.Γιατί η διαπραγμάτευση είναι καθοριστική για την Ελλάδα… και τη Μέρκελ

Με την Ελλάδα να έχει εμπλακεί σε εμφύλιο πόλεμο και τη σκιά της σοβιετικής κυριαρχίας να διαφαίνεται πάνω από την Ευρώπη το 1947, ο αμερικανός Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν έκανε έκκληση για «άμεση και αποφασιστική δράση», επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να κρατήσει την Ελλάδα στο δυτικό στρατόπεδο. 

Η αποτυχία βοήθειας της Ελλάδας «αυτή τη μοιραία ώρα», προειδοποίησε ο Τρούμαν, θα έχει συνέπειες «εκτεταμένες στη Δύση αλλά και στην Ανατολή». Σχεδόν 70 χρόνια μετά, το παρόν φαίνεται να αντηχεί το παρελθόν. Με την πολιτική της βαθιά διχασμένη, η Ελλάδα είναι βυθισμένη σε μια... περισσότερα »

.Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών

Αλλαγές στην προηγούμενη πρόταση τους για τον ΦΠΑ περιλαμβάνει η νέα πρόταση που κατέθεσαν σήμερα στο Eurogroup οι θεσμοί. Στη νέα πρόταση οι δανειστές περιλαμβάνουν και τα βασικά τρόφιμα (γάλα, ψωμί, λάδι κ.ά.) στον συντελεστή 13%, μαζί με την ενέργεια και το νερό.

 Στην προηγούμενη πρότασή τους περιελάμβαναν στον συντελεστή 13% μόνο τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα (φρέσκα). Ωστόσο μεταφέρουν στον υψηλότερο συντελεστή 23% και τα ξενοδοχεία εκτός από τα εστιατόρια και τα κέτερινγκ. 
Στον συντελεστή 6%, με βάση την πρόταση αυτή, παραμένουν φάρμακα, βιβλία και θέατρα. Προτείνεται επίσης η κα...περισσότερα »

.Μέρκελ: Θέλουμε συμφωνία πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα

«Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα πριν το άνοιγμα των αγορών την επόμενη Δευτέρα» είπε η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στους ηγέτες και πολιτικούς αρχηγούς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συνεδρίασαν, ως είθισται, πριν την Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες η Ανγκελα Μέρκελ είπε στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα.
Μάλιστα το Reuters αναφέρει πως η Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε στους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής πως «δεν θα εκβιαστούμε από την Ελλάδα».

.Βέβαιος για συμφωνία ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας

Βέβαιος ότι θα επέλθει συμβιβασμός που θα βοηθήσει την Ευρωζώνη και την Ελλάδα να βγουν από την κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από διαφωνίες και διαπραγματεύσεις που στο τέλος επέρχεται συμβιβασμός. Μετά τις συνολικές ελληνικές προτάσεις είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε συμβιβασμό που θα βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

.Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα το Eurogroup - Νέα σύγκλησή του πιθανόν το Σάββατο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Eurogroup χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, όπως έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, αλλά οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές στις Βρυξέλλες.

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης "τελείωσε για σήμερα. Οι θεσμοί και η Ελλάδα συνεχίζουν να εργάζονται. Το Eurogroup θα συνέλθει αργότερα, αλλά όχι σήμερα", έγραψε ο Στουμπ στο Twitter. Δύο πηγές είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου πιθανόν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

.«Συμφωνία και για το χρέος της Ελλάδας»

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής, με ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους να έλθουν σε συμφωνία για το θέμα του δημοσίου χρέους της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν πως έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν επαναλαμβάνουν την απόλυτη δέσμευσή τους υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.