.ΛΗΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΒΙΑΣΕ 69ΧΡΟΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ...

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τα όσα συνέβησαν σε ένα σπίτι σε χωριό της Nότιας Εύβοιας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν ένα ανθρωπόμορφο κτήνος εισέβαλε στην οικία ηλικιωμένων για να κλέψει και, επειδή δεν βρήκε κάτι πολύτιμο, ξέσπασε...
τις αρρωστημένες ορμές του βιάζοντας την 69χρονη ιδιοκτήτρια!

Ο φρικτός βιασμός έγινε μπροστά στα μάτια του 80χρονου συζύγου του θύματος, που έκανε ό,τι μπορούσε για να εμποδίσει το δράστη αλλά εκείνος του επιτέθηκε, αρχικά χτυπώντας τον με γροθιές και στη συνέχεια τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι! Όταν ικανοποίησε τα ζωώδη ένστικτά του, σηκώθηκε κι έφυγε σαν κύριος αφήνοντας αιμόφυρτο το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Μόλις τα θύματα συνήλθαν, ειδοποίησαν την αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του αδίστακτου ληστή και βιαστή, ο οποίος είχε πιθανότατα και συνεργό που φύλαγε τσίλιες έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας. 
Η απάνθρωπη επίθεση έχει προκαλέσει σοκ και οργή στη μικρή κοινωνία του χωριού και οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

.Σαμαράς – Βενιζέλος πήραν ανάσα. Ο κίνδυνος εκλογών δεν πέρασε

*Γράφει: **Γιάννης Λοβέρδος * Η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, υπήρξε αναμφίβολα μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τα συμφέροντα της χώρας. Η σημασία της είναι περισσότερο πολιτική παρά οικονομική. 

*Ασφαλώς και θα διευκολύνει* την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην αζερικών συμφερόντων εταιρία Socar, που μετέχει και στον όμιλο που θα κατασκευάσει τον ΤΑΡ. * * *Ασφαλώς κι η κατασκευή του* θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα ρίξει χρήματα στην ελληνική αγορά. 
Ενδεχομένως θα διευκολύνει και την πώληση της ΔΕ... περισσότερα »

.ΘΥΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ...

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο των αμερικανικών παρακολουθήσεων μέσω της NSA, καθώς, όπως αποκαλύπτει το Der Spiegel, από την αμερικανική κατασκοπεία δεν φαίνεται να γλίτωσε ούτε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ...
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο αυριανό τεύχος του γερμανικού περιοδικού, η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA παρακολουθεί κάθε μήνα στη Γερμανία τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας.
Στόχος αυτής της κατασκοπείας είναι όχι μόνο η γερμανική κυβέρνηση, αλλά, όπως πιθανολογείται, και η ίδια η Άγκελα Μέρκελ. 

Επικαλούμενο έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του πρώην συνεργάτη της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, το περιοδικό συμπεραίνει ότι «η παρακολούθηση γίνεται με την έγκριση του Λευκού Οίκου».

Ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία βρίσκεται στο επίκεντρο της αμερικανικής κατασκοπείας σχετίζεται με το γεγονός ότι μαζί με 30 περίπου άλλες χώρες συγκαταλέγεται σε μια ομάδα «εταίρων της τρίτης κατηγορίας, τις οποίες μπορεί και 
παρακολουθεί όπως έχει ισχυριστεί η ίδια η NSA.

Σύμφωνα με απόρρητο ντοκουμέντο το οποίο επικαλείται το Spiegel, εξαίρεση αποτελούν οι εταίροι της «δεύτερης κατηγορίας»: η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Η δημοσίευση των νέων στοιχείων, που καθιστούν τη Γερμανία Νο1 στόχο της αμερικανικής κατασκοπείας στην Ε.Ε., δημιουργούν μια νέα κατάσταση. Το βέβαιο είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον την ευχέρεια να χειριστεί το όλο θέμα με την Ουάσιγκτον «κεκλεισμένων των θυρών». 

Σε μία πρώτη αντίδραση μέλους της γερμανικής κυβέρνησης, η υπουργός Δικαιοσύνης, Ζαμπίνε Λοϊτχόιζερ-Σνάρενμπεργκερ, δήλωσε ότι αν πράγματι ευσταθούν τα δημοσιεύματα, τότε η δραστηριότητα της αμερικανικής κατασκοπείας στη Γερμανία θυμίζει «συμπεριφορά μεταξύ εχθρών την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου». 

Η ίδια επεσήμανε ότι «ξεπερνά κάθε όριο το ότι οι φίλοι μας στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τους Ευρωπαίους σαν εχθρούς». 

.''AΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ''...

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου είναι πιθανό να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ...
με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζει σε δηλώσεις του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

«Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητεί η ελληνική κοινωνία», σημειώνει ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με την άρση του «μαύρου» από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί από το... υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα».

