.Στην Ελλάδα η μεσαία τάξη επλήγη περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας

Η Ισπανία είναι η χώρα, μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών, όπου αυξήθηκαν περισσότερο οι ανισότητες το διάστημα 2006-2010, με τους πιο φτωχούς να έχουν... πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). 

Την περίοδο 2006-2010, για την οποία η ΔΟΕ διαθέτει στοιχεία, «η Ισπανία είναι η χώρα όπου αυξήθηκαν περισσότερο οι ανισότητες», δήλωσε η Ροσαλία Βάσκεθ Άλβαρεθ, ειδική της ΔΟΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μαδρίτη. Η διαφορά μεταξύ του πιο πλούσιου 10% του πληθυσμού και του πιο φτωχού 10% αυξήθηκε... περισσότερα »

.«Τελεσίγραφο» από τρόικα στην Ελλάδα για διακοπή χρηματοδότησης εάν δεν υπάρξει συμφωνία εντός 2014, σύμφωνα με την Handelsblatt

Η τρόικα απειλεί να διακόψει την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014, υποστηρίζει η γερμανική οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο της Deutsche Welle.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Handelsblatt,
 που χαρακτηρίζεται «αποκλειστικό» και βασίζεται σε πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Αθήνα, η τρόικα προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα διακοπεί η χρηματοδότηση. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σταματήσει η ροή της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες που αποτελεί το «νευρικό σύστημα» της οικονομίας. Σε αυτήν την περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν άλλη πηγή ρευστότητας, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεχόταν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για την αναχρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Handelsblatt σημειώνει ότι το 
Eurogroup θέλει να κλείσει οπωσδήποτε τη διαπραγμάτευση πριν από τα Χριστούγεννα, γι' αυτό και «εντείνει την πίεση» προς την Αθήνα. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πάντως και ότι στην Ελλάδα εκδηλώνεται δυσφορία απέναντι στους δανειστές, καθώς και η υποψία ότι η ίδια η τρόικα δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις προβάλλοντας συνεχώς νέες αξιώσεις.

.Οριστική η απόλυση των καθαριστριών

Η ανάρτηση των τελικών πινάκων του ΑΣΕΠ την Πέμπτη, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, ήταν και η «σφραγίδα» που επικύρωσε την οριστική απόλυση των υπό διαθεσιμότητα καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, από τις οποίες θα επαναπροσληφθούν μόλις 38. «Δεν υποχωρούμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας», ήταν οι απάντηση των καθαριστριών. Την άμεση επαναπρόσληψη τους ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

.«Ελλάδα και Τουρκία είναι ιστορικά πυλώνες σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

Υποχρέωση των κυβερνήσεων είναι να ενισχύσουν το κοινό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας και Τουρκίας για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ανέφερε στον χαιρετισμό του στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Η Τουρκία είναι μία μεγάλη αγορά και η Ελλάδα στηρίζει την προσέγγισή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Τουρκία είναι ιστορικά πυλώνες σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Έχει σημασία να στηρίξουμε κοινά μεγαλεπήβολα σχέδια. Περίπου 500 εταιρείες δραστηριοποιούνται σήμερα στην Τουρκία, ενώ ο πολιτισμός είναι μία πηγή συνεχούς ανατροφοδότησης των διμερών σχέσεων. Η Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια προσπαθειών βγαίνει στο ξέφωτο, βγαίνει από το μνημόνιο αποκτά την ισοδυναμία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. 

«Πρέπει να επιβάλλουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια στην περιοχή. Το "κλειδί" για την πλήρη εξομάλυνση είναι το Κυπριακό και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας» επισήμανε.

.«Να κοιτάξετε στο καθρέφτη σας όταν μιλάτε για αποστάτες»

Επίθεση με σκληρούς όρους εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ανεξάρτητος Δημοκρατικός Βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός χαρακτηρίζοντας άθλια και χυδαία τα όσα δηλώνουν στελέχη του περί αργυρώνητων βουλευτών ενόψει της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Όλοι όσοι λένε για χρηματισμό και αποστάτες ας κοιτάξουν καλύτερα στους καθρέφτες τους γιατί δεν είναι όλοι για τα φράγκα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαριανός, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν και καμιά δεκαριά αποστάτες που πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αποστάτες είναι και αυτοί που πάνε στους 120 κα... περισσότερα »

.«Το κράτος- δολοφόνος τιμωρεί τον Νίκο Ρωμανό»

Για «κράτος- δολοφόνο που τιμωρεί τον Νίκο Ρωμανό» κάνει λόγο ψήφισμα υπέρ του απεργού πείνας που εξέδωσε η 5η ΕΛΜΕ προκαλώντας αντιδράσεις και άγρια κόντρα στη Βουλή. «Όλο αυτό το διάστημα της φυλάκισης και των κακοποιήσεων, ο Νίκος αρνήθηκε να προσκυνήσει. 

Κράτησε ψηλά το κεφάλι, αντιστάθηκε, έφτυσε στα μούτρα τους βασανιστές του και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, που φτάνουν μέχρι και τον «αγωνιστή» Πρόεδρο της σημερινής «Δημοκρατίας». Για τον λόγο αυτό, το κράτος των δολοφόνων τον τιμώρησε με έναν ακόμα τρόπο, που παραβιάζει τους ίδιους του τους νόμους: Του στέρησε το δ... περισσότερα »

.Χαρδούβελης: Θα γίνουν όλα με τη σειρά τους

Οι τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων και οι προοπτικές που υπάρχουν, δεδομένων των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η Αθήνα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γκίκα Χαρδούβελη, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00. 

Ο κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος προτίμησαν κατά την αποχώρησή τους από το Μέγαρο Μαξίμου να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις, ενώ ο Γκίκας Χαρδούβελης, ερωτηθείς αν θα αποσταλεί σήμερα στους εκπροσώπους των δανειστών, το e-mail του οικονομικού επιτελείου με τις διευκρινίσεις επί των προτάσε... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.