.Φούρναρης αλυσόδεσε σε δέντρο τον υπάλληλό του


Αλλοδαπός βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, αλυσοδεμένος σε δέντρο στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, με αποτέλεσμα κάτοικοι της περιοχής που τον εντόπισαν να κινητοποιηθούν για να του κόψουν τις αλυσίδες και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. 

Από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι τον αλλοδαπό είχε δέσει στο δέντρο το αφεντικό του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης φούρνου στην περιοχή, επειδή νόμιζε ότι τον έκλεβε.

Μετά την απελευθέρωση του αλλοδαπού εμφανίστηκε μόνος του στο αστυνομικό Τμήμα και ομολόγησε την πράξη του. Συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

.Υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός


Με τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της συμπολίτευσης, με φόντο τις κρίσιμες ψηφοφορίες τη Τετάρτη για τον προϋπολογισμό και την Κυριακή για το μεσοπρόθεσμο, και στόχο την αραγή στάση των βουλευτών της συγκυβέρνησης. 
"Η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα εργασιακά παραμένει ίδια", δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου , διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι το κόμμα του έχει την πρόθεση να παραμείνει στη κυβέρνηση.
Την απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, προκειμένου να σωθεί η χώρα - όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά - επαναβεβαίωσε νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξάλλου έχουν ήδη υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στην σχετική συζήτηση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα. Κατά την ψηφοφορία, επιφυλάξεις διατύπωσε η ΔΗΜΑΡ, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης
Πολιτική λύση με άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλεξης Τσιπρας, επιφυλάσσοντας δριμύα κριτική για τη συγκυβέρνηση και τα προωθούμενα μέτρα που οδηγούν - όπως τόνισε - στην καταστροφή της οικονομίας και δημοκρατίας στη χώρα.
"Ας πείσει πρώτα ο κ. Τσίπρας τις συνιστώσες του ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει και μετά να ζητήσει εκλογές", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου
Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα εργασιακά, προχωρά το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το 2014 μετατίθεται η αύξηση του ορίου καταβολής του ΕΚΑΣ από τα 60 στα 65 χρόνια, ενώ το δικαίωμα κατώτατης σύνταξης θα θεμελιώνεται με 15ετή και όχι 20ετή εργασία.
Αντίθετα παραμένουν οι περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις ενώ καταργείται το δώρο και για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Εν ισχύ θα παραμείνει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα όπως άδειες, και ωράρια εργασίας, όπως δεσμεύτηκε το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών κατά την κοινή σύσκεψη με επιτελείο του ΠΑΣΟΚ.

.Έρχονται αυξήσεις στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού


Αυξήσεις 30 λεπτά στην τιμή των φθηνών τσιγάρων και πάνω από 1 ευρώ στην τιμή του καπνού, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων και των καπνικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου λόγω των αλλαγών αυτών οι φθηνές μάρκες τσιγάρων -που συνήθως είναι ελληνικής προέλευσης- θα πωλούνται στα επίπεδα των 3,20 ευρώ το πακέτο από 2,90 ευρώ σήμερα, ενώ η τιμή του καπνού θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ από 4 ευρώ σήμερα.

.Σύλληψη για χρέος προς το Δημόσιο άνω των 3,77 εκατ. ευρώ, στη Θεσσαλονίκη


Συνεχίζονται οι συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. 

Χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν πρώην διευθύνουσα σύμβουλο εταιρείας εμπορίας υποδημάτων, ηλικίας 41 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 3.775. 480, 62 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.