.''Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ''...

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη μετά την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «φθαρμένους βλαχοδημάρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ»...

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Ασκούνης κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τους δημάρχους.
«Ο κ. Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι απλώς ο αρχηγός ενός κόμματος. Ως εκ τούτου έχει αυξημένο πολιτικό και θεσμικό ρόλο. Ήταν μεγάλο το ατόπημα στο οποίο προέβη ο κ. Τσίπρας. Πρέπει να το αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους αιρετούς», δήλωσε.
Τόνισε ακόμη ότι «η ύβρις δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο του πολιτικού πολιτισμού και της αντιπαράθεσης» 

και πρόσθεσε: «Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα σε μια περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση περνάει πολύ δύσκολα λόγω των μνημονίων και των περικοπών, όταν δίνουμε μάχη να κρατήσουμε όρθιες τις κοινωνίες, να φτιάξουμε καινούριες κοινωνικές δομές για να υποστηρίξουμε τους ανέργους και τους φτωχούς, θα περιμέναμε τέτοιες προτάσεις. Αντί αυτού είδαμε ύβρεις και αδιανόητους χαρακτηρισμούς».

.ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ...

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου θα γίνουν τα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παρουσία του Πρωθυπουργού. Στη συνέχεια ο κ.Σαμαράς θα μιλήσει σε ακροατήριο, στο οποίο ...
θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα έχει αύριο στις  12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση με  εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για τα θέματα που τους απασχολούν.

Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης θεόδωρος Καράογλου, ενώ θα εκπροσωπηθούν οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιων και Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ) και τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης (Εμποροβιομηχανικό, Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό).
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη δύο φορές. 

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΘ - ΕΔΟΘ την ημέρα των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, αλλά και στις 13-14-15/9. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. και στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, από τη Δευτέρα 9/9 μέχρι και την Πέμπτη 12/9. Τη Δευτέρα θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» στις 8 μ.μ., την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, την Τετάρτη θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας του κόμματος (8 μ.μ. στο Βελλίδειο) και την Πέμπτη θα παραστεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων (11 π.μ. στο ξενοδοχείο Grand Hotel).

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 11/9 και την Πέμπτη 12/9. Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης θα συναντηθεί με νέους αγρότες στην αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού (Αγγελάκη 13) και στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε κομματικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ και στις 12 θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου. Το βράδυ του Σαββάτου (9.30μ.μ.) θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος, Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας έχουν δηλώσει ότι θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3 για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους που συνεχίζουν να εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα.

.Πρόσκληση συμπόρευσης όσων πιστεύουν στον ευρωπαϊκό σοσιαλισμό

Πρόσκληση «συμπόρευσης όλου του χώρου που πιστεύει στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό σοσιαλισμό, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς» με ορίζοντα τις επικείμενες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κεντρική ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο για την 3η Σεπτέμβρη.

Ο κ. Βενιζέλος οριοθέτησε τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, και άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε επαφή και συζήτηση με έναν χώρο «η ηγεσία του οποίου βασίζει την ύπαρξή του στη συκοφάντηση, την υπονόμευση, την ακύρωση όχι απλά και μόνο του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά της ιστορικής διαδρομής της παράταξης». 

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει «σχέδιο Β» εκτός ΕΕ και ζώνης του Ευρώ, αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009 «με τη χώρα να είχε οδηγηθεί στον εθνικό εγκλωβισμό, στον άμεσο κίνδυνο της ασύντακτης χρεοκοπίας». 

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το εθνικό καθήκον αλήθειας» του επιβάλλει να πει  «σε όσους διαχωρίζουν τη  θέση τους από το πρώτο πρόγραμμα, αλλά συμφωνούν με  το δεύτερο πρόγραμμα μέσα στο πλαίσιο του οποίου πορεύεται η χώρα από τα τέλη Οκτωβρίου 2011, ότι ναι το δεύτερο πρόγραμμα έπρεπε να έχει υιοθετηθεί εξαρχής, μόνο που αυτό δεν μπορούσε δυστυχώς να γίνει μονομερώς από την Ελλάδα. 

Και χωρίς το πρώτο πρόγραμμα δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το δεύτερο». Επανέλαβε ότι έπρεπε να επιμείνει το Μάιο του 2010 στην πρότασή του για υπερψήφιση του πρώτου μνημονίου με αυξημένη πλειοψηφία τριών πέμπτων. 

.«Ναι» της Γερουσίας για επέμβαση στη Συρία

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε σήμερα μια απόφαση η οποία εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής ισχύος από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά, με έναν από τους γερουσιαστές να δηλώνει απλώς «παρών».

Η έγκριση της απόφασης από την Επιτροπή αυτή της Γερουσίας ανοίγει τον δρόμο ώστε να υπάρξει ψηφοφορία επί αυτής στην ολομέλεια του σώματος, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση κάνει λόγο για μια «περιορισμένη» στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μεγίστης διαρκείας 60 ημερών με την δυνατότητα να παραταθεί στις 90, σε κάθε περίπτωση χωρίς την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

Μια ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών πολιτικών, τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει αντιταχθεί στην απόφαση αυτή.

.Γιώργος Παπανδρέου: Γελοιοποιήθηκαν οι θεωρίες συνωμοσίας, χάθηκαν στο Ζάππειο οι μαγικές λύσεις

Ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων των οποίων τις αμαρτίες σήκωσε ο ίδιος στην πλάτη του και με τους μισούς μετέπειτα απέναντι του, ο Γιώργος Παπανδρέου εκφώνησε μια ομιλία που καθίσταται εξ ορισμού ιστορική, μιας κι αποτελεί τη μαρτυρία του βασικού πολιτικού πρωταγωνιστή των τελευταίων ετών. Παραθέτω τα βασικά της σημεία:..... (...)Και αυτοί οι πολίτες, φίλες και φίλοι, είναι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. *Άσχετα* με το τι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. 

Είναι όλοι αυτοί που παρότι ματώσαμε, θυσιαστήκαμε πολιτικά και ψυχολογικά... ...δίνοντάς τα όλα γι’αυτούς και την πατρίδα, *δεν ολοκληρώσαμε* έ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.