.Ο Δήμος Ζωγράφου συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών της ΕΠΑ.Σ Ζωγράφου

 Ο Δήμαρχος Ζωγράφου, με αφορμή τις επικείμενες εξελίξεις στο
χώρο της Τεχνικής/ Επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατά την παρουσία
του στην ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί
της ΕΠΑ.Σ.Ζωγράφου, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο
δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι η Τεχνική εκπαίδευση
όχι απλά δεν πρέπει να θιγεί αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχυθεί αφού
αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς φορείς μόρφωσης και
εξειδίκευσης του μελλοντικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας μας.
Η σημερινή συγκυρία, δήλωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου, επιβάλλει να
επιδιώξουμε την πραγματική ανάπτυξη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο
ρόλο των Τεχνικών Επαγγελματικών σχολών και των εκπαιδευτικών
και όχι να απολύουμε εκπαιδευτικούς και να καταργούμε ολόκληρους

κλάδους σπουδών και ειδικότητες.

.Διαψεύδουν τις φήμες περί οκτάωρου

Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση του κάνει λόγο για ανυπόστατες φήμες και διαρροές περί κατάργησης του οκτάωρου προσθέτοντας ότι η νομοτεχνική βελτίωση ήταν απαραίτητη, ώστε να μην υπάρξει σύγχυση αμφισβήτηση ή νομοθετικός πλεονασμός. 
Νωρίτερα ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα οκτάωρου και πρόσθεσε πως ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί νέας μείωσης, την οποία κάλεσε να μην τρομοκρατεί τον κόσμο. 
Αφορμή στάθηκε η νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας στο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για το νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατωτάτου μισθού.
Το υπουργείο αφαίρεσε από τη διάταξη το χρονικό προσδιορισμό για την καταβολή του κατώτατου μισθού που προέβλεπε ότι καλύπτει 8ωρη ημερήσια εργασία ή μηνιαία εργασία 25 ημερών.
Πάντως επιστημονικοί συνεργάτες των συνδικάτων υποστηρίζουν ότι, με τον τρόπο αυτό απελευθερώνονται οι ώρες εργασίας, μειώνεται ο κατώτατος μισθός και ο εργοδότης αποφεύγει την καταβολή υπερωριών.

Εν τω μεταξύ, περίπου 268 χιλιάδες νέες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης είχαμε το πρώτο εξάμηνο του 2013 όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας προαναγγέλλοντας κάποια από τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο το ΣΕΠΕ.
Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι η αύξηση απασχόλησης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ήταν 37,29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 12 γεγονός που δείχνει όπως χαρακτηριστικά είπε οτι η αγορά εργασίας ισορροπεί.
Ο υπουργός απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί νέας μείωσης του κατώτατου μισθού δεσμεύθηκε ότι αυτός θα παραμείνει σταθερός και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην τρομοκρατεί τον κόσμο. 

.XΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ 52,9% ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ...

Το 52,9% των Ιταλών νέων μέχρι 25 ετών δεν διαθέτει μόνιμη εργασία, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής  Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την απασχόληση βάσει στοιχείων του 2012...

Το ποσοστό των Ιταλών νέων που απασχολούνται σε εποχικές θέσεις ή σε ελαστικές μορφές εργασίας διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2000, όταν δεν ξεπερνούσε το 26,2% του συνόλου.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, «κατά το τελευταίο έτος, η ανεργία αυξήθηκε στην Ιταλία με ρυθμούς ταχύτερους από εκείνους της υπόλοιπης Ευρώπης και είναι, πλέον, κατά μια ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο διεθνής οργανισμός υπογραμμίζει επίσης ότι «η Ιταλία παραμένει μια από τις χώρες με την πιο αυστηρή νομοθεσία όσον αφορά τις απολύσεις χωρίς εύλογη αιτία» και επιβάλλονται παράλληλα «υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις» σε περιπτώσεις απολύσεων.

Ο ΟΟΣΑ προτείνει μάλιστα ως λύση να υπάρξει «περιορισμός των επαναπροσλήψεων μετά από δικαστικές προσφυγές για να μπορέσει να αυξηθεί η παραγωγικότητα και η απασχόληση».

