.Βιογραφικό του Γκίκα Χαρδούβελη

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Α. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της Eurobank. Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. 

Είναι ερευνητικός εταίροςστο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνουκαιστο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβου... περισσότερα »

.ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών

 Κανείς δεν πιστεύει πως ο σημερινός ανασχηματισμός θα επηρεάσει, έστω και κατ' ελάχιστο, την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει » υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:
«Το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς είναι αυτό που έστειλε προ ημερών ο κ. Σόιμπλε, «καμιά σκέψη για χαλάρωση». Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος δεν είναι οι ανέξοδοι ανασχηματισμοί, αλλά μια κυβέρνηση που θα πάψει να είναι τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών»

.Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον ανασχηματισμό

Ικανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρει σε «άτυπο σχόλιο», το ΠΑΣΟΚ διατήρησε την αναλογία της συμμετοχής του στο νέο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς να υπολογίζεται η παρουσία του κ. Βενιζέλου.  

 
«Στόχος και του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και αποτελούν επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου» αναφέρει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Για «κυβέρνηση για τα προεκλογικά τηλεοπτικά παράθυρα και όχι για λύσεις» έκανε λόγο ο επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο ανασχηματισμός επαναφέρει πρόσωπα ορκισμένα στην τρόικα, τοποθετεί πρόσωπα που έχουν ψηφίσει αμετανόητα τα μέτρα δυστυχίας του ελληνικού λαού και συνεχίζει την παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στα φαντάσματα Σημίτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

 Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται από τα πρόσωπα αλλά από το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

.Την Τρίτη ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, θα ορκισθούν την Τρίτη στις 15.30, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τα νέα μέλη της Κυβέρνησης. Ο σαρωτικός ανασχηματισμός ανακοινώθηκε το απόγευμα. 

Ο Γκίκας Χαρδούβελης παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει η Σοφία Βούλτεψη. Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης τοποθετείται ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ υπουργός Πολιτισμού είναι ο Κώστας Τασούλας. Στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ... περισσότερα »

.Αρνήθηκε ο Γεωργιάδης τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου

Απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού


Καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου πρότεινε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με σκοπό να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα.

Ωστόσο ο πρώην, πλέον απάντησε αρνητικά και απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.