.«Έφυγε» ένας φίλος… ο στιχουργός Οδυσσέας Εισαγγελέας

Έχασε τη μάχη με τη ζωή, έχοντας παραμείνει σε κώμα για αρκετό διάστημα, ύστερα από ανακοπή που υπέστη,

το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουλίου 2014. Είχε γεννηθεί στην Καισαριανή στις 2 Ιανουαρίου του 1960, από γονείς Μικρασιάτες. 

Σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και διατηρούσε τεχνική - κατασκευαστική εταιρεία. Με το τραγούδι είχε ασχοληθεί από τα φοιτητικά του χρόνια, σαν τραγουδοποιός και στιχουργός, παίζοντας πιάνο και συχνά τραγουδώντας δικά του τραγούδια, μαζί µε τραγούδια άλλων. Παράλληλα ασχολήθηκε µε την ποίηση γράφοντας κείμενα που ξεπερνούν τα στενά όρια του τραγουδιού. 

Έχει κυκλοφορήσει δύο ολοκληρωμένα CD µε τραγούδια του, το «Τελευταίο Φώς»(1995, Καθρέφτης, µε τη συμμετοχή των Κώστα Μάντζιου, Γιάννας Νικολαΐδου, Γιάννη Νικολάου και Παντελή Θαλασσινού) και το «Δύο Χρονιές Τραγούδια» (1995, Καθρέφτης, µε το Χρήστο Μπλέτσα και τον Παντελή Θαλασσινό). 

Σαν στιχουργός, µε μουσική κυρίως του Γιάννη Νικολάου, έχει δώσει τραγούδια του σε τραγουδιστές, όπως οι Κώστας Μάντζιος, Γιούλη Τσίρου, Νίκος Νοµικός, Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Νικολάου κ.α.-
 

.Στόχος των Αρχών η «σύλληψη» του κροκόδειλου και η επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον

Ο κροκόδειλος δεν μπορεί να επιβιώσει και να αναπαραχθεί στην Κρήτη. Άλλο τροπικό τοπίο και άλλο τροπικές συνθήκες, επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης με αφορμή τον εντοπισμό κροκοδείλου σε φράγμα- υδροβιότοπο της περιοχής
 Η επισήμανση στρέφεται προς τον ανεύθυνο «ζωόφιλο» «αλά κάρτ» όπως τον χαρακτηρίζει ο οποίος εγκατέλειψε το ερπετό όταν το βαρέθηκε αλλά και σε όσους εκφράζουν φόβους για μετοίκηση του σαρκοβόρου αυτού είδους στα ποτάμια της Κρήτης.

Ο Γιώργης Μαρινάκης εκφράζει την έγνοια του για τη «σύλληψη» και επιστροφή του κροκοδείλου στο φυσικό του περιβάλλον, ενέργεια η οποία προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη με την άφιξη στην περιοχή ενός ειδικού ερπετολόγου.

.Πρωτογενές πλεόνασμα 1,2 δισ. ευρώ στο α' πεντάμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,2 δισ. ευρώ κατέγραψε ο προϋπολογισμός το α' πεντάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο παρακολούθησης της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο 1,2 δισ. ευρώ εφέτος, από πρωτογενές έλλειμμα 1,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται σε 1,6 δισ. ευρώ εφέτος, από 415 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Όπως επεσήμανε ο Αναπληρωτής υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, «όπως προκύπτει από τους πίνακες, για το 1ο πεντάμηνο του έτους, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο 1,2 δισ. ευρώ εφέτος, από πρωτογενές έλλειμμα 1,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται σε 1,6 δισ. ευρώ εφέτος, από 415 εκατ. ευρώ πέρυσι). 

Έτσι η χώρα συνεχίζει, για 2η χρονιά, να έχει υψηλά και βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα. Στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας σταθεροποιούνται. Δηλαδή, φαίνεται ότι διασφαλίζεται, με επώδυνες θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η βασική αναγκαία συνθήκη για την ανάκαμψη της οικονομίας». 

.Σε ποιες πόλεις θα παραμένουν ανοικτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές

Οι περιοχές της χώρας στις οποίες οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές ορίστηκαν με βάση την υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, στις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης. Υπενθυμίζετα... περισσότερα »

.Δεν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που στενεύει

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της ΕΛΙΑΣ, δεν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που στενεύει, το θέλουμε πλειοψηφικό, έτσι όπως το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Επέμεινε πως είναι βλαπτική οποιαδήποτε διαίρεση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε συνεπείς και αμφίθυμους, σε μεταρρυθμιστές και λαικιστές, διαίρεση που τροφοδοτεί - όπως είπε - τη δημαγωγία της ετερόκλιτης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.
«Κεντροαριστερά δεν είναι παραγοντισμός, κοινωνισμός και αυτοαναφορική γενικολογία», σημείωσε ο κύριος Βενιζέλος, και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ και όλους όσοι θέλουν να μετέχουν στο διάλογο για την κεντροαριστερά, χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς.
Προανήγγειλε δε, ότι με αφορμή τον εορτασμό της επετείου ίδρυσης του κόμματος, θα πραγματοποιηθεί εθνική συνδιάσκεψη στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, όπου θα επανεκτιμηθούν τα έως τότε δεδομένα, και σχετικά με την πορεία της χώρας, αλλά και με τον διάλογο για την κεντροαριστερά.

.Τραγούδια στις γειτονιές

Mία μουσική νότα στα βράδια των Αθηναίων θα δώσει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στις γειτονιές της Αθήνας, με το Μανώλη Σκουλά και τη Δώρα Λουΐζου να ερμηνεύουν λαϊκά και έντεχνα τραγούδια που αγαπάμε και τραγουδάμε, σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Ιουλίου στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Κάτω Πετράλωνα, την Τετάρτη 9 Ιουλίου στην Πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι και την Πέμπτη 10 Ιουλίου στην Πλατεία Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων.
Διοργάνωση: ΟΠΑΝΔΑ

Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Ώρα έναρξης: 8.30μ.μ.
Είσοδος: Ελεύθερη

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.