.Αρνήθηκε έλεγχο στη Βουλή η Σοφία Βούλτεψη

Η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, κατά την είσοδό της στη Βουλή, ενώ πέρασε τη μαγνητική πύλη, στη συνέχεια αρνήθηκε να παραδώσει την τσάντα της, προκειμένου να περάσει από τον ειδικό έλεγχο.

Στην παρατήρηση του αστυνομικού ότι πρέπει να το κάνει σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ισχύουν στη Βουλή, η κ. Βούλτεψη αρνήθηκε και πάλι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Nα ξεϊσχύσουν».

Μετά από αυτό, ο αστυνομικός θα κάνει αναφορά εναντίον της κ. Βούλτεψη προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.

.Στην οικονομία επιστρέφει η ατζέντα

Ολική επαναφορά της κυβέρνησης και της πολιτικής ατζέντας στο επίπεδο της οικονομίας και των διαρθρωτικών αλλαγών, έπειτα από τη σύγκρουση των κυβερνητικών εταίρων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, θα επιδιώξει ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω της νέας συνάντησης των τριών αρχηγών. 

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η επιστροφή στη μάχη για την οικονομία θεωρείται επιβεβλημένη, λόγω της επιστροφής της τρόικας για το νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων. 

Τα βασικά «αγκάθια» που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί είναι οι πρώτες απολύσεις (περίπου 2.000 υπαλλήλων) στο Δημόσιο, η έγκριση του νέου σχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. 

Το χρονοδιάγραμμα για τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων παραμένει ανοιχτό. 

Αν κριθεί σκόπιμο να επισπευσθεί, τότε οι τρεις αρχηγοί θα ξαναβρεθούν μεθαύριο, διαφορετικά η σύσκεψη θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

.Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά το «πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στον νόμο 3869/2010».

Η κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ενώσεις καταναλωτών, εκπροσώπους τραπεζών κλπ) 

και τη θετική στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δεδομένου ότι αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης από το Eurogroup.

Θεσπίζεται πρόγραμμα διευκόλυνσης δανειοληπτών, σύμφωνα με το οποίο ενήμεροι δανειολήπτες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια για τα ενυπόθηκα δάνειά τους, υπάγονται σε πρόγραμμα διευκόλυνσης για την εξόφληση των εκκρεμών απαιτήσεων με περίοδο χάριτος μέγιστης διάρκειας 48 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις.

.Συνεργασία στον θρησκευτικό τουρισμό συζήτησαν Κύριλλος και Ιερώνυμος

Στο Συνοδικό μέγαρο, στη Μονή Πετράκη, βρίσκεται από το πρωί ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, συζητούν θέματα που έχουν σχέση με τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και τρόπους σύσφιγξης των σχέσεων, μέσω της ανταλλαγής ιερών λειψάνων.

Στη συνέχεια, ο πατριάρχης Μόσχας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί για το Άγιον Ορος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, τίμησε τον Ρώσο προκαθήμενο με τη μεγαλύτερη διάκριση της Εκκλησίας, το παράσημο του Αποστόλου Παύλου.

.Στη διακομματική επιτροπή οι προτάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014. Σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αποστείλει τις προτάσεις του στην επιτροπή στο πλαίσιο εναλλακτικών σεναρίων για τον φόρο, ο οποίος θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων θα υπαχθούν και τα αγροτεμάχια, ενώ, όπως αποφασίστηκε στην προηγούμενη σύσκεψη του υπουργείου με τη διακομματική επιτροπή, θα εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους κατ' επάγγελμα αγρότες. 

Ο στόχος είναι, από τον νέο φόρο οι εισπράξεις σε ετήσια βάση να ανέλθουν σε 3,1 δισ. ευρώ. Με την απαλλαγή των αγροτεμαχίων των αγροτών προκύπτει ένα κενό της τάξης των 200 εκατ. προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος. 

Γι αυτό και στις συσκέψεις του υπουργείο Οικονομικών με τη διακομματική επιτροπή αναζητούνται άλλες πηγές για την κάλυψη του κενού μεταξύ των οποίων και η φορολόγηση των αυθαιρέτων.

Σε ότι αφορά τα ακίνητα εντός σχεδίου οι προτάσεις των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στη διακομματική επιτροπή συγκλίνουν στη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα επίπεδα των 50.000 ευρώ και στην καθιέρωση προοδευτικής κλίμακας με πολλά κλιμάκια και συντελεστές.

.Ινδία, Πακιστάν και Κίνα αύξησαν τα πυρηνικά τους

Τρεις από τις χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν, αύξησαν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους ενώ οι υπόλοιπες πέντε το μείωσαν ή το διατήρησαν σε σταθερά επίπεδα, ανακοίνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (Sipri).

Η Κίνα διαθέτει σήμερα 250 πυρηνικές κεφαλές, από 240 που είχε το 2012, το Πακιστάν τις έχει αυξήσει στις 100-120 και η Ινδία στις 90-110. 

Αυτή η "κούρσα των εξοπλισμών" θεωρείται ανησυχητική από το Sipri διότι κρίνει "εύθραυστη" την ειρήνη στην Ασία, δεδομένου ότι στην ήπειρο αυτή αυξάνονται οι εντάσεις μετά το 2008, για παράδειγμα μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, ή μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας.

Οι χώρες που έχουν μειώσει το οπλοστάσιό τους είναι οι δύο που έχουν υπογράψει τη συνθήκη START, η Ρωσία (8.500 κεφαλές) και οι ΗΠΑ (7.700). Καμία αλλαγή δεν έγινε στο οπλοστάσιο της Γαλλίας (300 κεφαλές),της Βρετανίας (225) και του Ισραήλ (80)

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.