.Είχε καρδιά πρωταθλητή

Με την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη σε δημιουργία και εκτέλεση και τον Μάικλ Μπράμος να πετυχαίνει καθοριστικό τρίποντο 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών «έσπασε» την εξαιρετικά δυσμενή παράδοση απέναντι στην Ισπανία, μπήκε «με το δεξί» στη Β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα προημιτελικά. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 79-75 των «φούριας ρόχας» στη Λιουμπλιάνα και τους υποχρέωσε στη 2η ήττα τους (μετέφεραν 1 νίκη και 1 ήττα από την Α' φάση), με την οποία τους «έπιασε» στη βαθμολογία του Α' ομίλου. Επόμενη αναμέτρηση για την εθνική η αναμέτρηση του Σαββατου με τους «οικοδεσπότες» Σλοβένους (22:00). 
Τα δεκάλεπτα: 16-26, 41-38, 52-57, 79-75

.Για «φαιά προπαγάνδα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «φαιά προπαγάνδα που δεν μπορεί πλέον να πείσει», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις στην παιδεία. 

Σε εκτενές σημείωμά του για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «σύσσωμο το μνημονιακό μπλοκ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αυτός που «κλείνει τα σχολεία», καθώς υποκινεί τις απεργίες, ενθαρρύνει καταλήψεις» και επισημαίνει:

«Αυτή η φαιά προπαγάνδα δεν μπορεί πλέον να πείσει, διότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι η μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που «κλείνει» κυριολεκτικά και μεταφορικά τα σχολεία. 

Είναι η μνημονιακή πολιτική αυτή που απαξιώνει με γοργούς ρυθμούς τη δημόσια παιδεία, καθώς υποχρηματοδοτεί τις λειτουργικές ανάγκες της, απολύει μαζικά τους εργαζόμενους εκεί, επιβάλλει μισθούς πείνας, κλείνει σχολεία και πανεπιστήμια μέσω συγχωνεύσεων, καταργεί ολόκληρους εκπαιδευτικούς κλάδους χάριν της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, αυξάνει την μαθητική διαρροή ορθώνοντας ταξικά στεγανά».

.Η Ισλανδία διέκοψε τη διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας Γκούναρ Μπράγκι Σβάινσον ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Διαλύσαμε την ομάδα διαπραγματεύσεων και πλέον δεν θα πραγματοποιηθεί καμία σύνοδος. Η ΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη καταβολή χρημάτων από τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας (IAP)» δήλωσε ο Σβάινσον στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.

Η ΕΕ είχε δώσει στην Ισλανδία 5,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2013 στο πλαίσιο του μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας, μετά την υποβολή του αιτήματος του Ρέικιαβικ το 2009.

Τον Απρίλιο ένας συνασπισμός της ευρωσκεπτικιστικής κεντροδεξιάς κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές με την υπόσχεσή ότι θα τερματίσει τη διαδικασία ένταξης της Ισλανδίας στην ΕΕ.

«Σύσσωμη η κυβέρνηση συμφωνεί. Η διαδικασία έχει ανασταλεί, τίποτα δεν έχει κλείσει, θέλουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με την ΕΕ χωρίς να ενταχθούμε σε αυτήν» εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών.

.«Με τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας» τόνισε ο Φ. Κουβέλης

«Με τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατή μια συνεργασία μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τι επιλέγει: «Τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, τη στάση πληρωμών;» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψή του στην 78η ΔΕΘ, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως είναι «καταστροφική» η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζεται με το σύνθημα του «ή αυτοί ή εμείς» και  τροφοδοτεί μόνο έναν «κακέκτυπο δικομματισμό» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ερώτηση αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό, απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ουσία της πολιτικής που ακολουθείται. 

Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, σημείωσε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση.

.Χ. Θεοχάρης: Η φορολογική δικαιοσύνη πρέπει να είναι ίδια για όλους

Πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα είσπραξης των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις θα υπάρξει με τον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

«Τα πρόστιμα του παλαιού κώδικα βιβλίων και στοιχείων ήταν υπέρογκα σε σχέση με το αδίκημα, το οποίο συντελείτο για απόκρυψη του ΦΠΑ ή του εισοδήματος» λέει ο κ.Θεοχάρης και προσθέτει:«Συνεπώς, με τον νέο κώδικα φορολογικών διαδικασιών, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, επήλθε ένας μεγάλος εξορθολογισμός των προστίμων αυτών και ευελπιστούμε τώρα ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα και είσπραξης -γιατί αυτά ήταν πρόστιμα τα οποία δεν εισπράττονταν στην πλειονότητά τους. 

