.Η «τρίτη σκηνή» του δράματος...

Από το Μαξίμου, σε όλους τους τόνους, «εκπέμπεται» προς τα ΜΜΕ και τους εταίρους - δανειστές το... «δεν αντέχουμε άλλο»! Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες θα επισημάνει, σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια των κοινωνικών και πολιτικών αντοχών στη χώρα μας. 

Επιδιώκει, με άλλα λόγια, μια πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, καθώς θεωρεί ότι κλείνει μία μεγάλη περίοδος προσαρμογών με ό,τι αποτέλεσμα έχει φέρει. 

Θέλει να προλάβει κατ' αρχήν τα συνηθισμένα «παρατράγουδα» που συνοδεύουν την άφιξη και τους ελέγχους της τρόικας. Η ο...περισσότερα »

.Με σήμα την "Ελιά" και ως Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατέλθει αυτόνομο σε εκλογές, αλλά ως συνιστώσα ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. 
Διακήρυξη 50 προσωπικοτήτων, για την ανάγκη συμπόρευσης όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς ενόψει ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών φαίνεται ότι ετοιμάζεται σταδιακά εν όψει ευρωεκλογών, με πρωτοβουλία του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, κ. Γιάννη Βούλγαρη. 

Η προσπάθεια αυτή θα φέρει σαν σήμα μια ελληνική "Ελιά" (το αντίστοιχο ιταλικό κεντροαριστερό σχήμα – ομπρέλα) και θα είναι συνεργαζόμενη με το ΠΑΣΟΚ, μαζί με το οποίο θα κατέβει στις ευρωεκλ... περισσότερα 

.Προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Ζωγράφου για το οικονομικό έτος 2014...

Συντάχτηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Ζωγράφου για το οικονομικό έτος 2014 από το οποίο προκύπτει πόσο απέδωσε το νοικοκύρεμα που έκανε ο Δήμαρχος Κώστας Καλλίρης . 

Ας μην ξεχνάμε το ρεζίλεμα που υπέστη παγκοσμίως ο Δήμος μας όταν κινδύνευσε η Χώρα μας να μην πάρει μια δόση δανείου εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούσε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος, ο οποίος έφερε το Δήμο στο χείλος της πτώχευσης, όχι μόνον για το περιβόητο δάνειο της βίλας που έχει πάρει, αλλά και λόγω της αλόγιστης σπατάλης του δημοτικού ταμείου. 

Ο Δήμαρχος Κώστας Καλλίρης πο...περισσότερα »

.Τα ευνουχιστικά σύνδρομα του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Σημίτης, το εγγύς μέλλον

Αφορμή γι’ αυτό το κείμενο, αποτελούν οι αιτιάσεις κάποιων έως σημείου εγκλήσεως του ομιλητή Κ. Σημίτη, για την απουσία του oνοματεπωνύμου του ιδρυτή του κόμματος, από την τοποθέτησή του, στις 4 Σεπτεμβρίου 2013. Οι θέσεις του πρώην Πρωθυπουργού εστιάστηκαν στο από δω και πέρα -και όχι στη στεγνωμένη περιγραφικότητα της διαχρονίας του ΠΑΣΟΚ. 

Οι αναφορές του στους μηχανισμούς ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσαν επισημάνσεις ιστορικών διδαχών σχετικές με το πώς, διάσπαρτες κοινωνικές αναφορές, ομογενοποιούνται σαν μεικτά φυλλώματα, ύστερα σημαδεύουν τις καταλληλότητες προσώπων και τη στατι...περισσότερα »

.Δύο αντιφατικά σενάρια

Παναγιώτης Παναγιώτου 

Το «φάντασμα» μιας... φθινοπωρινής αποσταθεροποίησης πλανάται στη χώρα, παρʼότι δεν συμφέρει κανέναν: ούτε την κυβέρνηση ούτε την αντιπολίτευση. Και κυρίως βέβαια τη χώρα. Παρʼ όλα αυτά, ο «διπολισμός» (κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ) επιχειρεί να δώσει σε μια υφιστάμενη «κοινωνική πόλωση» μεγαλύτερη πολιτική αντιπαράθεση και ένταση απʼ όση μπορεί να αντέξει η χώρα... 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μία πλευρά υιοθετεί ένα καθαρόαιμο «σενάριο επιτυχίας» και η άλλη ένα καθαρόαιμο «σενάριο καταστροφής». Καλώς ή κακώς, ούτε το ένα είναι πιθανό να ισχύσει ούτε το άλλο. Και το πιο ... περισσότερα »

.Συναγερμός στην Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον 12 είναι τα θύματα του ενόπλου που άνοιξε πυρ σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσινγκτον, μεταξύ αυτών τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες, όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού. Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό κάνει λόγο για «πολλούς τραυματίες».
Ένας άλλος αξιωματικός του Ναυτικού, που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, είπε ότι ο δράστης του περιστατικού έχει «περιοριστεί». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμη είναι τραυματισμένοι, όμως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ένας από τους τραυματίες είναι αστυνομικός, ενώ πολλοί βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.
Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης βρίσκεται οχυρωμένος στο κτίριο 197, που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA) και όπου σημειώθηκε το περιστατικό.
Πάντως, ένας άλλος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σημείωσε ότι οι δράστες είναι περισσότεροι από ένας, ενώ και η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αναφέρει ότι οι δράστες είναι τρεις, ένας εκ των οποίων φορά στρατιωτική στολή.
Εξάλλου κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού.
Αντίθετα, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά, σύμφωνα με τον Κρις Παολίνο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

.Στο 1,3 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Στο 1,3 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, στην έναρξη της περιόδου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου, δηλαδή οριακά χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, οπότε η τιμή διάθεσης ξεκίνησε από το 1,35 ευρώ, αλλά σε απαγορευτικά επίπεδα για την πλειοψηφία των καταναλωτών.

Οι εκτιμήσεις προκύπτουν από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η διοίκηση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος ενόψει της χειμερινής περιόδου, βασικό αίτημα του οποίου είναι η χορήγηση επιδόματος στους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης χωρίς ή με ελάχιστες προϋποθέσεις αλλά και η διατήρηση του μέτρου της εξίσωσης των φόρων στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΠΕ επισήμαναν ακόμη την ανάγκη να ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις, καθώς βρισκόμαστε στις παραμονές της έναρξης της περιόδου θέρμανσης, και να γνωστοποιηθούν έγκαιρα και έγκυρα στους καταναλωτές. 

Ορισμένα από τα προβλήματα με το επίδομα θέρμανσης πέρυσι, όπως είπαν, ήταν η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων, οι πολύπλοκες διαδικασίες, η άγνοια του κρατικού μηχανισμού και τα περιοριστικά κριτήρια. 

Το αποτέλεσμα ήταν, η δαπάνη του προϋπολογισμού για το επίδομα να είναι τελικά μικρότερη από αυτήν που είχε αρχικά εκτιμηθεί και να επιδοτηθεί μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας πετρελαίου που διακινήθηκε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.