.ΠΑΣΟΚ: Τσίπρας και Βαρουφάκης κάνουν οριστική στροφή για το χρέος

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση κάνει οριστικά στροφή στο ζήτημα του χρέους εκφράζει το ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg και τις τελευταίες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Οπως υποστηρίζει η Χ. Τρικούπη η κυβέρνηση πλέον «εγκαταλείπει την εύκολη και ανεύθυνη ρητορεία περί μονομερών ενεργειών και στάσεων πληρωμής και αποδέχεται ουσιαστικά το συμφωνημένο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τον Φεβρουάριο του 2012». 
Το ΠΑΣΟΚ ζητά να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, ούτε «να εγκλωβιζόμαστε σε περιφερειακές μάχες εντυπώσεων. Πάμε οργανωμένα και υπεύθυνα στα βήματα ... περισσότερα »

.Πιθανή έκτακτη σύγκληση του Eurogroup για την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται «πιθανότατα» να συναντηθούν την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, την παραμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να καταλήξουν σε μια κοινή θέση όσον αφορά το αίτημα της Ελλάδας να υπάρξει μια ελάφρυνση του χρέους της, όπως δήλωσε απόψε μια πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις που διεξάγονται για το θέμα αυτό.

Η έκτακτη σύγκληση του Γιούρογκρουπ είναι «πολύ πιθανή», αλλά αναμένεται προηγουμένως η σύνοδος του Euro Working Group την Πέμπτη, στο οποίο γίνονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ανέφερε η ίδια πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, μιλώντας στοΓαλλικό Πρακτορείο.

Η έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου θα είναι η πρώτη μετά τις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας με τις οποίες ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέστησε σαφές ότι σχεδιάζει να βάλει «πάνω στο τραπέζι ιδέες» προς συζήτηση με τους ομολόγους του.

.Αλ. Τσίπρας: Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Μ. Ρέντσι

Μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τα τελευταία 20 λεπτά οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν χωρίς τις αντιπροσωπείες τους. 

Στις δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ελληνικές εκλογές αποτελούν μήνυμα ελπίδας μιας ολόκληρης γενιάς η οποία πάσχει από την κρίση και ζητά περισσότερη προσοχή. 

«Η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα βασίζεται σε μήνυμα ελπίδας και όχι στον φόβο. Έχουμε την ίδια ηλικία αν και διαφορετικές εμπειρίες» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο κ. Ρέντσι υπογράμμισε παράλληλα ότι από την ερχόμενη εβδ...περισσότερα »

.Γ. Βαρουφάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος

Εξαιρετικά χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επίσης: «Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος για να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση».

Σημασία, είπε, έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη, χωρίς να δημιουργούνται πλέον κακοήθειες. 

Ο κ. Βαρουφάκης, τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.

.Απέφυγε να σχολιάσει η Α. Μέρκελ τις θέσεις της Ελλάδας για το χρέος

«Δεν θέλω τώρα να σχολιάζω τα πάντα, όσα γράφονται κάθε μέρα. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τη θέση της. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό, αν κοιτάξει κανείς εδώ και πόσο λίγες ημέρες έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κληθείσα να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το χρέος.

.Διευκρινιστική ανακοίνωση επί των τοποθετήσεων του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη

Ανακοίνωση με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις επί των τοποθετήσεων του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ενώπιον επενδυτών στο Λονδίνο, εξέδωσε χθες η κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, "επειδή δίνονται εσφαλμένες ερμηνείες σε τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών σε επενδυτές στο Λονδίνο, o Γιάνης Βαρουφάκης διευκρινίζει: «Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε. Η ουσία, όμως, είναι μια.

 Το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα γίνει βιώσιμο, θα ανοίξει η προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός επιτέλους θα ανασάνει. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας».

.«Οριστική στροφή της κυβέρνησης για το χρέος»

Για οριστική στροφή που κάνει η κυβέρνηση στο ζήτημα του χρέους, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg και τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. 

Στη σχετική ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «εγκαταλείπει την εύκολη και ανεύθυνη ρητορεία περί μονομερών ενεργειών και στάσεων πληρωμής και αποδέχεται ουσιαστικά το συμφωνημένο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τον Φεβρουάριο του 2012». «Όλες οι ωραίες ιδέες βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους, παραμετρικ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.