Ταυτόχρονα, ο πολίτης θα δει ότι τα πρόστιμα θα είναι πλέον αναλογικά σε σχέση με το αδίκημα, που συντελείται, και συνεπώς θα είναι πιο διατεθειμένος να συμμορφωθεί, ώστε είτε να μη διαπράττει το αδίκημα, είτε να πληρώνει το πρόστιμο, όταν επιβάλλεται».

ΕΡ: Βασικός στόχος είναι η έκδοση αποδείξεων από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις..

ΑΠ: Είναι φυσικά και οι αποδείξεις στα καταστήματα, αλλά και οι περιπτώσεις εικονικών τιμολογίων. Αυτό αφορά συναλλαγές που πραγματοποιούνται χωρίς να εκδίδονται τιμολόγια, ή το ανάποδο, δηλαδή να κόβεται ένα τιμολόγιο χωρίς να υπάρχει πραγματική συναλλαγή.

ΕΡ: Ο στόχος σας είναι, βέβαια, ο εξορθολογισμός των ποινών, αλλά μήπως τελικά θα πέφτουν στα«μαλακά» επιχειρηματικοί κολοσσοί και μεγάλες ανώνυμες εταιρείες που τηρούν Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα και θα πληρώνουν τα ίδια πρόστιμα με μια μικρομεσαία επιχείρηση;

ΑΠ: Το αντίθετο συμβαίνει. Έχουμε πολλές περιπτώσεις όπου τα στοιχεία είναι εντελώς παράλογα, δηλαδή για μια φοροδιαφυγή των 100.000 ευρώ μπορούσε κάποιος να έφτανε να χρωστά κάπου 10 εκατομμύρια. Τα πρόστιμα, δηλαδή, δεν είχαν καμία σχέση και αυτό οδηγούσε σε εξόντωση επιχειρήσεις που είναι μεσαίες ή μεγαλύτερες και δεν νομίζουμε ότι είναι σωστό.

 Η φορολογική δικαιοσύνη πρέπει να είναι ίδια και για τους μικρούς και τους μεσαίους και τους μεγάλους. Ο εξορθολογισμός αυτός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

.Π. Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ αποκρύπτει τον βαθμό συνευθύνης της Γερμανίας στο χρέος των χωρών της Ευρωζώνης

Ο Πέερ Στάινμπρουκ,  υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την καγκελαρία της Γερμανίας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, κατηγόρησε την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους Γερμανούς τον βαθμό της κοινής ευθύνης που φέρει και η Γερμανία για το χρέος των χωρών της ευρωζώνης.

Ο Στάινμπρουκ επέκρινε την Μέρκελ για την πολιτική της όσον αφορά την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη και δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τις ασθενέστερες χώρες.

Σε προεκλογική εκδήλωση, ο Πέερ Στάινμπρουκ δήλωσε ότι η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει τους γείτονές της στην ευρωζώνη υπό το πνεύμα του αμερικανικού σχεδίου Μάρσαλ, το οποίο συνέβαλε στην ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Γερμανίας μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Βρισκόμαστε προ πολλού σε μια ένωση κοινής ευθύνης. Η κυρία Μέρκελ επιδίδεται σε έναν "χορό των πέπλων" τα τελευταία τρία χρόνια και προσπαθεί να σάς πει ότι η Γερμανία δεν είναι σε μια ένωση συνευθύνης".

"Από το πρώτο ομόλογο της ελληνικής κυβέρνησης που αγοράστηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η συμμετοχή της Γερμανίας αντιστοιχεί στο 27%".

"Συνεπώς γιατί οι Γερμανοί πρέπει να βοηθούν (τους Ελληνες); Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι υπήρξαν φορές που εκείνοι βοήθησαν εμάς. Υπήρξε το σχέδιο Μάρσαλ και υπήρξαν χώρες που μας έτειναν το χέρι της φιλίας, μόλις λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο".

Ο Στάινμπρουκ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε γνωστή από διαρροές, σύμφωνα με την οποία ο φόρος επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών δεν μπορεί να επιβληθεί εντός νομίμου πλαισίου. "Θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ένα σχέδιο Μάρσαλ για τις χώρες αυτές", τόνισε.

