.ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Βενιζέλος για επαναγορά ομολόγων


«Τώρα διαμορφώνεται η νέα αφετηρία για τη χώρα» και με την ολοκλήρωση της επαναγοράς των ομολόγων θα μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες το χρέος, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εν εξελίξει συνεδρίαση των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Αττικής, στην Ιπποκράτους, τονίζοντας ότι είναι «κοινό μυστικό διεθνώς» ότι θα υπάρξει περαιτέρω κούρεμα του χρέους αρκεί η χώρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Αναφερθείς στο φορολογικό πακέτο, είπε ότι δεν είναι εκείνο το φορολογικό νομοσχέδιο που θα επιτρέψει να πείσουμε τους Έλληνες ότι υπάρχει επιτέλους δίκαιο, ολοκληρωμένο, κοινωνικά ευαίσθητο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, αλλά είναι πακέτο μέτρων που συνδέεται με τις περικοπές δαπανών, χαρακτηρίζοντάς το ωστόσο αναγκαίο και τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίστηκε ώστε οι ρυθμίσεις να είναι όσο το δυνατόν δίκαιες, να μην είναι οριζόντιες και να αντικρουστούν «παράλογες λύσεις». 
Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι προσπάθειες της παράταξης απέδωσαν μια καλύτερη μεταχείριση των οικογενειών με παιδιά, των νέων επαγγελματιών, των ανέργων και του αγροτικού πληθυσμού.
Ο κ. Βενιζέλος επέρριψε εμμέσως ευθύνες στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τη ΝΔ, για «εμμονή της» στη διεξαγωγή εκλογών, τονίζοντας ότι αν δεν είχαν παρεμβληθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις η κατάστασησήμερα θα ήταν διαφορετική. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι χάθηκαν 9 μήνες σε διαπραγματεύσεις, για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμασταν τον Φεβρουάριο του 2012. 
Επίσης, τόνισε ότι αν είχαν γίνει δεκτές οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πολιτική διαπραγμάτευση θα είχαμε κερδίσει χρόνο. Από την άλλη πλευρά, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Χρυσή Αυγή), κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί ένα «άθλιο δημαγωγικό σόφισμα», δηλαδή πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να βρει άλλες λύσεις και ότι δεν το έκανε γιατί απολαμβάνει να παίρνει μέτρα.
Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των επιλογών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πολιτική της χώρας, αναφέροντας ότι οι επιλογές ήταν και είναι επιβεβλημένες για τη δημοσιονομική μεταβολή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οποιαδήποτε άλλη λύση θα μας καταδίωκε και θα εξανέμιζε περιουσίες και καταθέσεις, θα επέφερε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, δεν θα άφηνε τίποτα όρθιο, θα μας γύριζε πίσω σε εποχή οικονομικών και κοινωνικών παγετώνων».
Αναφορικά με το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών, επισήμανε ότι «αφορά στο αίτημα για κανονική οικονομία, κράτος, δικαιοσύνη, παιδεία, υγεία, είναι ένας εθνικός στόχος, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης», στόχος που, όπως πρόσθεσε, «είναι ντροπή να περιμένουμε να μάς το επιβάλουν με μνημόνιο και πρέπει να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις». «Μόνο αυτές μπορούν να ξανακάνουν τη χώρα αυτοδύναμη και ισότιμη στην Ευρώπη» τόνισε.
Σημείωσε ακόμα ότι απέναντι στο μέτωπο των φιλοευρωπαϊκών υπεύθυνων δυνάμεων, τη συνεργασία με τις οποίες επέλεξε το ΠΑΣΟΚ χωρίς να ταυτίζεται αξιακά, ειδικά με τη ΝΔ, βρίσκεται η «συμμαχία» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Εξαπολύοντας νέα «επίθεση» προς τη Χρυσή Αυγή, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως όποιοι θεωρούν ότι η άνοδός του νεοναζισμού είναι υποπροϊόν της κρίσης, είναι χαλαροί δημοκράτες χωρίς ιστορική συνείδηση, και κάλεσε παράλληλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στη διεθνή αντιφασιστική πορεία από τη Βουλή στην Ακρόπολη.
Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, εξήγησε ότι δεν είναι η χειρότερη περίοδος της ιστορίας της χώρας, αλλά η καλύτερη: «Ποτέ άλλοτε το έθνος δεν είχε ενωθεί σε τέτοιο βαθμό και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως υπήρξαν λάθη, κενά, αντιφάσεις, υστερήσεις, τα έχουμε ομολογήσει, αλλά τίποτε από αυτά δεν μπορεί να κρύψει το εθνικό κεκτημένο».
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, υπάρχει, ξέρει να πεισμώνει, να ανασυγκροτείται και ξέρει ότι κουβαλάει στους ώμους του την τύχη του τόπου, διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων έχουν αναλάβει εργολαβικά, όπως είπε, την κατεδάφιση του ΠΑΣΟΚ. 
Θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν να έχουν στα πόδια τους έναν παράγοντα που δεν θα ελέγχουν, υποστήριξε και μίλησε για «υπερπροβολή μικρών και μοναχικών προτάσεων πολιτικής» με «κοινό παρανομαστή τους το ΠΑΣΟΚ». «Αυτό τους πονά», συμπλήρωσε, γιατί «έχουν αντιληφθεί ότι αν αποδώσει η πολιτική αυτή, το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει μαζί με τη χώρα».
Νομικές και πολιτικές αστειότητες και ανευθυνότητα χαρακτήρισε ο κ. Βενιζέλος τα περί εκχώρησης πόρων και εσόδων που περιλαμβάνονται δήθεν στο πρώτο μνημόνιο. Υπογράμμισε, επίσης, ότι όσα συνδέονται με κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι εκτός πλαισίου οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με ιδιώτες, κράτη ή διεθνείς οργανισμούς.

