.FT: Στην ΕΕ μπορεί να είναι χρήσιμη η σύγκρουση με μία «εχθρική» ελληνική κυβέρνηση

«Η σύγκρουση με μία εχθρική ελληνική κυβέρνηση μπορεί να είναι χρήσιμη για τους γραφειοκράτες της ΕΕ (eurocracy) και ορισμένες χώρες- μέλη της», υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σημειώνοντας ότι αυτό δεν το αντιλαμβάνονται πλήρως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί από τους ευρωσκεπτικιστές. 

«Μία θυελλώδης έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε συστημικό κίνδυνο για την επιβίωση της Ευρωζώνης τώρα, όπως ήταν το 2011 και το 2012», τονίζει η εφημερίδα. Αντίθετα, σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου Τζον Ντίζαρντ (John Dizard), «η έξοδος της Ελλάδας από το ευ... περισσότερα »

.Δεν παρεμβαίνω στην ελληνική πολιτική κατάσταση

«Δεν παρεμβαίνω, επ' ουδενί, στην ελληνική πολιτική κατάσταση», δήλωσε ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ερωτηθείς, μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αν μια ενδεχόμενη μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική οικονομία. Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε την ανάγκη «να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να περάσουμε», όπως είπε, «στη νέα σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ με προληπτική γραμμή στήριξης, ενδεχομένως και από το ΔΝΤ». 

Ο επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη. 
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν βλέπει ενδεχόμενο κινδύνου εξόδου από το ευρώ, υπογράμμισε πως «θα είναι κρίμα να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα αντιμέτωπη με grexit μετά από τη σημαντική δουλειά, που έχει γίνει από την κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές».
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, επισήμανε ότι πρέπει να συνεχιστούν και το 2015 οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι «η ΕΕ μας έχει στηρίξει αλλά είναι και σταθερή σε αυτό που θέλει να είμαστε συνεπής στις μεταρρυθμίσεις».
Για αντικρουόμενες δηλώσεις του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή δήλωση Μοσκοβισί περί grexit. Παραθέτουμε τι ο ίδιος ο Μοσκοβισί δήλωνε στις 8.12.2014 στη Süddeutsche Zeitung "Η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευτεί η Ευρώπη", ομολογώντας ότι η Ελλάδα συνιστά συστημικό κίνδυνο. Τελικά τι από τα δύο ισχύει;»

.Περιθώρια συναινετικής εκλογής Προέδρου «βλέπει» ο Βενιζέλος

Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για να βρεθεί μεταξύ των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου συναινετική λύση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο των Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το εξής: «Εδώ στις Βρυξέλλες, μακριά από τις εντάσεις της ελληνικής δημόσιας ζωής, αγωνιζόμαστε για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, ιδίως για την προστασία της ελληνικής οικονομίας, ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξ... περισσότερα »

.Πώς θα γίνει η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα βήματα που θα γίνουν στις ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, περιγράφει το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής. Ο Κανονισμός προβλέπει πως αν βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών».

 Έτσι, εφόσον μοναδικός προτεινόμενος είναι ο Σταύρος Δήμας το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί θα είναι οι ψήφοι των βουλευτών που θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα και οι υπόλοιποι θα λογίζονται ως «παρών». Με βάση ανάλογη διαδικασία στο παρελθόν, κάθε βουλευτής που θα ακούει το όνομά... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.