.Συναντήσεις του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της JP MORGAN Τζέιμι Ντιμόν είχε το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική οικονομία.

 Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του πρωθυπουργού, διάρκειας μίας ώρας με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ αυτή την ώρα, ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας New York Times.

.Επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης Ομπάμα - Σαμαρά, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιφυλάξεις, αλλά και αρνητικές επισημάνσεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης Ομπάμα- Σαμαρά, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «με βάση τις δηλώσεις των δύο ηγετών και τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Όσον αφορά την οικονομία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέσπασε τη συμπάθεια και τη φραστική συμπαράσταση του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος, επίσης, επισήμανε την ανάγκη για «συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων».

Όσον αφορά τη δήλωση του Προέδρου Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική, αλλά απαιτείται επίσης ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης, αυτή ηχεί παράταιρα, όταν η ανεργία στη χώρα μας εκτινάχθηκε στο 28%, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τη γεωπολιτική πτυχή των επαφών του πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «οι ΗΠΑ είναι σταθερά προσανατολισμένες στη συγκρότηση μιας ενεργειακής -και όχι μόνο- συμμαχίας μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας» 

και προσθέτει ότι «η υποχωρητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία αυτής της συμμαχίας ενέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, με πρόσθετο αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η διείσδυση της Τουρκίας στις αραβικές χώρες».

.Συνελήφθη 44χρονος με υλικό παιδικής πορνογραφίας, στη Μυτιλήνη

Για πορνογραφία ανηλίκων κατηγορείται 44χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Μυτιλήνη. Τον δράστη εντόπισαν αστυνομικοί σε καφετέρια, ενώ παρακολουθούσε βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του 44χρονου βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο με ανάλογο υλικό.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 21 DVD και διάφορα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB stick, κάρτα μνήμης), τα οποία εξετάζονται.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

.Η ραδιενεργή κληρονομιά του Τσερνόμπιλ πέφτει ακόμα βαριά πάνω στα δέντρα

Αν και έχουν περάσει 27 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ τον Απρίλιο του 1986, η έκθεση στη ραδιενεργή ακτινοβολία συνεχίζει να αποτελεί μια βαριά κληρονομιά για τα δέντρα της περιοχής, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Αμερικανοί, Ουκρανοί και Γάλλοι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Μουσό του πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο εξειδικευμένο περιοδικό για θέματα δέντρων "Trees", 

σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι οι χειρότερες συνέπειες καταγράφηκαν κατά τα πρώτα χρόνια μετά το συμβάν, όμως μέχρι σήμερα τα δέντρα που έχουν επιβιώσει, συνεχίζουν να είναι ευάλωτα στο περιβαλλοντικό στρες, πχ λόγω ξηρασίας, ενώ παράλληλα εμφανίζουν μια σειρά από μορφολογικές και αναπτυξιακές ανωμαλίες, ιδίως τα πιο νεαρά και μικρά από αυτά.

Η έρευνα, που είναι η μεγαλύτερη του είδους της (περιέλαβε 105 δέντρα, κυρίως πεύκα, σε 12 διαφορετικά σημεία), έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαπιστώσεις προηγούμενων μελετών, που είχαν γίνει σε πολύ μικρότερα δείγματα δέντρων της περιοχής. Συμφωνούν επίσης με άλλες επιστημονικές αναφορές για τις γενετικές επιπτώσεις της ραδιενέργειας στα δέντρα. 

.Ικανοποιημένος από τη συνάντηση Σαμαρά-Ομπάμα ο Ευαγ. Βενιζέλος

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε συνεργάτες του σήμερα το πρωί.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως και αναλυτικά για το περιεχόμενο των συζητήσεων τόσο με τον Πρόεδρο Ομπάμα όσο και με τον Αμερικανό υπουργού Εξωτερικών Τζ. Κέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από διπλωματικές πηγές, εκτίμησε ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον έδωσαν ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που είχαν συμφωνήσει ως προς τις θέσεις της ελληνικής πλευράς σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκονταν σε στενή επαφή καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον».

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει πιθανότατα συνάντηση με τον κ. Κέρι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την τελευταία εβδομάδα το Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, καθώς ένα από τα πρώτα ζητήματα που έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Αμερικανό υπουργό ήταν η ανάγκη να συνεχιστεί η συζήτηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στο βάρος που έχει για τα εθνικά θέματα να εκφράζεται με μια φωνή, όχι μόνον η κυβέρνηση, αλλά η χώρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος «έδωσε ήδη οδηγίες στα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία των κινήσεων που διασφαλίζουν την παρακολούθηση και τη συνέχεια των σημείων που εθίγησαν στις συζητήσεις αυτές».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.