.Στα υπουργεία από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

Στα υπουργεία Δημόσιας Διοίκησης, Εσωτερικών, Εργασίας και Υγείας, καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «εγκαθίστανται» από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που άρχισαν να φθάνουν στην Αθήνα, ενόψει της έλευσης των επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο έλεγχος από τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία και θα επιδώσουν σχετική αναφορά στους επικεφαλής, θα αφορά, μεταξύ άλλων, και στην πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ, στις αρχές Οκτωβρίου.

Η ελληνική πλευρά, εκτός από τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, αναμένεται να προβάλει και τα θετικά αποτελέσματα από την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, καθώς και τις σαφείς ενδείξεις για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. 

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Λιθουανία, για να μετάσχει αύριο στο άτυπο Eurogroup, όπου θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις θετικές εξελίξεις στο δημοσιονομικό πεδίο.

Όσον αφορά στα προαπαιτούμενα, οι αρμόδιοι παράγοντες, πρέπει:

-Να παρουσιάσουν τον αναλυτικό κατάλογο με τους φόρους υπέρ τρίτων που εισπράττει το Δημόσιο, προκειμένου, στη συνέχεια, αυτοί να καταργηθούν ή να μεταφερθεί η σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης

-Να νομοθετήσουν το νέο καθεστώς για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας

-Να εκπληρώσουν τους τριμηνιαίους στόχους απόδοσης στο σκέλος των εσόδων και στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών

-Να μεριμνήσουν, προκειμένου οι τράπεζες να επικαιροποιήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους και να τα υποβάλουν για επικύρωση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

-Να ολοκληρώσουν, με βάση το πρόγραμμα κινητικότητας, τη μετακίνηση τουλάχιστον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλων 12.500 υπαλλήλων έως τα τέλη Δεκεμβρίου

-Να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ή την εκκαθάριση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου

-Να ρυθμίσουν το θέμα με τις οφειλές του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και να έχουν εκκαθαρίσει αυτές τις οφειλές έως το τέλος Σεπτεμβρίου

-Να θεσπίσουν τον νέο Κώδικα Φορολογικής Δικονομίας.

.Οι «Σκορπιοί» συγκίνησαν με την εμφάνισή τους στο Λυκαβηττό

Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη φήμη του θρύλου τους, οι αεικίνητοι Scorpions, χάρισαν απόψε στο κοινό της Αθήνας έντονες στιγμές συγκίνησης και απόλυτης μελωδίας.

Στο κατάμεστο θέατρο του Λυκαβηττού οι περίπου τρεις χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές, δεν έπαψαν να χειροκροτούν και να επευφημούν τους «ακουστικούς» αυτή τη φορά Scorpions, στην πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες του συγκροτήματος στη χώρα μας (11,12 και 14 Σεπτέμβρη).

Με τραγούδια από το παρελθόν αλλά και νέα κομμάτια, το μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο ροκ συγκρότημα, «λύτρωσε» το ελληνικό κοινό, ύστερα από την τριετή απουσία τους. Σε τραγούδια- διασκευές όπως δεν τα έχουμε ακούσει ποτέ, οι Scorpions μάγεψαν τους πιστούς τους θαυμαστές. 

Οι δώδεκα άλλωστε μουσικοί που τους πλαισίωναν, μετέφεραν με άψογο τρόπο τις ακουστικές διασκευές των ήδη γνωστών τραγουδιών τους. Πάνω από είκοσι τραγούδια και ορχηστρικές συνθέσεις,  συμπλήρωσαν τις δυόμισι ώρες απόλυτου ρυθμού, έντασης και νοσταλγίας. 

Μοναδική στιγμή της βραδιάς δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από εκείνη όπου ο Klaus Meine, τύλιξε γύρω από το σώμα του την ελληνική σημαία- που του έδωσε θαυμαστής- και τραγούδησε το «Still loving you»

.Συνάντηση Δαμανάκη-Βενιζέλου για την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε.

Με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο υπουργείο Εξωτερικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προετοιμασία για την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε., που, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο». 

«Η Ελληνική Προεδρία κατά το Α’ Εξάμηνο του 2014 συμπίπτει, όμως, με τη μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άρα, έχει πραγματικά πολύ ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.