.Κινητοποιήσεις στην Υγεία


Εκτός από τους φαρμακοποιούς στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι γιατροί. Ειδικότερα, σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από τις 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, ζητώντας την αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, μόνο για το 2012 ο Οργανισμός χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου και πανιατρική - πανυγειονομική απεργία στις 17 Ιανουαρίου, σημειώνοντας ότι «τα άγρια φορολογικά μέτρα που ετοιμάζονται ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες εξαφανίζουν το εισόδημα του μικρού και μεσαίου ιατρείου και βάζουν ταφόπλακα στη λειτουργία του».
Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

.«Συγκρατημένα αισιόδοξη» η Μέρκελ


«Δεν μπορώ να άρω ακόμη πλήρως την κατάσταση συναγερμού, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, από το Όσλο, όπου παρέστη μαζί με άλλους 19 Ευρωπαίους ηγέτες στην απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ε.Ε. Στον αντίποδα των σημερινών δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολλάντ 
ο οποίος υποστήριξε ότι «η κρίση της ευρωζώνης, βρίσκεται πίσω μας και πλέον επείγει η στροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε: «Η διεθνής κοινότητα έχει κατανοήσει ότι θα υπερασπιστούμε το ευρώ. Δεν έχουμε όμως ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητά μας και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν σε πολλές χώρες».
Εν τω μεταξύ, το γεύμα προς τιμήν των Ευρωπαίων ηγετών στο Όσλο σκιάσθηκε από τους φόβους που γεννά η πολιτική κρίση της Ιταλίας, με την απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία. 
"Για επιστροφή των νεκροζώντανων" κάνει λόγο η ιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιας ραδιοφωνίας, ενώ σε ιδιαίτερη συνάντηση οι Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ επιχείρησαν να πείσουν τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι να ανακαλέσει την παραίτησή του.
«Στην Ελλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέους ανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνική συνοχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε από την πλευρά του κατά ίδιο γεύμα Αντώνης Σαμαράς.

.Προηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα στην Ιταλία


Το 36% των Ιταλών επιθυμεί ο Μάριο Μόντι να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας την άνοιξη, προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας Ipr Marketing για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

To 27% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να διατηρήσει μόνον τον ρόλο του ισόβιου γερουσιαστή, ενώ για το 16% θα μπορούσε να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, υποστηριζόμενος από μια συμμαχία κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά την προαναγγελία της παραίτησης του Ιταλού πρωθυπουργού, το 37% απαντά ότι έπραξε ορθώς και πως η κεντροδεξιά οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το 34% έχει την άποψη ότι έκανε λάθος  και ότι θα μπορούσε να περιμένει και να μην βαρύνει το όλο πολιτικό κλίμα.

Η έρευνα της Ipr Marketing αποκαλύπτει ότι αν ο Μόντι αποφάσιζε να ηγηθεί ενός κεντρώου ψηφοδελτίου, ως υποψήφιος πρωθυπουργός, το 9% των εκλογέων θα την στήριζε με την ψήφο του.

