.«Πέρα από τη λιτότητα είναι σημαντικό να υπάρχει και ανάπτυξη»

Σαφές μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε δηλώσεις του από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Ομπάμα έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι έχει προβεί σε “τολμηρές ενέργειες” για να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το δημοσιονομικό βάρος της Ελλάδας και θα την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι ο κ. Σαμαράς είναι επικεντρωμένος και αποφασισμένος για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε πως πέρα από τη λιτότητα είναι σημαντικό να υπάρχει και ένα σχέδιο για τη διαχείριση του χρέους και είναι σημαντικό να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές κατά της πολιτικής που ακολουθείται στην Ελλάδα.
Ο αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα στη δύσκολη συγκυρία της, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα πετύχει, παρά τις μεγάλες προκλήσεις.

Από την πλευρά του, ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως Ελλάδα και ΗΠΑ είναι κάτι παραπάνω από σύμμαχοι και τόνισε πως η Ελλάδα θα πετύχει και οι θυσίες των πολιτών δε θα πάνε χαμένες, ενώ δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, με έμφαση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και ειδικά για τους νέους.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ακόμα πως η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πρώτο εξάμηνο του 2014, θα προωθήσει το θέμα της υπογραφής διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

.Ευνοική ρύθμιση των οφειλών δημοτών προς τους Δήμους, ζητούν 49 Δήμαρχοι

Με υπόμνημα τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, 49 δήμαρχοι απ΄ όλη την Ελλάδα, ζητούν να ληφθούν μέτρα για την ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι πολίτες προς τους δήμους. 

Ειδικότερα, οι δήμαρχοι ζητούν τη θέσπιση ρύθμισης και διακανονισμού των χρεών που έχουν οι πολίτες προς τους ΟΤΑ και επέκταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ισχύουν και εφαρμόζονται σε οφειλές των Ελλήνων πολιτών προς το κράτος, και για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ. Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλβης *Δημήτρη Γαλαμάτη*, 49 ... περισσότερα »

.Απέτρεψαν έλεγχο του ΣΔΟΕ σε ταβέρνα

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που επισκέφθηκε ταβέρνα στις Αρχάνες του Ηρακλείου, εμποδίστηκε από τους ιδιοκτήτες της αλλά και από θαμώνες να προβεί σε έλεγχο την ημέρα της τοπικής εορτής του Αφέντη Χριστού σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το πρωί.

Τα μέλη του κλιμακίου αποχώρησαν, αλλά επανήλθαν σήμερα το πρωί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και κοινοποίησαν στην ελεγχόμενη επιχείρηση Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (ΥΣΕ) με τα διαπιστωθέντα αποτελέσματα.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών «διαπιστώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπουν το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι έναν μήνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Ο έλεγχος στην επιχείρηση συνεχίζεται».

Η επιχείρηση κατηγορείται για άρνηση ελέγχου με τη μη επίδειξη βιβλίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού ελέγχου, δεν είχαν κοπεί περισσότερες από τρεις αποδείξεις σε πελάτες του καταστήματος.

Το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ είναι αυξημένοι σε στοχευμένες περιοχές της Κρήτης και πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο της υπηρεσίας είχε και πάλι μεταβεί στις Αρχάνες βεβαιώνοντας παραβάσεις σε καταστήματα.

.Μητέρα εξέδιδε τις ανήλικες κόρες της για 10 ευρώ

Συγκλονίζει η υπόθεση με τη μητέρα που εξέδιδε τις ανήλικες κόρες της στη Χαλκίδα.

Τρία ανήλικα κορίτσια,10, 13 και 14 ετών (αδερφές και οι τρεις), όπως αναφέρει το eviazoom, «ψάρευαν» πελάτες για ερωτική συνεύρεση κατ’ εντολή της μητέρας τους. Τα χρήματα που έπαιρναν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ήταν από 10 μέχρι 20 ευρώ. 

Τα τρία ανήλικα κορίτσια, όπως επισημαίνεται, πλησίαζαν οδηγούς και πεζούς που κινούνταν στην περιοχή τα βράδια.
Οι γείτονες της οικογένειας που αντιλήφθηκαν τυχαία τι συμβαίνει κατήγγειλαν άμεσα τα περιστατικά στις Αρχές και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα ανήλικα κορίτσια ενεργούσαν με εντολή της μητέρας τους, η οποία και αναζητείται.

