.Ο B. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος κάποιες χώρες να παρερμηνεύσουν την απόφαση της ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει καλά τη δουλειά της, όμως υπάρχει ο κίνδυνος κάποιες χώρες να παρερμηνεύσουν την απόφασή της να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα μαζικής αγοράς αξιόγραφών, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η νομισματική πολιτική είναι αρμοδιότητα της ΕΚΤ και κάνει τη δουλειά της πολύ καλά», σχολίασε ο Σόιμπλε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Το μόνο πρόβλημα που βλέπουμε είναι ο ηθικός κίνδυνος», πρόσθεσε. «Κάποιοι άνθρωποι ενδέχεται να παρανοήσουν (και να πιστέψουν) ότι δεν χρειάζεται να κάνουν αυτό που πρέπει ως κυβερνήσεις και ως κοινοβούλια, να εφαρμόσουν δηλαδή διαρθρωτικές αλλαγές διότι είναι δύσκολο», επεσήμανε ο Σόιμπλε.

.Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες αν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ

Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τους κανόνες της ευρωζώνης αν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, δηλώνει πως επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, αλλά δεσμεύεται επίσης να τερματίσει τη λιτότητα, που επιβλήθηκε από το πρόγραμμα διάσωσης, σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε σε συνέντευξή του που δημοσίευσε η διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού, ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν δηλώσει πως επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη. 

«Αν το λες αυτό, τότε σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτείς τους κανόνες και τις συμφωνίες», δήλωσε. «Και σημαίνει επίσης ότι κάθε χώρα που χρειάζεται στήριξη για την οικονομία της και τις δημόσιες δαπάνες, πρέπει να εμμείνει σ' αυτούς τους όρους», τόνισε.

Επίσης πρόσθεσε ότι δεν γίνεται μία χώρα «απλώς να ζητά δάνεια χωρίς να εκπληρώνει κανέναν όρο». Επιπλέον δήλωσε ότι κάθε ελληνική κυβέρνηση θα εξαρτάται από περαιτέρω στήριξη των χωρών της ευρωζώνης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.