.Λαϊκό & Έντεχνο γλέντι στις 28 Δεκεμβρίου 2012.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Λόγω μεγάλης πιθανότητας βροχόπτωσης, το λαϊκό γλέντι που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια).

.Η άνοδος της θερμοκρασίας είναι μεγαλύτερη απ' όσο πιστεύονταν


Έξω είχαν πέσει οι επιστήμονες αναφορικά με την άνοδο της θερμοκρασίας στους πάγους της Ανταρκτικής. Όπως υπολόγισε νέα έρευνα η θερμοκρασία στη δυτική Ανταρκτική έχει σημειώσει αύξηση κατά 2,4 βαθμούς Κελσίου από το 1958, δύο φορές περισσότερο από όσο πιστεύονταν μέχρι σήμερα.

Για τους σχετικούς υπολογισμούς οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την τελευταία μελέτη, χρησιμοποίησαν δεδομένα από το 1958 μέχρι το2011. Η αύξηση είναι μάλιστα τριπλάσια της μέσης ανόδου της θερμοκρασίας της επιφάνειας της Γης κατά την ίδια περίοδο.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας την περίοδο του θέρους στη δυτική Ανταρκτική είναι πιθανόν να διαταράξει την ισορροπία της επιφάνειας των πάγων, γεγονός που σημαίνει ότι η συμβολή της περιοχής στην άνοδο της στάθμης των ωκεανών παγκοσμίως θα είναι ακόμα μεγαλύτερη», αναφέρεται στην μελέτη.

Ας σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες η τήξη των πάγων που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, ευθύνεται κατά 10% για την αύξηση της στάθμης των ωκεανών, η οποία πιστεύεται ότι θα απειλήσει παράκτιες πόλεις τις επόμενες δεκαετίες.

«Η δυτική Ανταρκτική είναι μία από τις περιοχές που μεταβάλλονται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα επί της Γης, αλλά επίσης είναι μία από τις λιγότερο γνωστές», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Μπρόμγουιτς, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

.Αντιπαραβολή στις δύο λίστες


Στα τέλη της εβδομάδας πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί η αντιπαραβολή που διενεργείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη μεταξύ της ήδη γνωστής και της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ.
Εφόσον προκύψουν διαφορές μεταξύ των δύο εγγράφων, θα αναζητηθούν άμεσα πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Σε εξέλιξη είναι δύο έρευνες – μία στη Βουλή και μία από τους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι ελέγχουν τους χειρισμούς των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Η υπόθεση εξακολουθεί να προκαλεί ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς η ΔΗΜΑΡ επανήλθε ζητώντας να έρθουν όλα στο φως, να ελεγχθούν όσοι παρανόμησαν και να αποδοθούν ευθύνες. Καλεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Αιχμηρό σχόλιο από την Κουμουνδούρου με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη να τονίζει πως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στις προσπάθειες απόκρυψής της, αποτυπώνεται και συμπυκνώνεται η ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, η κακοδιοίκηση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων, που δεν ήταν το αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας.
“Οι μνημονιακοί πολιτικοί κύκλοι αφού επί 20 και πλέον μήνες με έκνομες μεθοδεύσεις κάλυψαν τους διάφορους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του τόπου που εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκονται πλέον αυτοί και οι προστατευόμενοι τους έκθετοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και του Κοινοβουλίου”, σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

.ΠΑΣΟΚ: Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα


Τροπολογία με την οποία θα επαναφέρει το θέμα της εξαίρεσης των ατόμων με βαριές αναπηρίες από τις περικοπές στα δώρα εορτών, στις συντάξεις και το ΕΚΑΣ, θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε να  συζητηθεί και ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος, πρόκειται για ρυθμίσεις που τροποποιούν συγκεκριμένα άρθρα κυρίως της Π.Ν.Π. που ακολούθησε τον εφαρμοστικό Νόμο 4093/2012. 

.Περισσότερες από 45 χιλιάδες περιπτώσεις παράνομων συντάξεων


Ολοκληρώνονται σταδιακά μέχρι το τέλος του χρόνου, οι απογραφές στα μεγάλα ταμεία, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, για την εφαρμογή του δικτύου «Αριάδνη», ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. 

Σε ότι αφορά ειδικές περιπτώσεις συνταξιοδοτικών παροχών (π.χ. συντάξεις αιτία θανάτου σε χήρες, άγαμες θυγατέρες κ.λπ.) η προθεσμία εκπνέει στις 28.2.2013, οπότε και σύμφωνα με τον υπουργό, θα προκύψει, για πρώτη φορά, η πλήρης εικόνα τόσο για το σύνολο των νόμιμα καταβαλλόμενων συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών, όσο και για το μέγεθος των «διαρροών» του συστήματος λόγω παράνομων συντάξεων. 

Από τα μέχρι σήμερα απογραφικά στοιχεία σε μεγάλους ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΙΚΑ, ΟΓΑ, κ.λ.π) έχουν ήδη εντοπιστεί 45.991 περιπτώσεις παράνομης λήψης συντάξεων, τα καταβληθέντα ποσά των οποίων θα αναζητηθούν στο ακέραιο ύστερα από την προσκόμιση των σχετικών στοιχείων στη Δικαιοσύνη.

.Βρέθηκε νεκρή 33χρονη, κόρη επιχειρηματία, στην Ξάνθη


Νεκρή βρέθηκε, σήμερα το πρωί, μία 33χρονη στην Ξάνθη και, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για έγκλημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 33χρονη, κόρη γνωστού επιχειρηματία της Ξάνθης που ασχολείται με την εμπορία στραγαλιών, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους έξω από το πατρικό της σπίτι, στην οδό 40 Εκκλησιές, πάνω από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι δράστες προσπάθησαν, όπως αναφέρουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, να τη βιάσουν και στη συνέχεια τη μαχαίρωσαν και της έβαλαν φωτιά με βενζίνη που αφαίρεσαν από σταθμευμένο μηχανάκι.

Η άτυχη κοπέλα, η οποία έμενε στη Θεσσαλονίκη, είχε πάει στην Ξάνθη προκειμένου να περάσει με τους γονείς της την περίοδο των γιορτών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της αυτοψίας από τον ιατροδικαστή καθώς και οι έρευνες από την Αστυνομία για να διαπιστωθούν τα αίτια του εγκλήματος και να συλληφθούν οι δράστες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.