.Συμβιβασμός των τριών αρχηγών για το «χαράτσι»


Κοινή πρόταση για τη φορολόγηση ακινήτων αποφάσισαν να δώσουν στην Τρόικαοι πολιτικοί αρχηγοί, έπειτα από τη νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι τρεις αρχηγοί αποφάσισαν την αντικατάσταση του 
ΕΕΤΗΔΕ με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος όμως θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι πολιτικοί αρχηγοί, θα είναι προοδευτικός και θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες.

Όπως ανάφερε εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις, να μην διακόπτεται δηλαδή η παροχή ρεύματος στον χρήστη αν εκείνος δεν επιθυμεί να πληρώσει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ το ποσό του φόρου, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταφέρεται στην αρμόδια ΔΟΥ.

«Η κυβέρνηση θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με κοινή θέση και πρόταση ώστε να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από έναν ενιαίο φόρο ακινήτων που θα έχει προοδευτικό χαρακτήρα, ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες. 

Ο εισπρακτικός μηχανισμός θα εξακολουθήσει να είναι αυτός της ΔΕΗ αλλά με το σημερινό νομικό πλαίσιο» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράςεξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Συζητήσαμε επί μακρόν όλα τα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, να έρθει η νέα δόση και να επιστρέψει ένα κλίμα ομαλότητας στην ελληνική οικονομία» και πρόσθεσε «πρέπει να προστατευθεί ο πολίτης και ο άνεργος μέσα σε μια Ευρώπη η οποία αυτή τη στιγμή είναι νευρική και επικίνδυνη για τον εαυτό της» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που σημείωσε πως τοειδικό τέλος ακινήτων έπρεπε να αντικατασταθεί με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, ανέφερε ότι το 2013 θα εισπραχθεί μέσω τη ΔΕΗ και από το 2014 θα μεταφερθεί στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και τις αρμόδιες εφορίες.
Πρόσθεσε ότι ο φόρος θα είναι μειωμένος και προοδευτικός, ενώ θα προβλεφθεί και ένα είδος αφορολόγητου προς ανακούφιση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι όταν η κυβέρνηση αποφάσιζε το 2011 να εφαρμόσει το ειδικό τέλος ακινήτων δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και ο στόχος παρέμενε να είναι κάτι έκτακτο και προσωρινό.

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν συζητήθηκε κανένα τέτοιο θέμα, σημειώνοντας πως είναι τυπικό θέμα που αφορά τον πρωθυπουργό και χαρακτήρισε προσβλητικό να διαρρέεται στα μέσα ότι ο ίδιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πότε θα καταρτιστεί το νέο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Βενιζέλος, απάντησαν ότι θα γίνει άμεσα, ενώ δεν τοποθετήθηκαν αναφορικά με το ποσοστό της μείωσης που θα επιδιωχθεί.

.Aπό τις 15 Απριλίου «φωτιά και τσεκούρι» σε όποιον έχει ανασφάλιστο Ι.Χ.


Από τις 15 Απριλίου στενεύει ο κλοιός γύρω από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητααφού με την ψήφιση του σχετικού νόμου γίνεται πλέον δυνατή η αξιοποίηση της διασταύρωσης των στοιχείων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών με αυτά της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Οι κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που θα εντοπιστούν από την Αστυνομία να μην τα έχουν ασφαλίσει είναι σοβαρές αφού θα αφαιρούνται η άδεια οδήγησης, η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες και θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, ενώ για την επιστροφή άδειας και πινακίδων, θα πρέπει να προσκομίζεται το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Οσοι εντοπιστούν από τη Γενική Γραμματεία 

Πληροφοριακών Συστημάτων που κάνει τις διασταυρώσεις, θα λάβουν «ραβασάκια» και θα υποχρεωθούν σε ασφάλιση του οχήματος και σε καταβολή 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου ενώ αν δεν συμμορφωθούν αντιμετωπίζουν την ποινή της αφαίρεσης του διπλώματος και του προστίμου.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων, που υπολογίζεται ότι φθάνουν ακόμη και το 1,5 εκατομμύριο. 

Η οικονομική κρίση έχει επιτείνει το πρόβλημα, προκαλώντας πρόσθετο πλήγμα και στο Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο το 2012 κατέβαλε 9,4 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις για ατυχήματα που προκάλεσαν ανασφάλιστα οχήματα, ενώ είναι σημαντικές οι απώλειες για τις ασφαλιστικές εταιρείες και το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το νόμο, η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή λειτουργία του αυτοκινήτου, εκτός αν έχει τηρηθεί η διαδικασία της ακινησίας, δηλαδή έχει γίνει η διαδικασία παράδοσης πινακίδων.

Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί εμπλοκής οχήματος σε ατύχημα επιβάλλεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

.«Τρομακτική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015»


Ακόμη μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά την περίφημη πλέον μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, όπως αυτή σχεδιάστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη συνδρομή της Ομάδας Δράσης (Task Force), αλλά και των Γάλλων τεχνοκρατών, με στόχο να αποκτήσει η χώρα μια διοίκηση χωρίς τις αγκυλώσεις και τα προβλήματα ή την τεράστια γραφειοκρατία και τα έντονα φαινόμενα διαφθοράς, επιχείρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, 

κατά την παρέμβασή του στη δημόσια συζήτηση με θέμα «Πέρα από το μικρό ή το μεγάλο κράτος: μεταρρυθμίσεις για μία αδέσμευτη και κοινωνικά αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση», που διοργανώθηκε από το Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού «Μιχάλης Παπαγιαννάκης».

