.Η Ελλάδα, μεγαλύτερη παραγωγός χώρα κρόκου στην Ευρώπη

Την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης ως προς την παραγωγή κρόκου κατέχει η Ελλάδα που έχει εισέλθει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά του ακριβότερου μπαχαρικού στον κόσμο καθώς χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό αποξηραμένων στιγμάτων! 

Και μπορεί ο μεγαλύτερος όγκος παραγωγής στην υφήλιο να αποδίδεται στο Ιράν ωστόσο η υψηλή ποιότητα του ελληνικού κρόκου ενισχύει διαρκώς τη φήμη του. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τη διεθνώς αναγνωρισμένη διαδικασία του ISO (3632 TS) μέσα από την αξιολόγηση των συγκεντρώσεων της κροκίνης, της πικροκροκίνης και της σαφρανάλης, ο κρόκος Κοζάνης διαθέτει χρωστική δύναμη 66 βαθμούς υψηλότερη από το ελάχιστο διεθνές πρότυπο γεγονός που τον τοποθετεί στην κορυφή. 

.Στη «Μικρά Αγγλία» το βραβείο καλύτερης ταινίας

 Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο, το βραβείο καλύτερης ταινίας και ακόμα πέντε βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ). Η τελετή απονομής των βραβείων της ΕΑΚ  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συγκεντρώνοντας όλη την οικογένεια του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου. Η «Μικρά Αγγλία» κέρδισε επίσης τα βραβεία φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, μακιγιάζ και ήχου.

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του «Ο εχθρός μου», που πήρε συνολικά τρία βραβεία. Εκτός από αυτό της σκηνοθεσίας βραβεύτηκε για το σενάριό της που έχει γράψει ο Γιάννης Τσίρος, ενώ πήρε και το βραβείο μοντάζ. 

Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Θέμης Πάνου για την ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά και το αντίστοιχο πρώτου γυναικείου ρόλου κέρδισε η Κόρα Καρβούνη για την ερμηνεία της στην ταινία «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου. 

Το βραβείο β' ανδρικού ρόλο κέρδισε ο Νίκος Γεωργάκης για την ταινία «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά και το βραβείο β? γυναικείου ρόλου πήρε η Ρένη Πιττακή για την ερμηνεία της στην ταινία «Miss Violence»

.Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ με τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές του Μαΐου παρουσίασε σήμερα στην Πολιτική Επιτροπή της κόμματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μεταξύ άλλων, το ευρωψηφοδέλτιο συνθέτουν αγρότες, δικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίου, αθλητές, επώνυμοι κ.α. 

Αναλυτικά, τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου είναι: 1. Αμυράς Γιώργος Ο Γιώργος Αμυράς είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και από το 1986 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Είναι δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και από τους πρωτεργάτες του ποδηλατικού κινήματος στην Ελλάδα. Τα τελευταία δέκα χρόνια παρουσίαζε την εξαιρετική εκπο... περισσότερα »

.Επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ

Με σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να τον κατονομάσει ούτε μια φορά- παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς τα ονόματα του ευρω-ψηφοδελτίου της ΝΔ. «Στην Ευρώπη δεν θέλουμε προφήτες της καταστροφής και υπερασπιστές της κακομοιριάς» τόνισε ο κ. Σαμαράς και επεσήμανε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν αφορά μόνο την παράταξη αλλά και το μέλλον της χώρας. 
«Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που ζει ο ελληνικός λαός» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το παρατεταμένο παραλήρημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πλέον κανένα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.