Το 72% του στατιστικού δείγματος πιστεύει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε λάθος να σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι διότι η χώρα κινδυνεύει τώρα να βρεθεί σε οικονομικό βάραθρο.

Το 20% αντιθέτως εκτιμά ότι έπραξε ορθώς διότι η εμπειρία της κυβέρνησης τεχνοκρατών έπρεπε να τελειώσει.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 33,5%. Το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, που έχει συνάψει συμμαχία με τους Δημοκρατικούς, πείθει το 5,5% των ερωτηθέντων.

Άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς συνολικά φθάνουν το 6%.

Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 17% της πρόθεσης ψήφου.

Σε ό,τι αφορά την Ένωση Κέντρου (UdC) και τη συνεργαζόμενη παράταξη Μέλλον και Ελευθερία, συνολικά βρίσκονται στο 7%, ενώ ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας (PdL) δεν ξεπερνά το 15%.

Η Λέγκα με την οποία μπορεί να συνεργασθεί ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στο 5%, η Δεξιά στο 2% και το κόμμα του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο, η Ιταλία των Αξιών, επίσης στο 2%.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, τέλος, στην  έρευνα που παρουσίασε το Rai Tre, ο κεντροαριστερός Πιερλουίτζι Μπερσάνι συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο Μάριο Μόντι 23% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι 20% των προτιμήσεων.

.Μέρκελ: Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, ότι δεν θα μπορούσε να "άρει την επιφυλακή" όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη.

"Δεν μπορώ να άρω ακόμη πλήρως την κατάσταση συναγερμού, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη" υπογράμμισε η Μέρκελ, απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι "έχουν αφήσει πίσω τους" την οικονομική κρίση.

Η καγκελάριος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

"Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα έχει κατανοήσει ότι θα υπερασπιστούμε το ευρώ", πρόσθεσε, μιλώντας από το Όσλο στο τηλεοπτικό κανάλι RTL. "Δεν νομίζω ότι έχουμε ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητά μας, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν σε πολλές χώρες. Δεν νομίζω επίσης ότι έχουμε πετύχει τη συνεργασία που χρειαζόμαστε στο Γιούρογκρουπ αλλά είμαστε σε καλό δρόμο", συνέχισε.

"Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δείξαμε ότι θέλαμε να πετύχουμε αυτό το στόχο (σ.σ. της συνεργασίας) αλλά ακόμη είμαστε στα μισά της διαδικασίας", κατέληξε.

Νωρίτερα, ο Ολάντ είχε δηλώσει ότι "η κρίση της ευρωζώνης είναι πίσω μας" παραθέτοντας όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία για να ρυθμιστούν τα προβλήματα.

.Με βάση τον νέο "πανεπιστημιακό χάρτη" θα εισαχθούν οι υποψήφιοι


Εμμένει το υπουργείο Παιδείας στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει σχετικά με την ολοκλήρωση του διαλόγου για τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μετονομασίες τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά». 

Δηλαδή, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ακαδημαϊκού έτους 2013 -14 θα έχουν στα χέρια τους το μηχανογραφικό με τον νέο χάρτη σχολών και τμημάτων.
  
     Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τους πρυτάνεις, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, 
τόνισε ότι θα υπάρξει σειρά κριτηρίων, βάσει των οποίων θα γίνουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Τα κριτήρια αυτά θα είναι ακαδημαϊκά, κοινωνικά και αναπτυξιακά, και όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η σειρά θα ανακοινωθεί.
    
 Επίσης, σε χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους κάθε ιδρύματος, θα συζητηθούν και οι ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου. Κοινός τόπος, πάντως, υπουργείου και πρυτάνεων είναι το γεγονός ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρήζει εξορθολογισμού.

.Σαμαράς: Να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη


Ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε η Σουηδική Ακαδημία στους ευρωπαίους ηγέτες μετά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ
   
Ο πρωθυπουργός παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα και με αφορμή τη βράβευση της ΕΕ έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική συνοχή.  
   
«Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη. Στην Ελλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέους ανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνική συνοχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Στο γεύμα εκτός του κ. Σαμαρά μίλησαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Εντα Κένι.

.Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Δικαστές


Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Δικαστές, οι οποίοι κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισαν «τη διακοπή της αυτεπάγγελτης αναβολής της συζήτησης όλων των υποθέσεων» και τη συζήτηση «των εγγεγραμμένων υποθέσεων στο πινάκιο, κατά προτεραιότητα (επείγουσες, αναβεβλημένες, κ.λπ.) σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 50%».

