.Το «στοίχημα» του ανασχηματισμού

Ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, είναι έτοιμος, όπως όλα δείχνουν, τα επόμενα 24ωρα να ασκήσει το συνταγματικό προνόμιο του ανασχηματισμού της κυβέρνησής του.Εύλογο το ερώτημα: τι τύπου ανασχηματισμός πρέπει να είναι; *Κατ' αρχάς*, ξέρουμε σίγουρα σε τι «παγίδες» δεν θα έπρεπε να πέσει. 
Στις εσωκομματικές ισορροπίες. 

Στα μεγάλα σχήματα, για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα υπουργοποίησης. Στην «ανακύκλωση» παλαιών στελεχών, που έχουν ολοκληρώσει τον πολιτικό κύκλο τους. Και στην εμμονή σε «ημέτερους φίλους», χωρίς να έχουν προϋποθέσεις επιτυχίας. Αυτά περίπου ε... περισσότερα »

.Πρώτα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μετά της Ελιάς

Ο κύβος ερρίφθη. Πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στη Βιέννη και τη Βαρσοβία, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε διαδοχικά τετ α τετ με στενούς συνεργάτες του και στελέχη που στηρίζουν την πολιτική διαδρομή του - κάποιοι μάλιστα ήταν δίπλα του στην κορυφαία αναμέτρηση για την ηγεσία και στη διαδικασία εκλογής από τη βάση. 

Εγκυρότατες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι σχεδόν όλες οι εισηγήσεις συγκλίνουν στη διεξαγωγή «πράσινου» Συνεδρίου για να αποφασίσουν πρώτα για τα του οίκου τους και κατόπιν να προχωρήσουν στο ιδρυτικό «βήμα» της Δημοκρατικής Παράταξης μέσω μιας ανοιχτής Συνδιάσκεψης με πρόσ... περισσότερα »

.Απεργία επ' αόριστον στο μετρό στο Σάο Πάολο, μία εβδομάδα πριν το Μουντιάλ

Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο που φιλοξενεί την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου σε μια εβδομάδα, αποφάσισαν χθες βράδυ ν' αρχίσουν απεργία επ 'αόριστον από τα μεσάνυχτα, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου τους. 

Η απεργία που ψηφίστηκε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για αύξηση 16,5% των αποδοχών τους, θα επηρεάσει 4,5 εκατομμύρια επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό στην πόλη αυτή των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου χθες βράδυ πραγματοποιήθηκαν δύο διαδηλώσεις αστυνομικών και του Κινήματος των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST). 

Γύρω από το στάδιο, σχεδόν 400 απόστρατοι στρατιωτικοί αστυνομικοί διαδήλωσαν χθες βράδυ διεκδικώντας καλύτερες συντάξεις και μισθούς και, ένωσαν τη φωνή τους με 12.000 διαδηλωτές του Κινήματος των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST) που ζητούν την κατασκευή εργατικών κατοικιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει στις 12 Ιουνίου στο Σάο Πάολο, με τον αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Κροατίας και το μετρό είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς για να φτάσει ο κόσμος στο γήπεδο Iτακεράο.

.«Παράθυρο» για αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αφήνει η G7

Η ομάδα των G7, των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά την επιτυχημένη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, εάν οι ταραχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας δεν τεθούν υπό έλεγχο. 

«Είμαστε προετοιμασμένοι να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της G7, μετά το τέλος της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η Δύση θα ελέγξει «ξανά και ξανά» ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πρόοδος σχετικά με την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται κατά των αυτονομιστών. 

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία», είπε. «Εάν δεν υπάρξει πρόοδος στα ερωτήματα που έχουμε να λύσουμε, τότε είναι πιθανή η επιβολή ακόμα αυστηρότερων κυρώσεων». 

.Συνεχίζεται η κόντρα

Συνέχεια στην κόντρα του με την κυβέρνηση για το κλείσιμο της Βουλής δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «απαράδεκτη πράξη που συμβάλλει στην περαιτέρω απαξίωση της Δημοκρατίας».

Απαντώντας ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι για άλλη μια φορά προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο χωρίς να υπάρχει θέμα.

.«Μάλλον τη Δευτέρα ο ανασχηματισμός»

Στη Βουλή μετέβη ο Γ. Στουρνάρας για την παραίτηση Θεοχάρη


«Και θέλω και δεν θέλω. Έχω δώσει πάρα πολλά στο Υπουργείο Οικονομικών, να ξέρετε, και θα είναι δύσκολη ημέρα που θα φύγω». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως μια πολύ δύσκολη ημέρα της ζωής του.

Ο κ. Στουρνάρας είχε βρεθεί στη Βουλή, και ειδικότερα στο γραφείο του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Φώτη Καϋμενάκη, για να υπογράψει την πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Σε ερώτηση αν θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδας, αρκέστηκε να πει πως «είναι διαφορετική η θέση αυτή».

Τέλος, εκτίμησε ότι πιθανότερη ημέρα για τον ανασχηματισμό είναι η Δευτέρα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.