.Διήμερο λουκέτο στους δήμους της Αττικής


Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι δήμαρχοι όλης της χώρας,  διαμαρτυρόμενοι για την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστας Ασκούνης, κάνει λόγο για δραματικές και επώδυνες περικοπές, που οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική κατάρρευση, σε στάση πληρωμών των εργαζομένων και αναστολή των υπηρεσιών.

Οι τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις θα ληφθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου. 

Σχολιάζοντας δε την πρόθεση των δήμων να κατεβάσουν ρολά λέει ότι «όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

Ήδη οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) αποφάσισαν οι Δήμοι Αττικής για αρχή να παραμείνουν κλειστοί 29 και 30 Αυγούστου, δεδομένου ότι στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου θα προταθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ακόμη στη συνέλευση της ΠΕΔΑ αποφάσισε τη πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας όπως Βοήθεια στο Σπίτι κλπ., την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.

Να παραμείνουν κλειστοί οι δήμοι της Δυτικής Ελλάδας και να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, στις 30 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της περιφερειακής ένωσης των δήμων.

.Συνεδρίαση οργανωτικής γραμματείας ΠΑΣΟΚ


Τα οργανωτικά ζητήματα του κόμματος εν όψει και του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, τέθηκαν επι τάπητος κατα τη συνεδρίαση της οργανωτικής γραμματείας του κόμματος στα κεντρικά γραφεία του κινήματος στην Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο βάρος δίνεται στην πολιτική και οργανωτική ανασύσταση του κινήματος με ορόσημο τις εκδηλώσεις της επετείου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατα τη σημερινλη συνεδρίαση της οργανωτικής γραμματείας επεσήμανε μεταξύ άλλων "στηρίξαμε τον πρωθυπουργό χωρίς μεμψημοιρίες . Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε τέτοια επικοινωνιακή στήριξη οι εξελίξεις θα ήταν πολύ διαφορετικές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ Βενιζέλος επεσήμανε ότι μας περιμένει αρκετή δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουμε διεθνώς το αρνητικό στερεότυπο οτι "η χώρα δεν πετυχαίνει τους στόχους της".

.«Η Ελλάδα μετέχει σε καινούργιο μαραθώνιο»


Την έκθεση του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Σήμερα η Ελλάδα μετέχει ολόκληρη σε έναν καινούριο μαραθώνιο, ένα αγώνισμα που δοκιμάζει και τις αντοχές και τη θέληση του αθλητή και που κερδίζεται και με καρδιά και με μυαλό. Εμείς αυτόν τον μαραθώνιο θα τον κερδίσουμε, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και θα πούμε στο τέλος το νενικήκαμεν».
Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε το συμβολισμό του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη, η έκθεση του οποίου εγκαινιάστηκε απόψε στο Μουσείο της Ακρόπολης.
«Το γεγονός ότι το κύπελλο αυτό βρίσκεται σήμερα σε ελληνικά χέρια και θα εκτεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο τέλος θα βρει τη μόνιμή του θέση στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος ίσως να είναι και αυτός ένας ακόμα συμβολισμός, 
ότι στην Ελλάδα επιστρέφει όχι μόνο το κύπελλο του πρώτου Ολυμπιονίκη, αλλά το ανίκητο εκείνο πνεύμα ενός λαού που σε όλη του την ιστορία διακρίθηκε επειδή ήξερε να κερδίζει πάντα Μαραθώνιους» παρατήρησε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Συμβολίζει το κύπελλο αυτό το νενικήκαμεν που χρωστάμε για ακόμα μία φορά στην Ιστορία μας, στους εαυτούς μας και πάνω από όλα στα παιδιά μας».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, και οι βουλευτές, Κυριάκος Μητσοτάκης και Πύρρος Δήμας.
Προλογίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, επισήμανε ότι «το σύμβολο μιας μεγάλης στιγμής της ελληνικής ιστορίας, της πρώτης παγκόσμιας διάκρισης της νεότερης Ελλάδας παρουσιάζεται στο μουσείο που στεγάζει τα μνημεία των μεγάλων στιγμών της κλασικής Ελλάδας». 
«Το κύπελλο αυτό συμβολίζει τον ενθουσιασμό των Ευρωπαίων, το φιλελληνισμό τους, τη δύναμη των απλών αλλά ικανών Ελλήνων, την πετυχημένη αναβίωση ενός αρχαίου θεσμού, αλλά και τις περιπέτειες της σύγχρονης Ελλάδας» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, χαρακτήρισε το κύπελλο «σύμβολο μιας σπουδαίας ελληνικής επιτυχίας, τεκμήριο της ιστορίας μας, της κληρονομιάς μας, των αντοχών μας, του σθεναρού μας πνεύματος».
Στη σημερινή εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η δισέγγονη του εμπνευστή του σύγχρονου Μαραθώνιου δρόμου και αθλοθέτη του ασημένιου κυπέλλου, Μιχαήλ Μπρεάλ, Κάθριν Μπραντ, με την κόρη της, Καμίλα Σέιμουρ, και ο εγγονός του πρώτου σύγχρονου Έλληνα χρυσού Ολυμπιονίκη, Σπύρος Λούης.
«Ο Μπρεάλ αγαπούσε την Ελλάδα πολύ και ό,τι έκανε είχε σχέση με την Ελλάδα. Ήταν εμπνευστής της αναβίωσης του Μαραθωνίου. Όταν ήμουν παιδί, τη δεκαετία του '20, δεν γνώριζε κανείς για το Μαραθώνιο. 
Σήμερα τον γνωρίζουν οι πάντες και σε αυτό πιστεύω ότι συνέβαλε ο προπάππους μου» επισήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ η Κάθριν Μπραντ.
«Μετά από 116 χρόνια επιτέλους βγήκε σε κοινή θέα το κύπελλο, προκειμένου να το θαυμάσει ο κόσμος και να θυμηθεί τη δύναμη που έχει μέσα του» τόνισε ο εγγονός του Σπύρου Λούη.
Το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη, νικητή του Μαραθώνιου δρόμου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896 στην Αθήνα, θα εκτίθεται από αύριο και για ένα χρόνο στον προθάλαμο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Η έκθεση, που είναι ελεύθερη για το κοινό, πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Το κύπελλο ύψους 15 εκατοστών, που απέκτησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια δημοπρασίας στην τιμή των 655.454 ευρώ, φέρει την επιγραφή «Ολυμπιακοί Αγώνες 1896 Μαραθώνιον Άθλον Έδωκε Μιχαήλ Μπρεάλ».

