.Ηχηρή διαφοροποίηση από Γ. Πανούση στο δημοψήφισμα - «Το είχα πει στον Τσίπρα»

Την αντίθεσή του στη διαξαγωγή του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο Γιάννης Πανούσης. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «οι απόψεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, για τη μη αναγκαιότητα προκήρυξης δημοψηφίσματος ή εκλογών, διατυπώθηκαν σε χρόνο προγενέστερο της απόφασης του Πρωθυπουργού.

Αυτή τη στιγμή, η ενότητα της Κυβέρνησης και του λαού συνιστούν κρίσιμη προτεραιότητα για τη Δημοκρατία και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Πρόκειται για την πρώτη ηχηρή διαφοροποίηση από τις επιλογές του Αλ. Τσίπρα που πλέον θέτει νέα δεδομένα και για τον Γ. Πανούση.

.Σαπέν: Η Γαλλία πρόθυμη να μεσολαβήσει για να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα

Η Γαλλία είναι διατεθειμένη να μεσολαβήσει ανά πάσα στιγμή για να βρεθεί μια συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σαπέν, τονίζοντας ότι η Γαλλία εξακολουθεί να επιμένει ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Σημείωσε πάντως ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο ωστόσο δημιουργεί μια προβληματική κατάσταση σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Ανέφερε δε ότι αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί στο Eurogroup. Είπε, επίσης, ότι είτε πριν είτε μετά την ερχόμενη Τρίτη πρέπει να επαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα.

Σε ο,τι αφορά ενδεχόμενα προβλήματα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο Σαπέν είπε ότι οποία και αν είναι αυτά, δεν οδηγούν στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

.Σκύλα η πρόταση των δανειστών, Χάρυβδη της κυβέρνησης», ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος

Να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που θέλουν να τον παρασύρουν μεταξύ της Σκύλας και της Χάρυβδης, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών Θεσμών. 

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η Σκύλα είναι η πρόταση καρμανιόλα των δανειστών, ενώ η Χάρυβδη είναι η πρόταση λαιμητόμος της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και στην ύπαιθρο να πουν «το μεγάλο όχι στην πρόταση βαρβαρότητας της λυκοσυμμαχί... περισσότερα »

.Επίθεση Παπανδρέου στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα

Με δύο αναρτήσεις του στο twitter, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη δική του θέση σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι «εκμεταλλεύεται το απόλυτο όπλο της Δημοκρατίας ως τακτικό τέχνασμα, υπονομεύοντας την πολιτική ουσία του».

Υποστήριξε ακόμη ότι «μια κακή πρόταση για δάνειο και μια κακή κυβέρνηση μπορούν να αλλάξουν. Μια έξοδος από το ευρώ είναι μη αναστρέψιμη».

.Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

«Τίποτα δεν σταματάει το δημοψήφισμα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
«Το καλύτερο θα ήταν να μας καλέσουν και πάλι οι εταίροι για να μας κάνουν μια πρόταση που θα ήταν βιώσιμη για τη χώρα και όχι καταστροφική», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πρόσθεταν, δε, ότι «δεν πιστεύουμε σε αδιέξοδο. Δεν βλέπουμε κάποιον να θέλει να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα».

.Σόιμπλε: Η Αθήνα έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές «μονομερώς»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση «έβαλε τέλος μονομερώς στις διαπραγματεύσεις» με τους πιστωτές της καθώς ανακοίνωσε ότι θα διεξαγάγει ένα δημοψήφισμα σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας.
«Προς το παρόν, δεν υπάρχει πλέον βάση προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις κανένας από τους συνάδελφούς με τους οποίους μίλησα δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα» προσέθεσε ο ίδιος προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Δεν μπορεί η πλευρά των εταίρων να λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση διέκοψε μονομερώς τις διαπραγματεύσεις», σημείωνε κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για το δημοψήφισμα.

Ειδικότερα, επισήμαινε ότι «η πλευρά των θεσμών ήταν εκείνη που στο δεύτερο έκτακτο Eurogroup έθεσε υπό μορφή τελεσιγράφου στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών μέχρι το Σάββατο».

.Ευάγγελος Βενιζέλος: Θεσμική εκτροπή το δημοψήφισμα

Θεσμική εκτροπή χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης.

«Είναι ευθέως καταστρατήγηση του Συντάγματος», τόνισε ο κ. Βενιζέλος,υποστηρίζοντας ότι «η πρόταση με την μετονομασία ως εθνικού ζητήματος, αφορά απολύτως δημοσιονομικά ζητήματα. 
Για τον κατάλογο των μέτρων που είναι κατεξοχήν φορολογικά, το έντιμο και το θαρραλέο από πλευράς κυβέρνησης θα ήταν να θέσει σε δημοψήφισμα τη δική της πρόταση.Τον κατάλογο των 8 δισ. ευρώ που είπαμε ότι είναι τρενάκι τρόμου σε σχέση με το email Xαρδούβελη» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

.Το ΚΚΕ καλεί το λαό να απορρίψει τόσο την πρόταση των θεσμών, όσο και την πρόταση της κυβέρνησης

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του καλεί το λαό, στο επικείμενο δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, «να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο αυτές προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που παραμένουν άθικτα».

«Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. 
Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, προσθέτοντας «ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή φέρνει».

.Η Τράπεζα της Ελλάδος για την τροφοδοσία των τραπεζών με μετρητά

H Τράπεζα της Ελλάδος καταβάλει κάθε δυντατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των ελληνικών τραπεζών με μετρητά.

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα επάρκειας τραπεζογραμματίων στις τράπεζες. Σημειώνεται ότι από το πρωί παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα ΑΤΜ των τραπεζών.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.