Ακόμη, η Ένωση «άναψε το πράσινο φως» για τη δημοσίευση των δικαστικών υποθέσεων, όπως και τη συμμετοχή των δικαστών σε διοικητικής φύσεως εργασίες.

.Δασκαλόπουλος: Οι μονοσήμαντες πολιτικές λιτότητας είναι πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνες


«Οι μονοσήμαντες πολιτικές λιτότητας, όταν δεν συνοδεύονται από διαρθρωτικά και αναπτυξιακά αντίδοτα, είναι πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνες. Παγιδεύουν τις χώρες που τις υφίστανται σ' έναν φαύλο κύκλο περικοπών και ύφεσης, διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή και απαξιώνουν τον πολιτικό κόσμο. Αυτό συνέβη και στην Ελλάδα στα τρία χρόνια της κρίσης».

 Αυτό ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε 36 ευρωπαίους δημοσιογράφους, από χώρες της ευρωζώνης (Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Σλοβενία, Εσθονία) οι οποίοι πραγματοποιούν ενημερωτική επίσκεψη στη χώρα, με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

.ΣΥΡΙΖΑ: Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας το νέο φορολογικό


Για φορολογικό νομοσχέδιο «πλήρως κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τρόικας, συνοδευόμενο από τους συνήθεις εκβιασμούς για τη λήψη της δόσης», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «πολύ σύντομα θα το διαδεχτούν και νέα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα για να "διορθώσουν" την αποτυχία των προηγουμένων». 

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού και μετά τις καθιερωμένες διαβεβαιώσεις περί «τελευταίων» κάθε φορά μέτρων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καταδεικνύει τη στρατηγικού χαρακτήρα εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας».

Συμπληρώνει δε ότι η κυβέρνηση «εν γνώσει της για τις παραλυτικές επιπτώσεις των νέων φοροληστρικών μέτρων στην οικονομία, καθώς και τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες, επιλέγει τη λιτότητα έναντι της ανάπτυξης, την υπεφορολόγηση των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων έναντι της φορολόγησης του πλούτου και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

.Ασφαλής οδήγηση στους χιονισμένους δρόμους


Φέτος ο χειμώνας άργησε να έρθει στην χώρα μας. Τα κέρδη μας από την αργοπορημένη άφιξη των άσχημων καιρικών φαινόμενων είναι πολλά. Απολαύσαμε τις βόλτες και τις εκδρομές ενώ περιορίσαμε σημαντικά τη δαπάνη για την θέρμανση. 

Τώρα όμως φαίνεται ότι μπήκαμε για τα καλά στον αστερισμό των χειμερινών καιρικών συνθηκών.

Ήδη μερικά βουνά έχουν δεχθεί τον λευκό μανδύα ενώ σε πολλές ορεινές περιοχές η θερμοκρασία κινείται γύρω στο μηδέν.

Μέρος του οδικού δικτύου καλύφθηκε από τις νιφάδες του χιονιού.  

Η κίνηση σε δρόμους με χιόνι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο λευκός επισκέπτης μειώνει σημαντικά την πρόσφυση των ελαστικών και δοκιμάζει τις ικανότητες των οδηγών.    
Σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε σε ένα βαθμό την λευκή πρόκληση: 

-Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Αν έχετε τετρακίνητο αυτοκίνητο να τις βάλετε στους μπροστινούς τροχούς για να έχετε καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου. Σε ειδικές περιπτώσεις με έντονη χιονόπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυο σέτ αλυσίδων, ένα για τους μπροστινούς τροχούς και ένα για τους πίσω.

-Όταν το αυτοκίνητο φοράει τις αλυσίδες η ταχύτητα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 χλμ./ώρα. Επίσης, ενημερωθείτε από το βιβλίο του κατασκευαστή για την πίεση των ελαστικών καθώς και την απενεργοποίηση του συστήματος ελέγχου ευστάθειας Electronic Stability System (ESP). 

-Οδηγείτε προσεκτικά αποφεύγοντας τους ελιγμούς, τα απότομα ξεκινήματα και τα απότομα φρεναρίσματα. Θυμηθείτε ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας δεν έχουν την κατάλληλη πρόσφυση λόγω των αλυσίδων και του χιονιού, για να ανταποκριθούν σε ανάλογες ενέργειες σας.

-Στις κατηφορικές διαδρομές να έχετε πάντοτε μια σχέση (δεύτερη ή τρίτη) στο κιβώτιο ταχυτήτων.
-Κρατήστε μεγάλες αποστάσεις από τα άλλα οχήματα. 