.Αυξάνουν οι στρατιές των ανέργων στην Ευρωζώνη

Η ανεργία αναμένεται να φθάσει σε νέο επίπεδο ρεκόρ στα τέλη του 2014 στην Ευρωζώνη, κατά μέσον όρο στο 12,3% (+0,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2013), ενώ οι νέοι θα συνεχίσουν να πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με μια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Στην έκθεση αυτή ο ΟΟΣΑ επισημαίνει τις «σημαντικές και διευρυνόμενες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών» μελών του. Ενώ η ανεργία αναμένεται να φθάσει ή ακόμη και να είναι υψηλότερο από το 28% στην Ισπανία και στην Ελλάδα, τις χώρες που πλήττονται περισσότερο, στην Γερμανία αντιθέτως το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται ότι πρόκειται να μειωθεί ακόμη και κάτω του 5%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό της ανεργίας επίσης εκτιμάται στην έκθεση ότι θα υποχωρήσει περαιτέρω, κάτω από το 7% στα τέλη του 2014.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση «Προοπτικές της απασχόλησης 2013», το μέσο ποσοστό της ανεργίας στις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, τις πλουσιότερες του πλανήτη, δεν αναμένεται να «μειωθεί παρά μόνο ελαφρά» κατά την διάρκεια των επόμενων 18 μηνών, από το 8% τον Μάιο του 2013 στο 7,8% στα τέλη του 2014.

Συνολικά, περίπου 48 εκατ. πρόσωπα ?ήτοι περίπου 16 εκατ. περισσότερα από ό,τι το 2007, πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης? δεν έχουν απασχόληση στην περιοχή του ΟΟΣΑ, στους κόλπους του οποίου ανήκουν περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και οι χώρες της βόρειας Αμερικής, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή και το Ισραήλ.

.«Φθηνός ψεύτης ο Τσίπρας»

«Φθηνό ψεύτη» αποκάλεσε τον κ. Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στην Βουλή.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στις βολές που εκτόξευσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για την τροπολογία που δίνει την δυνατότητα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να χρησιμοποιούν τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη λέγοντας: «δεν κατέθεσε την τροπολογία ο κ. Βενιζέλος. 

Το ΠΑΣΟΚ δεν την γνώριζε καν και ο Τσίπρας δεν μπορεί να λέει τόσο φθηνά ψέματα. Η τροπολογία ρθε την Παρασκευή και ζητήσαμε να αποσυρθεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι αριστερός είναι κάποιος που λέει την αλήθεια ή όταν την μαθαίνει να ζητά συγνώμη».

.Πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω Ίντερνετ

Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός του προσεχούς τριμήνου, θα δοθεί το δικαίωμα στους αδειούχους φαρμακοποιούς να διακινούν μέσω διαδικτύου μη συνταγογραφούμενα φάρμακα - ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης,.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε, πως η αλλαγή αυτή σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου για καθολική απαγόρευση διακίνησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων, προέκυψε καθώς η Ελλάδα έχει ήδη εντάξει στη νομοθεσία της, Ευρωπαϊκή Οδηγία που επιτρέπει την εν λόγω διακίνηση.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τη Βουλή για το claw back που ετοιμάζει στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αναχαιτιστούν τα έξοδα του Οργανισμού, τα οποία, με την πορεία που εμφάνισαν κατά το πρώτο τετράμηνο του 2013, προβλέπεται να παρουσιάσουν υπέρβαση μισού δισ. ευρώ, εάν δεν υπάρξει παρέμβαση.

«Θα μπουν ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ώστε να διαπιστώσουμε εάν πιστώθηκαν καλώς όλες οι δαπάνες στους ιδιώτες παρόχους. 

Θα το κάνουμε για να εντοπίσουμε απ' όλη την ομάδα των ιδιωτικών παρόχων, εκείνους που έκαναν τις διπλοχρεώσεις - μέχρι και 9 αξονικές στον ίδιο άνθρωπο μέσα σε 15 μέρες - εκείνους που έκλεβαν τα χρήματά μας, τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. 

Αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα χάσουν τα λεφτά τους. Μετά πάμε στο δεύτερο μέτρο, ένα κλιμακούμενο rebate, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε εκείνους που είναι στα χαμηλότερα επίπεδα του τζίρου, για να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα κυρίως στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία και οι οποίοι θα κινδύνευαν να τους «πάρει η μπάλα» από ένα γενικό οριζόντιο μέτρο. 

Ό,τι μείνει πάνω απ' το όριο των δαπανών, θα κατανεμηθεί δικαιότερα σε κείνους που έκαναν πραγματικά την κακή χρέωση στον ΕΟΠΥΥ» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.