.«Εφαρμογή στα συμφωνηθέντα»


Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, τόνισε από το Παρίσι πως «η Ε.Ε. πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα έχει κάνει προσπάθειες» και πρόσθεσε ότι «για να ανακτήσει την αξιοπιστία της πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα». Η δήλωση έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά το τετ-α-τετ που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με σκοπό την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό. «Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε εκ νέου ο Φρανσουά Ολάντ.

.Ιταλοί ανθρακωρύχοι διαμαρτύρονται 400 μέτρα κάτω από τη γη


Περίπου 40 Ιταλοί ανθρακωρύχοι που εργάζονται στο ορυχείο Καρμποσούλτσις, στη Σαρδηνία, κλείστηκαν σε βάθος σχεδόν 400 μέτρων με δεκάδες κιλά εκρηκτικών ζητώντας από την κυβέρνηση να διασφαλίσει το μέλλον του ορυχείου, το οποίο απειλείται με οριστική διακοπή της λειτουργίας του.

Οι ανθρακωρύχοι έκαναν γνωστό ότι θα βγουν από το ορυχείο μόνον αν βρεθεί οριστική λύση που θα τους εγγυάται ότι θα κρατήσουν την δουλειά τους. 

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το έλλειμμα του ορυχείου Καρμποσούλτσις ως τώρα κάλυπτε η περιφέρεια της Σαρδηνίας, αλλά από τα τέλη του 2012 δεν προβλέπεται κανένα είδος επιχορήγησης.

Από την οικονομική αυτή δραστηριότητα ζουν πάνω από τετρακόσιες οικογένειες, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ανεργίας.

.Σημαντική μείωση 36,5% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούνιο


Σημαντική μείωση 36,5% σημείωσε, τον Ιούνιο φέτος, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, ως αποτέλεσμα της αυξητικής πορείας των εξαγωγών και, κυρίως, της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης των εισαγωγών, λόγω του δραστικού περιορισμού της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης. Το α΄ εξάμηνο εφέτος, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου εμφανίζεται μειωμένο κατά 22,4%.

Ειδικότερα, από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών, προκύπτει, μεταξύ άλλων, πως η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 2.463,6 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο 2012 έναντι 3.030,9 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 18,7%.

.Άνοδος σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, πτώση στις παιδαγωγικές

Η εντυπωσιακή άνοδος στις βάσεις των στρατιωτικών/αστυνομικών σχολών και η μεγάλη πτώση στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια, ενώ μικτά κινούνται οι πολυτεχνικές σχολές.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, στο 1ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται γενική άνοδος 
( η άνοδος σε νομικές, φιλολογίες και ψυχολογία ξεκινάει από 350 μόρια και πάνω κατά μέσο όρο), στο 2ο ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις στα τμήματα φυσικής και πληροφορικής ενώ μικτή είναι η εικόνα στα τμήματα χημείας.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, άνοδο κατέγραψαν οι βάσεις σε Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η βάση εισαγωγής στην Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης είναι υψηλότερη από τη βάση εισαγωγής στην Φαρμακευτική Αθήνας.

Στις Πολυτεχνικές Σχολές παρουσιάζονται διαφορετικές κατευθύνσεις. Πτώση στα αρχιτεκτονικά τμήματα και μικρή άνοδος σε ορισμένα βασικά τμήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας όπως ναυπηγών ΕΜΠ (+40 μόρια), Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας (+65 μόρια) και αντίθετα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (-299), Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης (-19 μόρια), Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ (-44 μόρια).

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται άνοδος σε όλα τα τμήματα και ιδίως στα οικονομικά τμήματα, τα τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων και τμήματα τουριστικών επαγγελμάτων.
Αυξητικές είναι οι τάσεις τέλος και στις σχολές που σχετίζονται με τις καλλιέργειες και τη γεωργία (γεωπονικές, φυτικής παραγωγής κλπ).

Για άλλη μια χρονιά, πάντως, δεκάδες τμήματα των γενικών και ειδικών κατηγοριών ανοίγουν τις πύλες τους με λιγότερο από 10.000 μόρια με το χαμηλότερο το τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας ΤΕΙ Πειραιά (ειδικές κατηγορίες Μουσουλμάνων) με 1584 μόρια, δηλαδή με βαθμό 1.

Φέτος υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο 116.173 μαθητές. Εισήχθησαν 80.615 (45.559 στα ΑΕΙ και 32.689 στα ΤΕΙ) ενώ οι 15.000 από αυτούς προέρχονται από τις λεγόμενες ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ).

Το ποσοστό επιτυχίας κυμάνθηκε στο 69%, από 62% πέρυσι, γεγονός που ο κ.Παπαθεοδώρου απέδωσε στη «συμβατότητα» των θεμάτων με τις γνώσεις των μαθητών. Οι κενές θέσεις φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι 1150 από 1568 πέρυσι.
Ο κ.Παπαθεοδώρου έκανε γνωστό, τέλος, ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.