.Εurogroup: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

To Εurogroup με γραπτή δήλωσή του, χαιρετίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και τις προθέσεις των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν το έργο του, σημειώνοντας παράλληλα ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.
Η πλήρης δήλωση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα έχει ως εξής:

«Το Eurogroup σήμερα αποτίμησε την κατάσταση στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως τώρα. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός στη διαδικασία της δουλειάς, επιτάχυνε τις διαπραγματεύσεις και έκανε τη συζήτηση πιο ουσιαστική. 

Παράλληλα, αναγνωρίσαμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά σε ζητήματα που παραμένοουν ανοιχτά. Ως εκ τούτου, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν το έργο τους με τους θεσμούς, με προοπτική την επίτευξη μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω.

Το Eurogroup επαναβεβαίωσε ότι η δήλωση της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το πλαίσιο των συζητήσεων. Το Eurogroup θα λάβει αποφάσεις για πιθανή εκταμίευση των χρημάτων που απομένουν στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας, μόλις επιτευχθεί με τους θεσμούς συμφωνία σε τεχνικό επίπεςδο (staff level) για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης».

.Αποστομωτικός ο Σόιμπλε λίγο πριν συναντήσει τον Βαρουφάκη: Αν θέλετε, κάντε δημοψήφισμα!

«Αν η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε να προχωρήσει, ίσως και να είναι για καλό». Με αυτή την δήλωση προσήλθε στο Eurogroup το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνοντας τις προθέσεις του αλλά και τη στάση που θα τηρήσει στην κρίσιμη συνεδρίαση.
Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει καμία απόφαση σήμερα για την Ελλάδα.
«Στις 20 Φεβρουαρίου αποφασίσαμε η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με τους τρεις θεσμούς για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε», σημείωσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έχει ραντεβού με τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σακελλαρίδης: Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα διπλού νομίσματος

«Σήμερα δεν τελειώνει τίποτα», τόνισε αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευκρινίζοντας, ακόμη, ότι η δόση στο ΔΝΤ αύριο θα καταβληθεί κανονικά. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του σχετικά με ξένο δημοσίευμα περί πρότασης για διπλό νόμισμα.

 Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συναρτά την υποχρέωσή της να καταβάλλει τα χρήματα προς το ΔΝΤ αύριο, Τρίτη, με τις εξελίξεις στο σημερινό Eurogroup και επανέλαβε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έ...περισσότερα »

.Φίλης: Εμπόριο λειψάνων η μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας

Για «μορφή ειδωλολατρίας» και «εμπόριο λειψάνων» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, όταν καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, έγινε ζωντανή σύνδεση με την εκκλησία στην οποία γίνεται το προσκύνημα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας.

«Η Αγία Βαρβάρα δεν έχει ανάγκη τον κ. Καμμένο να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους», τόνισε ο κ. Φίλης εκφράζοντας την άποψη ότι αυτές οι εικόνες παραπέμπουν σε ειδωλολατρικές εκδηλώσεις. 

«Κακώς τα λείψανα θα πάνε στον Άγιο Σάββα. Οι πιστοί και οι άρρωστοι που θέλουν να γιατρευτούν πάνε στο νοσοκομείο και όχι στην εκκλησία», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.