω από το ένα τρίτο των εισοδημάτων τους, ενώ η ανεργία έφτασε στο 27%, ξεπερνώντας στους νέους το 60%, ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της και έχει το δικαίωμα να ζητά πραγματική κοινοτική αλληλεγγύη.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε με έμφαση πως ζητείται, προπάντων, στήριξη, ώστε να αποφευχθούν νέα υφεσιακά μέτρα αλλά και να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό αναπτυξιακές δράσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις δουλειάς, καθώς δεν αντέχεται άλλη έκρηξη της ανεργίας και καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει ανεργία που γενικά πλησιάζει το 30% και στους νέους πάει πάνω από το 60%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.