Επίσης η 14χρονη έχει συλληφθεί παλαιότερα από την Αστυνομία για κλοπές στην περιοχή της Χαλκίδας.

Η δικογραφία σε βάρος της μητέρας είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

.Θέατρο για την Παγκόσμια Κρίση

Υπάρχει θέατρο για την παγκόσμια οικονομική κρίση; Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Culture «World Crisis Theatre» και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου δίνουν την απάντηση στο τριήμερο φεστιβάλ, που θα παρουσιαστεί 23-25 Αυγούστου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Στο φεστιβάλ, που «τρέχει» ο δραστήριος θεσμός του Παντείου, ομάδες που ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες από πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Πορτογαλία) ανεβάζουν έργα με κύρια θεματολογία την παγκόσμια οικονομική κρίση. 

Με αντικείμενο του προγράμματος την ανάδειξη κοινωνικών φαινομένων και θεμάτων ανθρώπινης συμπεριφοράς που προκύπτουν ως συνέπειες της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, η συνεργασία αυτή έχει ως κύριο στόχο την προαγωγή εργαλείων για τη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας μέσα από την τέχνη.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 23 Αυγούστου με τη γαλλική συμμετοχή. Ο θεατρικός σκηνοθέτης Bruno Freyssinet παρουσιάζει ένα απόσπασμα από το έργο «The Power of Yes» του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη, Σερ Ντέιβιντ Χέαρ. 

Έχοντας γραφτεί το 2009 και χαρακτηριστεί από τον βρετανικό Τύπο ως «συναρπαστικό πολιτικό ντοκιμαντέρ» που «ζητά όλες τις ερωτήσεις στις οποίες θέλουμε απαντήσεις», πρόκειται για θεατρική μεταφορά της έρευνας που έκανε ο Χέαρ σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και η οποία περιλαμβάνει συνεντεύξεις από κορυφαίους οικονομολόγους, δημοσιογράφους και μεγαλοεπενδυτές, όπως ο Τζορτζ Σόρος.

.Πατέρας και γιος χάθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ και βρέθηκαν 40 χρόνια μετά σε δάσος

'Ενας 82χρονος στο Βιετνάμ και ο ηλικίας 41 ετών γιος του, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, βρέθηκαν να ζουν σε δάσος της κεντρικής χώρας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος στο Ανόι.

Ο πατέρας ήταν σε θέση να επικοινωνήσει σ' ένα βαθμό στη γλώσσα της μειονότητας Κορ, ωστόσο ο γιος του ήξερε μόνο λίγες λέξες, δήλωσε η ίδια πηγή στην κοινότητα Τάι Τρα της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι.  

Ο Χο Βαν Θαν εθεάθη για τελευταία φορά να τρέχει προς το δάσος με τον μικρό τότε γιο του και δυο ακόμα παιδιά, το 1973, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Νταν Τρι.

Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν χθες, όταν δύο κάτοικοι γειτονικού χωριού που διήνυσαν απόσταση 40 χιλιομέτρων μέσα σε δάσος για ξύλα, είδαν το δεντρόσπιτο των δυο ανδρών και ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές.  Οι δυο άνδρες επιβίωσαν καλλιεργώντας λαχανικά του δάσους και κυνηγώντας ζώα. 

.Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογάν, ανησυχία για τις εξελίξεις σε Συρία και Αίγυπτο

Τηλεφωνική συνομιλία για την κατάσταση στη Συρία και την Αίγυπτο, είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, η οποία έγινε κατόπιν αιτήματος του κ. Ερντογάν, οι δύο ηγέτες «συζήτησαν τους κινδύνους που προέρχονται από τους ξένους εξτρεμιστές στη Συρία και συμφώνησαν στη σημασία της στήριξης της ενωμένης και μεγάλης αντιπολίτευσης», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Οι Ομπάμα και Ερντογάν συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Αίγυπτο, όπου φαίνεται ότι απέτυχε η κοινή διαμεσολαβητική προσπάθεια της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, να επιλύσουν την πολιτική κρίση, που έχει ξεσπάσει στη χώρα, μετά την αποπομπή, με στρατιωτική παρέμβαση, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις αρχές Ιουλίου.

«Ο πρόεδρος και ο Τούρκος πρωθυπουργός έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Αίγυπτο και την κοινή στήριξή τους σε μια δημοκρατική και ενωτική λύση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.