.Ερωτήματα για τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους στην Ουκρανία

Αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία συνετρίβη ενώ πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ*.*Ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας είπε ότι το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ. 

Σύμφωνα με τον σύμβουλο, οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines είναι νεκροί. Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ το Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17 χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 10.000 μ... περισσότερα »

.Η Ρωσία λέει πως η ΕΕ υπέκυψε στον εκβιασμό των ΗΠΑ για σκληρότερες κυρώσεις

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ΕΕ «υπέκυψε στον εκβιασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ και, αντιβαίνοντας στα ίδια τα συμφέροντά της, ακολούθησε το μονοπάτι των κυρώσεων» εναντίον της Μόσχας.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες, που κατηγορούν τη Μόσχα ότι υποδαυλίζει την αυτονομιστική βία στην ανατολική Ουκρανία, αποφάσισαν χθες τις σκληρότερες μέχρι σήμερα κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσης τις αμερικανικές κυρώσεις «πρωτόγονη προσπάθεια εκδίκησης για το γεγονός ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν ακολουθούν το σενάριο της Ουάσινγκτον».

Από την άλλη πλευρά, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζοντας σ' αυτές «ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας».

Περιέργως ο Ουκρανός πρόεδρος δεν σχολίασε τις αμερικανικές κυρώσεις που υιοθετήθηκαν χθες το βράδυ εναντίον της Ρωσίας και οι οποίες φαίνονται πολύ πιο ισχυρές απ' ό,τι τα ευρωπαϊκά μέτρα.

.Έκκληση από ΕΕ και ΗΠΑ για τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν την Τετάρτη Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να δώσουν ένα τέλος στη βία, ενώ χαιρέτησαν τις προσπάθειες, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, για την επίτευξη εκεχειρίας, μετά από τουλάχιστον μία εβδομάδα κατά την οποία μαίνονται οι συγκρούσεις. 

Οι ηγέτες, που συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, κάλεσαν και τις δύο πλευρές για «αποκλιμάκωση της κατάστασης, τον τερματισμό της βίας, να δοθεί ένα τέλος στα δεινά του άμαχου πληθυσμού, ιδίως επιτρέποντας την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να αποτελέσουν παράγοντες για τη σταθερότητα στην περιοχή». 

Σε δηλώσεις τους, οι ηγέτες της ΕΕ χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για διαμεσολάβηση ώστε Ισραηνινοί και Παλαιστίνιοι να συμφωνήσουν για κατάπαυση του πυρός. 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι στηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών. «Οι λαοί του Ισραήλ και των Παλαιστινίων δεν θέλουν να ζουν κατά αυτόν τον τρόπο», είπε, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διπλωματική οδό ως μέσο για την επίτευξη συμφωνίας. 

.Σκοτώθηκαν όλοι οι Ταλιμπάν που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ από αντάρτες Ταλιμπάν έλαβε τέλος και όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν, έγινε γνωστό από Αφγανούς αξιωματούχους. 

«Η επίθεση τελείωσε και η ζώνη απελευθερώθηκε από τους αντάρτες και όλοι οι επιτιθέμενοι που είχαν οχυρωθεί σ' ένα υπό κατασκευήν κτίριο σκοτώθηκαν» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της εγκληματολογικής αστυνομίας της Καμπούλ Γκιούλ Αγά Χασίμι. 

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα το πρωί την ευθύνη για την επίθεση αυτή μέσω του εκπροσώπου τους, του Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ. Η αυστηρά φρουρούμενη ζώνη του αεροδρομιου της Καμπούλ έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων των ανταρτών. 

Στις 3 Ιουλίου, τρεις ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί προς την κατεύθυνση εγκαταστάσεων του αεροδρομίου χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Ωστόσο είχαν υποστεί ζημιές πολλά ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων και αυτό του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

.Σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων διασκορπίστηκαν τα συντρίμμια του Μπόινγκ 777

Δεκάδες πτώματα, διασκορπισμένα ανάμεσα στα φλεγόμενα συντρίμμια του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, ανέφερε ότι αντίκρισε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ο οποίος έφτασε στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο, στην ανατολική Ουκρανία.

Ένας διασώστης είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο σημείο της συντριβής, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, τουλάχιστον 100 πτώματα. 

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων, πρόσθεσε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Μπόινγκ ενδεχομένως να διαλύθηκε στον αέρα. Το αεροσκάφος μετέφερε 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

Η περιοχή αυτή της περιφέρειας του Ντονέτσκ απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις.

.Νέες προσαγωγές

Και σε νέες προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αντιτρομοκρατική, σε σπίτια της Ηλιούπολης, της Βούλας, της Κυψέλης και των Εξαρχείων, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό. Αναζητείται η σύντροφος του τρομοκράτη, Πόλα Ρούπα, καθώς και οι συνεργοί του.

Εν τω μεταξύ, εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «παρέχει πολιτική νομιμοποίηση» στην τρομοκρατία και την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά ότι το βαρέλι της κυβερνητικής γελοιότητας δεν έχει πάτο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.