.Ρίζος Ρίζος: Ο συνδικαλιστής... κροίσος με τις offshore στην Κύπρο

Εκτός από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που αντιμετωπίζει και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ο Ρίζος Ρίζος είναι πια κατηγορούμενος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς βρέθηκαν 750.547,84 ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής. 

Στην ίδια υπόθεση φέρονται εμπλεκόμενες και οι δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα, που εμφανίζονται ως συμμέτοχοι της offshore εταιρείας. Τα αδικήματα σε βάρος του συνδικαλιστή της ΔΕΗ αφορούσαν μέχρι τώρα τις «χορηγίε... περισσότερα »

.Αλλάζουν σχεδόν όλα στη φορολογία το 2014

Σημαντικές αλλαγές επέρχονται το 2014 στη φορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ μεταβολές θα υπάρξουν τόσο σε επίπεδο διαδικασιών, όσο και κυρώσεων. Από μεθαύριο θα ισχύσουν ο νέος Κώδικας Φορολογία Εισοδήματος, ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών. 

Οι βασικότερες αλλαγές που επέρχονται συνοψίζονται στα εξής: Φορολογία εισοδήματος* -Νέα κλίμακα φορολόγησης φυσικών προσώπων. -Νέα κλίμακα φορολόγησης εσόδων από ενοίκια. -Νέα κλίμακα φορολόγησης κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα. -Επαναφορά πόθεν έσχες για την α... περισσότερα »

.«Το 2014 να είναι η χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει τον αυταρχισμό»

«Τη χρονιά που φεύγει συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς μνημονίου, τρία χρόνια από τη στιγμή που το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό του δικομματισμού παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «οι ίδιοι που ψήφιζαν νέους μνημονιακούς νόμους ύφεσης και ανεργίας, συνέχισαν να μιλούν για μεταρρυθμίσεις και ανάκαμψη και για ένα success story που υπήρχε μόνο μέσα στο μυαλό τους. 

Δεν δίστασαν ακόμα και να φιμώσουν τη φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ρίχνοντας μαύρο στην ενημέρωση, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Συνέχισαν με ψέματα και συκοφαντίες, με το φόβο και τον αυταρχισμό, να προσπαθούν να γαντζωθούν στην εξουσία. 

Έφτασαν στο σημείο να στοχοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες και την Αριστερά, θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος που είχαμε αφήσει προ πολλού πίσω μας. Είναι οι ίδιοι που εξέθρεψαν το αβγό του φιδιού, που επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να δρα ανενόχλητη, σκορπίζοντας το ναζιστικό της μίσος, φτάνοντας και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Σχετικά με τη χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η χρονιά, όμως, που έφυγε ήταν και μια χρονιά αντίστασης και αγώνων, υπενθύμισης ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να σταματήσει να διεκδικεί τα δικαιώματά του, μέχρι να πάρει πίσω όλα όσα του ανήκουν. Μια χρονιά όπου η Αριστερά συνέχισε να αντιπροσωπεύει την Ελπίδα απέναντι στο φόβο και το Μέλλον απέναντι στους εκπροσώπους του παλιού και του φθαρμένου».

Για τη χρονιά που έρχεται, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «είναι καθήκον όλων μας να κάνουμε το 2014 τη χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει τον αυταρχισμό και οι ανάγκες των ανθρώπων θα μπουν πάνω από τις ανάγκες των δανειστών. 

Να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του στην κρίση, να δυναμώσουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης, να στηρίξουμε δομές αυτοδιαχείρισης και να προβάλουμε ένα διαφορετικό παράδειγμα οργάνωσης της ζωής και της καθημερινότητάς μας. 

Η χρονιά που θα βάλουμε τέλος στα μνημόνια και θα ανοίξουμε νέους δρόμους αλληλεγγύης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη. Θα ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς, θα δώσουμε - και με την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Κομισιόν - ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας».

.Πυροβολισμοί στην οικία του πρέσβη της Γερμανίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ΕΛ. ΑΣ για τον εντοπισμό άγνωστων δραστών που πυροβόλησαν στις 3:30 έξω από την οικία του πρέσβη της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολντ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ έχει αποκλειστεί η οδός Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι δράστες της επίθεσης, σύμφωνα με τη μαρτυρία του σκοπού, ήταν τέσσερις. Τα άτομα αυτά πλησίασαν το σπίτι και πυροβόλησαν περισσότερες από 20 φορές, με τέσσερις κάλυκες να σφηνώνονται στην καγκελόπορτα. 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και επικοινώνησε με τον ξένο διπλωμάτη, με τον οποίο νωρίτερα είχε επικοινωνήσει και ο υπουργός.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.