-Επιλέξτε το σημείο οπού θα σταματήσετε. Να υπάρχει αρκετός χώρος από τα άλλα οχήματα. Υπάρχει περίπτωση να χρειασθείτε εξωτερική βοήθεια για να ξεκινήσετε. Μην τραβήξετε το χειρόφρενο γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν η διάταξη του χειρόφρενου καθώς τα φρένα.           

Μερικά απαραίτητα αξεσουάρ για να περιορίσετε τις συνέπειες από την χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες: γάντια, φακός, βασικά εργαλεία, ανθεκτικό σύρμα, ξύστρα για τα τζάμια, σπρέι για να μην παγώσουν οι κλειδαριές.
Τέλος, όταν σταθμεύσετε, θυμηθείτε να σηκώσετε τους υαλοκαθαριστήρες.

."Σάρωσε" ο κεντροαριστερός συνασπισμός στη Ρουμανία


Ο κυβερνών κεντροαριστερός συνασπισμός στη Ρουμανία κερδίζει στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής με ποσοστό περίπου 60%, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα με καταμετρημένο το 80% των ψήφων.

Η Σοσιαλφιλελεύθερη Ένωση του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα, στην εξουσία από τον Μάιο, έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά πρέπει να περιμένει τον κεντροδεξιό πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου να διορίσει πρωθυπουργό.

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση που πρόσκειται στον Μπασέσκου συγκεντρώνει περίπου 17% και ακολουθεί με 14% το Κόμμα του Λαού Νταν Ντιακονέσκου, που ίδρυσε ο επιχειρηματίας των μέσων ενημέρωσης.

.Σε τροχιά πρόωρων εκλογών η Ιταλία


 «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί απειλή για την Ιταλία και την Ευρώπη, οι οποίες, αντιθέτως, χρειάζονται σταθερότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.
O Σούλτς πρόσθεσε ότι «πολλά από τα προβλήματα της Ιταλίας είναι αποτέλεσμα των δέκα ετών της πρωθυπουργίας Μπερλουσκόνι, ενώ, σε σχέση με την απόφασή του Καβαλιέρε να ηγηθεί και πάλι της κεντροδεξιάς, τόνισε ότι «πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, συνδεδεμένο με τα ιδιαίτερα προβλήματά του».

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της πολιτικής κρίσης, δήλωσε ότι «θα εκφρασθεί αναλυτικά σε οκτώ ημέρες, επ΄ευκαιρία των ευχών των Χριστουγέννων προς τους ιθύνοντες των ιταλικών θεσμών».
 Σε σχέση με τυχόν αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις, ο Ναπολιτάνο περιορίσθηκε να υπογραμμίσει: «θα δούμε πως θα αντιδράσουν τη Δευτέρα οι αγορές».

Σημειώνεται πως σήμερα το Χρηματιστήριο του Μιλάνου  άνοιξε με πτώση μεγαλύτερη του 2%.  Στις 09:10, μόλις δέκα λεπτά μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, ο δείκτης FTSE Mib υποχώρησε κατά 2,31% φτάνοντας τις 15.336 μονάδες. 

Όσο για τον Μάριο Μόντι, στην συνομιλία του με τον διευθυντή της εφημερίδας Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, Φερούτσιο Ντε Μπόρτολι, δήλωσε ότι μετά τη ανακοίνωση της επικείμενης παραίτησής του «νιώθει πως είναι σαφώς πιο ελεύθερος».

Kατά την άποψη πολλών αναλυτών μέσα στην εβδομάδα ο Μόντι θα πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να δεχθεί την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού Κέντρου να συνεχίσει να λαμβάνει ενεργά μέρος στα πολιτικά δρώμενα.

Στο μεταξύ, ο  Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έπλεξε  την Κυρακή  το εγκώμιο του Μάριο Μόντι, ο οποίος ανακοίνωσε την επικείμενη παραίτησή του, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του "είναι άξια σεβασμού", ενώ αντιθέτως μίλησε ειρωνικά για τον απολογισμό του προκατόχου του Μόντι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
"Ο κ. Μόντι και η κυβέρνησή του ξανάδωσαν στην Ιταλία, η οποία είναι ένας σπουδαίος λαός και ένα σπουδαίο έθνος, την ακτινοβολία της και την τιμή της", δήλωσε ο Φαμπιούς στην εκπομπή Le grand jury RTL-Le Figaro-LCI.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.