.ΣΥΡΙΖΑ: Κίνηση απόγνωσης η ψήφος εμπιστοσύνης

 «Απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατηθούν λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία» χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η απόφαση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να βρουν μία διέξοδο στις πολλαπλές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση, από την τρόικα, την κοινωνία, τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδοκυβερνητικές δυνάμεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβερνητική κίνηση είναι μια κίνηση πανικού για να εκβιαστούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης να την δώσει ο λαός».

Άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή θα προσδώσει περαιτέρω κύρος και αξιοπιστία στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται να κίνηση κορυφής των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου που δεν αφορά τον λαό και γι αυτό οι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρίσκονται πλέον όχι ενώπιον του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου αλλά ενώπιον του λαού»

.Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα

Την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής, με την έναρξη της νέας συνόδου της (την ερχόμενη εβδομάδα) θα ζητήσει η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα, έναν μήνα πριν τη λήξη της θητείας του, τον Φεβρουάριο του 2015.

Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν τα εξής:

1.Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

2.Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος.

Ευ. Βενιζέλος: Κινήσεις πολιτικής σταθερότητας

Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο». «Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που τη βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

.Το Παρίσι αψηφά την ΕΕ ανακοινώνοντας προϋπολογισμό χωρίς λιτότητα

Η Γαλλία έριξε σήμερα το γάντι στους εταίρους της ΕΕ ανακοινώνοντας έναν προϋπολογισμό για το 2015, στον οποίο περιγράφει πώς θα επαναφέρει το χρέος της εντός των πλαισίων της ΕΕ δύο χρόνια αργότερα απ' ό,τι είχε υποσχεθεί, μια οπισθοχώρηση την οποία απέδωσε στην εύθραυστη οικονομία.

Η ανακοίνωση από το Παρίσι ήρθε μερικές ώρες αφού έγινε γνωστό πως και η Ιταλία σχεδιάζει να χαλαρώσει το ρυθμό των επώδυνων μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος σε μια προσπάθεια να αποφύγει άλλον έναν χρόνο ύφεσης.

"Λάβαμε την απόφαση να προσαρμόσουμε το ρυθμό της μείωσης του ελλείμματος στην οικονομική κατάσταση της χώρας", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

"Η οικονομική πολιτική μας δεν αλλάζει, αλλά το έλλειμμα θα μειωθεί πιο αργά απ' ό,τι σχεδιαζόταν λόγω των οικονομικών συνθηκών ? πολύ ασθενής ανάπτυξη και πολύ ασθενής πληθωρισμός".

Βάσει του σχεδίου του γαλλικού προϋπολογισμού, το δημόσιο έλλειμμα πρόκειται να μειωθεί από 4,4% φέτος σε 4,3% την ερχόμενη χρονιά, σε 3,8% το 2016 και σε 2,8% το 2017 - κάτω από το καθορισμένο από την ΕΕ όριο του 3%.

Η Γαλλία είχε υποσχεθεί προηγουμένως στους εταίρους της στην ΕΕ πως θα κατεβάσει το έλλειμμα κάτω από το 3% μέχρι τον ερχόμενο χρόνο, μια προθεσμία που είχε ήδη παραταθεί από το 2013. Ωστόσο η γαλλική ανεξάρτητη αρχή που επιβλέπει τα δημόσια οικονομικά εξέφρασε αμφιβολίες για την επίτευξη ακόμη και των νέων στόχων.

.Εκλογές και ισχυρή εντολή για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της χώρας, ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Εκλογές και ισχυρή εντολή «για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και τη σκληρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ζητάει με μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι είναι η «μόνη διέξοδος και σωτηρία της χώρας». 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στο μήνυμά του ότι «μετά από δύο και πλέον χρόνια πιστής εφαρμογής του μνημονίου από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κόμπος έχει πια φτάσει στο χτένι. 

Η χώρα και ο λαός μας βιώνει μια ανείπωτη καταστροφή. Η ύφεση, πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα, διαλύει την οικονομία, βάζει λουκέτα σε επιχειρήσεις, εκτοξεύει την αν... περισσότερα »

.SOS εκπέμπει η Μεσόγειος για την εισβολή ξενικών ειδών

Η βιοποικιλότητα της Μεσογείου απειλείται σοβαρά από τα ξενικά είδη (αλλόχθονα-μη ιθαγενή) που έχουν εισβάλει κυρίως μέσω της διώρυγας του Σουέζ και συνεχίζουν την εξάπλωσή τους, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, που συντονίστηκε από Έλληνα επιστήμονα. Η μελέτη αναφέρει ότι σχεδόν 1.000 ξενικά είδη, μεταξύ των οποίων ψάρια, φύκια και καρκινοειδή (μαλακόστρακα), έχουν πλέον εδραιωθεί στα νερά και στο βυθό της Μεσογείου.

Η Μεσόγειος φιλοξενεί συνολικά τουλάχιστον 17.000 γνωστά είδη (και πολλά ακόμη που δεν έχουν αναγνωριστεί), από τα οποία σχεδόν το 20% δεν υπάρχουν σε καμία άλλη θάλασσα της Γης. Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτή η μοναδική βιοποικιλότητα απειλείται από τα ξενικά είδη.

 Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέλιο Κατσανεβάκη του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό θαλασσίων επιστημών «Frontiers in Marine Science» επισημαίνουν ότι οι επιπτώσεις των ξενικών ειδών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου, πράγμα που καθορίζει ποιά έχει επηρεαστεί περισσότερο.

.Η Microsoft παρουσίασε τα Windows 10

Η Microsoft παρουσίασε την Τρίτη το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 10, ανακοινώνοντας την αναβίωση χαρακτηριστικών που πολλοί χρήστες διαμαρτύρονταν ότι έλειπαν από τα 8. 

Το νέο λειτουργικό θα γίνει διαθέσιμο στα τέλη του 2015, ωστόσο οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη μέσω ενός νέου προγράμματος του Windows Insider, μια δωρεάν τεχνική προεπισκόπηση για φορητούς υπολογιστές και desktop. 

Στα Windows 10 θα υπάρχουν ορισμένα γνώριμα χαρακτηριστικά των 7, όπως το κλασικό μενού έναρξης. 

.«Ο νόμος θα εφαρμοστεί»

«Τα ψέματα τελείωσαν, να το ξεκαθαρίσουμε μία και καλή: Ο νόμος θα εφαρμοστεί και για την αξιολόγηση και για τις μετατροπές των συμβάσεων» διεμήνυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, στους εκπροσώπους των εργαζομένων του Δημοσίου, για τις νέες, αυστηρότερες διατάξεις επανελέγχου της εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου. 

«Ο νόμος δεν είναι "α λα καρτ". Θα το καταλάβετε κάποια στιγμή και για την αξιολόγηση και για τη μετατροπή των συμβάσεων» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. «Νόμος δεν είναι μόνο το δίκιο του εργάτη ή ό,τι αρέσει στις συνδικα...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.