.Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Το θαύμα της Ατλέτικο Μαδρίτης συνεχίστηκε και απόψε στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ταπείνωσε την Τσέλσι στο Λονδίνο, νίκησε 3-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπισει τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/5 στη Λισαβόνα).

Η Ατλέτικο επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών μετά το 1974, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού το τρόπαιο θα διεκδικήσουν δύο ομάδες από την ίδια πόλη. 

.Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές

 Συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών. 
Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση των Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών των Λαϊκών Αγορών: «Οι πρακτικές "αποφασίζουμε και διατάζουμε" για τη διάλυση των λαϊκών αγορών, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ' όψιν τους τα αιτήματα παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, δείχνουν το αδιέξοδο και τον πανικό της κυβέρνησης. Η αντιδημοκρατική αδιαλλαξία της κυβέρνησης θα μας βρει όλους ενωμένους σαν μία γροθιά».  

Οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές θα συμμετάσχουν αύριο στο συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η προσυγκέντρωση τους θα γίνει στις 9:30 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος και αργότερα, στις 10:30 π.μ., θα προσφερθούν δωρεάν τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών.

Την Παρασκευή 2 Μαΐου, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, προγραμματίζεται διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλ. Κάνιγγος, και ώρα 10:30 π.μ. Το Σάββατο 3 Μαΐου οργανώνεται διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος.

.Συγκεντρώσεις των συνδικάτων αύριο για την εργατική Πρωτομαγιά - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11 το πρωί, η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την εργατική Πρωτομαγιά, ενώ παράλληλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά ξεκινά μια ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος.

«Δεμένα» θα είναι αύριο τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. 

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Οι υπάλληλοι των λιμανιών θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι λιμενεργάτες στις 10:30 το πρωί, σε ανάλογη συγκέντρωση στο Πασιλιμάνι στον Πειραιά.

Με 24ωρη απεργία αλλά και με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία. Δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». 

Με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το μετρό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 9 το πρωί. Το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

.Ευ. Βενιζέλος: «Αν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ και η "Ελιά", τότε θα υπάρχει σοβαρό θέμα»

Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία με τον κ. Σαμαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ξεκαθάρισε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε. Για τις εκλογές προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαψεύσει όλες τις δημοσκοπήσεις (ευρωεκλογές) και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει καμία μεγάλη Περιφέρεια και κανέναν μεγάλο Δήμο (αυτοδιοικητικές). 

Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση αν η «Ελιά» θα συγκεντρώσει πάνω από το 5% των ψήφων, είπε όμως ότι «αν δεν σταθεί» το ΠΑΣΟΚ και η «Ελιά», τότε θα υπάρχει σοβαρό θέμα. Και πρόσθεσε ότι, στις εκλογές, πρέπει να ενισχυθεί η κυβέρνηση και ο προοδευτικός της πόλος, η «Ελιά». 

Παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένα για τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν θέλησε να μπει στο «κλίμα» των ερωτήσεων. Είπε ότι ο κ. Παπανδρέου στηρίζει την κυβέρνηση και είναι εκείνος που πρέπει να ενδιαφέρεται περισσότερο από όλους να πετύχει. 

Σε ερώτηση αν θα διαγράψει τον κ. Παπανδρέου, απάντησε ότι αυτές είναι παλιές πρακτικές και πως το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου διέγραψε τον κ. Σημίτη, δεν σημαίνει ότι και εκείνος θα διαγράψει τον κ. Παπανδρέου. Σχετικά με τη ΔΗΜΑΡ είπε ότι το κόμμα αυτό είχε έντονη δραστηριότητα όταν επρόκειτο για τα αξιώματα και το κράτος, αλλά όταν επρόκειτο για δύσκολα νομοσχέδια, κρυβόταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ και ότι αυτό δεν λέγεται πολιτικό ήθος. 

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται κανένα «κούρεμα», ότι η βιωσιμότητά του θα επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα, καθώς και ότι θα αποτυπωθεί σχέση χρέους προς ΑΕΠ, η οποία θα είναι πολύ κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

.Μέτρα για μείωση φορολογίας στον τουρισμό

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας απόψε στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ. Υπογράμμισε επίσης οτι η κυβέρνηση προγραμματίζει να επενδύει μισό δις για τα επόμενα έξι χρόνια σε μεγάλες υποδομές τουρισμού από τα ΕΣΠΑ, ενώ διαβεβαίωσε οτι θα υπάρξει σταδιακά περαιτέρω μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις στον χώρο του τουρισμού.
Τέλος, επεσήμανε και πάλι την ανάγκη σταθερότητας ως προυπόθεση για την επίτευξη όλων των στόχων και πρόσθεσε ότι απαιτείται σοβαρότητα και όχι συνεχείς οργισμένες καταγγελίες που θυμίζουν μαθητικά 15μελή. " Μερικοί δεν θέλουν να ενηλικιωθούν, όμως η χώρα τους αφήνει πίσω και προχωρά" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.