.ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Το ντέρμπι στην Τούμπα βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0 επί του Ολυμπιακού, αποτέλεσμα που στέλνει το «δικέφαλο» του Βορρά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου (αντίπαλος του θα είναι ο Παναθηναϊκός). Στη ρεβάνς του δεύτερου χρονικά ημιτελικού (στο πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-1) το γκολ που χάρισε την πρόκριση στους Θεσσαλονικείς πέτυχε στο 49΄ ο Αθανασιάδης.

Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση 73 λεπτών, λόγω της «έμπνευσης» κάποιων να τοποθετήσουν ψάρια στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας! Στο 89΄ αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Μανιάτης, Κατσουράνης (ο άσος του ΠΑΟΚ είχε γίνει αλλαγή), με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να επιτίθεται στο συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ο οποίος νωρίτερα επιχείρησε να του ρίξει κουτουλιά προερχόμενος από τον πάγκο. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Νάτχο του ΠΑΟΚ.

 Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, που είναι προγραμματισμένος για τις 26 Απριλίου. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-0 του ΟΦΗ στην παράταση (1-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, σκορ με το οποίο είχαν επικρατήσει οι Κρήτες στην έδρα τους) στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, μετά τον αποψινό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό. Ο Αμπεΐντ στο 20΄ και ο Μπέργκ (97΄, 115΄πεν.) ήταν οι σκόρερ του «τριφυλλιού». 

.Χιονίζει από το πρωί στη βόρεια Ελλάδα

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές του νομού Πέλλας, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου -Βόρρας- από το 12ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και στη δημοτική οδό Κερασιάς Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο.

 Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Χιονίζει από το πρωί στην πόλη της Φλώρινας και σε περιοχές του νομού. 

Οι αστυνομικές αρχές συνιστούν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα λάστιχα (χιονολάστιχα) ακόμα και αλυσίδες για τις μετακινήσεις τους.
Ήδη, το χιόνι έχει «ασπρίσει» σημεία της πόλης.
Έντονα καιρικά φαινόμενα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα τον νομό Ιωαννίνων. 

Η καταιγίδα που σημειώθηκε στις 8 το πρωί, δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 

Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Στα ορεινά χωριά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα, χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

.Το Πάσχα και τα ημερολόγια

Φέτος το Πάσχα των Ορθοδόξων και των Καθολικών συμπίπτει στην ίδια ημερομηνία, στις 20 Απριλίου. Γιατί όμως η ημερομηνία του Πάσχα μετακινείται και ποια είναι ιστορικά η σχέση ανάμεσα στους αστρονομικούς υπολογισμούς και στον καθορισμό της ημερομηνίας του από τις χριστιανικές εκκλησίες στην Ανατολή και στη Δύση;

Οι Εβραίοι, με βάση το σεληνιακό ημερολόγιο που χρησιμοποιούσαν και το οποίο βασιζόταν στον κύκλο της Σελήνης, τον λεγόμενο «συνοδικό μήνα», γιόρταζαν το Πάσχα -από την εβραϊκή λέξη «πεσάχ» που σημαίνει «διέλευση» (της Ερυθράς Θάλασσας)- την 14η του μήνα Νισάν, η οποία ήταν η μέρα της πρώτης εαρινής πανσελήνου, που γίνεται κατά την εαρινή ισημερία ή αμέσως μετά από αυτήν.

 Η εαρινή ισημερία συνδέθηκε με τον εορτασμό του Χριστιανικού «καινού» (νέου) Πάσχα, από τα πρώτα κιόλας χρόνια μετά την Ανάσταση του Χριστού, σε ανάμνηση της «διάβασής Του από τον θάνατο στη ζωή». 

Αυτό συνέβη, επειδή ο Χριστός αναστήθηκε την πρώτη μέρα μετά το Εβραϊκό Πάσχα, που έπεφτε εκείνο το χρόνο ημέρα Σάββατο (το οποίο άρχιζε τότε -όπως και οι υπόλοιπες μέρες- στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής). 

.Τριακόσιοι αγνοούμενοι στο ναυάγιο της Ν. Κορέας

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο ενός νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού πλοίου στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των αγνοούμενων που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ασφάλειας και Δημόσιας Διοίκησης είχε ανακοινώσει πως 368 άνθρωποι είχαν διασωθεί και πως εξακολουθούσε να αγνοείται η τύχη 100, αλλά αργότερα ανακοίνωσε πως επρόκειτο για λάθος υπολογισμούς.

Το πλοίο μετέφερε 477 ανθρώπους, από τους οποίους 164 έχει επιβεβαιωθεί πως διασώθηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι της ακτοφυλακής. Τρεις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους αφού το οχηματαγωγό παρουσίασε μεγάλη κλίση και ανατράπηκε σε κατά τα φαινόμενα ήρεμες καιρικές συνθήκες.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.