.Τι θα γίνει την επομένη των εκλογών

Ασφυκτικές είναι οι προθεσμίες που προβλέπει το Σύνταγμα για τα μετεκλογικά βήματα σχηματισμού κυβέρνησης και εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Οι πρόνοιες του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής είναι αυτές που υποδεικνύουν όλες τις κρίσιμες ημερομηνίες, μετά την 25η Ιανουαρίου, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, για το σχηματισμό Κυβέρνησης, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έως και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, αν δεν έχει αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκινάει τη διαδι... περισσότερα »

.Δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού ετοίμαζαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς»

 Δολοφονική ενέργεια εναντίον του Χριστόδουλου Ξηρού, σχεδίαζαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Την επίθεση επρόκειτο να πραγματοποιήσουν μετά την απόδρασή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού.»

Αυτό αποκάλυψε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος έκανε ανακοινώσεις για τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έως τώρα έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για την υπόθεση καθώς και τη σύλληψη, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δύο ακόμα ποινικών, που φέρονται να είχαν σχέση με το κύκλωμα και τα μέλη των «Πυρήνων».

Όπως είπε ο κ. Τσακνάκης, σε κρυπτογραφημένες επιστολές που αντάλλαξαν μεταξύ τους τα μέλη των Πυρήνων έκαναν λόγο για «απόλυση» του Χρτιστόδουλου, επειδή τον θεωρούσαν «προδότη» και υπεύθυνο για την αποτυχία των βομβιστικών επιθέσεων με αποστολή παγιδευμένων φακέλων στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.

.Σημαντική υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει σημαντική υποχώρηση σε ποσοστό 1,08% και διαμορφώνεται στα 1,1491 δολάρια, στον απόηχο της ανακοίνωσης Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το ευρώ βρίσκεται στα 135,444 γεν, στο 0,7586 με τη στερλίνα και στο 0,9885 με το ελβετικό φράγκο, υποχωρώντας κατά 1,12%. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,03% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 117,871 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5148 με τη στερλίνα και στο 0,8612 με το ελβετικό φράγκο.

.Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές

«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Για προφανείς λόγους, δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε στην παρούσα πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα. 

Εναπόκειται στους Έλληνες να αποφασίσουν ποιος θα τους κυβερνήσει. Το μόνο που μπορούμε και πρέπει να πούμε είναι ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση».

.Eurostat: Στο 176% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το γ' τρίμηνο του 2014

Στο 176% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το τρίτο τρίμηνο του 2014, έναντι 171% του ΑΕΠ ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε, κατά μέσο όρο, στο 92,1% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2014, έναντι 91,1% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Στην «ΕΕ των 28» το δημόσιο χρέος έφτασε το 86,6% του ΑΕΠ, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν στο 85,3% του ΑΕΠ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το δημόσιο χρέος το τρίτο τρίμηνο του 2014 έφτασε το 176% του ΑΕΠ (315,5 δισ. ευρώ), έναντι 177,5% του ΑΕΠ (317,5 δισ. ευρώ) το δεύτερο τρίμηνο του 2014 και 171% του ΑΕΠ (317,7 δισ. ευρώ) το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ κατέγραψε, το τρίτο τρίμηνο του 2014, η Ελλάδα (176%) και ακολουθούν η Ιταλία (131,8%), η Πορτογαλία (131,4%) και η Ιρλανδία (114,8%).

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.