Ο κ. Καψής κάνει σαφές ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν με βάση τις προβλέψεις για όσους είναι στο ενιαίο μισθολόγιο και επισημαίνει πως βασικός μοχλός για την υλοποίηση του σχεδίου περί τον νέο φορέα, είναι ο ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων.

«Πρέπει να αποφασίσουμε για το τι δημόσια ραδιοτηλεόραση θέλουμε και με βάση αυτό να προχωρήσει η οργανωτική της συγκρότηση. Το έργο αυτό θα το επιβλέψει μια υψηλού επιπέδου επιτροπή με τη συνδρομή και ξένου συμβούλου, αξιοποιώντας φυσικά την ελληνική και τη διεθνή εμπειρία», καταλήγει ο υφυπουργός.

.Παγιώνει το προβάδισμα ο Σαμαράς, ανακτά δυνάμεις ο Βενιζέλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ικανοποίηση στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, απογοήτευση στους οπαδούς της ΔΗΜΑΡ και παγίωση του εκλογικού προβαδίσματος της ΝΔ φαίνεται να δημιουργεί το νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ διατηρεί σταθερό το εκλογικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στο 1,5% στην παρούσα φάση.

Έτσι, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4%. Ανοδικά κινείται η Χρυσή Αυγή που παραμένει στην τρίτη θέση με 10,8%. Το ΠΑΣΟΚ ανακτά σημαντικές δυνάμεις και ανεβαίνει στο 6,5% ενώ οι επιδόσεις για τα υπόλοιπα κόμματα είναι 4,6% για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, 4,5% για το ΚΚΕ και 3% για τη ΔΗΜΑΡ.

Σε καθοδική τάση εμφανίζεται να είναι η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που συγκεντρώνει 1,2%.
Σε ό,τι αφορά την απόφαση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να συνεχίσει τη συνεργασία με τη ΝΔ, ποσοστό 46% την θεωρεί σωστή, ενώ λάθος την χαρακτηρίζει το 44%.

Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνοι που περισσότερο από τους άλλους πολίτες θεωρούν ότι η κυβερνητική συνεργασία θα λειτουργήσει θετικά, καθώς ενώ στο σύνολο της κοινής γνώμης η πλειονότητα, σε ποσοστό 45% πιστεύει ότι θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για το ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του κόμματος έχουν αντίθετη άποψη και σε ποσοστό 58% πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει θετικά για τον πολιτικό τους χώρο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης σκόρπισε απογοήτευση στους φίλους του δικού του χώρου αλλά και στο σύνολο της κοινής γνώμης με την αποχώρησή του από την τρικομματική κυβέρνηση. Το 51% χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφασή του έναντι του 37% που τη θεωρεί σωστή.

 Μεταξύ όμως όσων ψήφισαν ΔΗΜΑΡ η αρνητική εντύπωση είναι συντριπτικά μεγαλύτερη, αφού 6 στους 10 θεωρούν ότι δεν έλαβε τη σωστή απόφαση.

Στην ερώτηση αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΕΡΤ, το 68% των ερωτηθέντων απαντά θετικά και μόλις το 25% έχει αντίθετη άποψη. 

Οι πολίτες απάντησαν όμως και στο πώς κρίνουν τη συμμετοχή του Άδωνη Γεωργιάδη στην κυβέρνηση, με ποσοστό 68% να τη χαρακτηρίζει αρνητικά. Αρνητικοί είναι όμως οι πολίτες και στη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με ποσοστά 54% και στις δύο περιπτώσεις.

.Εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις αποκαλύψεις του Der Spiegel ζήτησαν ΕΕ και Γερμανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία ζήτησαν σήμερα εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές  σχετικά με τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο η Ουάσινγκτον κατασκόπευε τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Ήλθαμε αμέσως σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες και ζητήσαμε εξηγήσεις για τις πληροφορίες αυτές. Μάς είπαν ότι θα επαληθεύσουν την ακρίβεια των πληροφοριών αυτών που δημοσιεύθηκαν χθες και ότι θα μάς απαντήσουν" τονίζεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εξηγήσεις για το θέμα αυτό ζήτησε και η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης.

.«Χρειάζεται απεγκλωβισμός του λαού από τη μέγγενη του νέου δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει το ΚΚΕ

«Ο καβγάς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ίδιου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε τον λαό στη χρεοκοπία» σχολιάζει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η διέξοδος για τον λαό, το μέλλον για τη νεολαία, δεν βρίσκονται, ούτε φτιάχνονται με τα υλικά της καταστροφής τους, την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους και τις συνταγές διαχείρισης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

«Χρειάζεται απεγκλωβισμός του λαού από τη μέγγενη του νέου δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του, που προωθείται. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας αποτελεί τον μόνο ελπιδοφόρο για τον λαό δρόμο» αναφέρει το ΚΚΕ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.