Ο κ. Μανιτάκης εξέφρασε την αγωνία του για το διχασμό που έχει αναπτυχθεί γύρω από το Δημόσιο, τονίζοντας ότι «το πολιτικό σύστημα και η κοινή γνώμη χωρίστηκε στα δύο: σε φανατικούς οπαδούς των αθρόων και οριζόντιων απολύσεων και σε φανατικούς υποστηρικτές των μη απολύσεων». Κατά τον υπουργό, «το αποτέλεσμα σε αυτό το ιδεολογικό και στείρο, θεσμικά, δίλημμα συνθλίβεται κάθε συζήτηση για την ουσία και την πορεία της μεταρρύθμισης». 

Επεσήμανε ότι «στο βωμό ενός ιδεολογήματος, θυσιάζεται η προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της διοίκησης και υπονομεύεται το κλίμα της συναίνεσης, που είναι αναγκαίο, για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως για την αύξηση της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διοικητικής διαφθοράς».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «κάθε συζήτηση για απολύσεις δημιουργεί άλογο φόβο σε όλους, ακόμη και στους άξιους υπαλλήλους, παραλύει και υπονομεύει κάθε εξαγγελία για μεταρρύθμιση και ακυρώνει τις διαδικασίες για αξιολόγηση. 

Δηλαδή, λειτουργεί ως άλλοθι για να μην γίνει τίποτε, να μείνουν τα πάντα ως έχουν και ωθεί τη διοίκηση στην παράλυση και τους δημοσίους υπαλλήλους στην αδιαφορία και δυστυχώς και στη λευκή απεργία».

.Το χαράτσι αντικαθίσταται από ενιαίο φόρο ακινήτων


Με κοινή θέση και κοινή διαπραγμάτευση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με την τρόικα η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης, μετά το πέρας της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το χαράτσι θα αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα είναι προοδευτικός, ωστόσο, ο εισπρακτικός μηχανισμός θα παραμείνει η ΔΕΗ. «Αυτό σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν οι έλληνες πολίτες», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

.Οπλισμένοι ιερόσυλοι άδειαζαν εκκλησίες


Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν οι δύο Ρεθυμνιώτες που συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο Σπήλι του Δήμου Αγίου Βασιλείου χθες το βράδυ. 

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, οι δύο άνδρες κινούνταν με το φορτηγό τους που ήταν γεμάτοι κλοπιμαία από εκκλησίες, σα να μη συμβαίνει τίποτα, ωστόσο ο έλεγχος των αστυνομικών στο όχημα, τους πέρασε χειροπέδες, για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη κατοχή όπλου και φυσιγγίων

Στον έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στο φορτηγό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω εκκλησιαστικά είδη:

• Δυο ασημένιες εικόνες,
• Τριάντα επτά ασημένια τάματα πιστών,
• Δύο μπρούτζινοι εκκλησιαστικοί κηροστάτες (μανουάλια) αποσυναρμολογημένοι,
• Ένας ξύλινος σταυρός, προερχόμενα από κλοπές εκκλησιών.

• Ένα πιστόλι 9 mm με τον γεμιστήρα του και δώδεκα φυσίγγια ιδίου όπλου,
• Μία κουκούλα FULL FACE,
• Μία πλήρη μικροφωνική εγκατάσταση και
• Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Σε βάρος του 49χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Χαλκίδος για διακεκριμένες κλοπές και μία καταδικαστική απόφαση 8 μηνών του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδος, για εκβίαση.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

.Πάνω από 40 εκατ. ευρώ πουλήθηκαν τέσσερα ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό


Σε περίπου 41,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό τίμημα από την πώληση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό, την οποία το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) χαρακτηρίζει ως «επιτυχή». Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το εν λόγω τίμημα είναι κατά 27,1% και 13,6% υψηλότερο από την ανεξάρτητη αποτίμηση και τις τιμές εκκίνησης, αντίστοιχα.

Η κατάταξη των έγκυρων οικονομικών προσφορών των τεσσάρων ακινήτων, έχει ως εξής: Για το ακίνητο στο Λονδίνο (2 Holland Park, W11 3TG), πλειοδότησε η εταιρία Richard Deitz & Marina Nacheva, με τίμημα 27.462.880 ευρώ. Για το ακίνητο στη Λευκωσία (Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη), πλειοδότησε η εταιρία Tofarco Limited, με τίμημα 8,3 εκατ. ευρώ. 

Για το ακίνητο στις Βρυξέλλες (Oδός Montoyer 25, περιοχή Leopold), πλειοδότησε η εταιρία Home Invest Belgium, με τίμημα 3,24 εκατ. ευρώ. Τέλος, για το ακίνητο στο Βελιγράδι (Οδός Kralja Milutina 6), πλειοδότησε η εταιρία KM6Consortium, με τίμημα 2,075 εκατ. ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.