.Έγινε του… Ρασούλη!...ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 στο Δημοτικό κινηματογράφο «ΑΛΕΚΑ» έγινε «του Ρασούλη» !
Οι φίλοι του μεγάλου τραγουδοποιού-στιχουργού, γεμίσαμε ασφυκτικά την αίθουσα για να απολαύσουμε τα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη, «Αχ Ελλάδα σ’αγαπώ, «Πότε Bούδας πότε Kούδας», «Νιώσε με» και τόσα άλλα αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα.
Τα τραγούδια ερμήνευσαν με πάθος και συγκίνηση, η κόρη του Ναταλία ,ο επί τριάντα χρόνια συνεργάτης του. Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Λάμπρος Καρελλάς και ο Ορφέας Περίδης.
Ο Μανώλης Ρασούλης έφυγε απρόσμενα από κοντά μας πριν από δύο χρόνια.Ο στιχουργός, ο δημοσιογράφος, ο συγγραφέας, μα πάνω απ’όλα ο «ελεύθερος» άνθρωπος, που έλεγε πως «τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου ζωή» και έκανε πατρίδα του τη συνείδηση, όταν η Ελλάδα που αγαπούσε τον πλήγωνε, μας ταξίδεψε  χθες βράδυ και μας έκανε ξανά να ονειρευόμαστε.
 Τη συναυλία, προλόγισε ο Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας κος Θοδωρής Κόλλιας και προσέφερε ένα συμβολικό ενθύμιο στην κόρη του Ρασούλη, αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα της.
 Παρευρέθηκαν , ο Δήμαρχος κος Κων/νος Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Χριστιάς , Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων,  και πλήθος θαυμαστών του δημιουργού.

.ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΥΠΡΟΥ : ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο γενικός εισαγγελέας της ΚύπρουΠέτρος Κληρίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα προκύψουν κι άλλα ονόματα οφειλετών που διαγράφηκαν τα χρέη τους από τη Λαϊκή Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου. Μάλιστα δεν απέκλεισε το... 
ενδεχόμενο να κληθούν και εμπλεκόμενοι από την Ελλάδα. 


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ o Π. Κληρίδης είπε: «Μού δόθηκε η λίστα, η οποία κατά περίεργο τρόπο έχει διαρρεύσει, θα δώσω τους δυο κατάλογους (με τα ονόματα) της Κύπρου και της Λαϊκής στην ερευνητική επιτροπή (σ.σ η επιτροπή θα διερευνήσει για την κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κύπρου). 

Όταν συμπληρωθεί η ερευνά της επιτροπής θα δοθεί ξανά σε μένα)». Τόνισε επίσης ότι στις λίστες αναφέρονται αρκετά ονόματα πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, αλλά μπορούν να έχουν εξήγηση για τις διαγραφές των οφειλών τους, και ήδη πολλοί εξ αυτών δίνουν εξήγηση. 

Οσον αφορά για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Κύπρο ο γενικός εισαγγελέας σημείωσε ότι «ούτε ο πιο απαισιόδοξος δεν θα μπορούσε να φανταστεί το εύρος της καταστροφής. Ουσιαστικά έχει καταστραφεί όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα 

.ΟΙ 10 ''ΣΟΦΟΙ'' ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...


Την Τρίτη πρόκειται να αρχίσουν το έργο τους οι δέκα «σοφοί» που επέλεξε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας,...
Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, με στόχο να επεξεργασθούν προγραμματικές προτάσεις για τη σύγκλιση των κομμάτων, ώστε να διευκολυνθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης.
Πρόκειται για βουλευτές του κόμματος του Μπερλουσκόνι, της κεντροαριστεράς, του κεντρώου κινήματος του Μάριο Μόντι, νομικούς, οικονομολόγους και συνταγματολόγους. «Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους μπορεί να φανεί χρήσιμο και στον διάδοχό μου», δήλωσε ο Ναπολιτάνο.

Στις 15 Απριλίου αναμένεται να αρχίσουν οι ψηφοφορίες στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας.
Μετά όμως την πρώτη θετική αντίδραση των κομμάτων, άρχισε να διαφαίνεται τώρα σκεπτικισμός.

Παρά το ότι σήμερα η Ιταλία εορτάζει το Πάσχα των Καθολικών, δεν έλειψαν τα σχόλια και οι τοποθετήσεις επί των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων. 

«Η λύση των δυο επιτροπών σοφών μπορεί και να είναι χρήσιμη, αλλά δεν είναι σε θέση σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το κοινοβούλιο, που αποτελεί τον χώρο όπου λαμβάνονται οι όποιες συγκεκριμένες αποφάσεις», δήλωσε ο δεύτερος τη τάξει του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Ντάριο Φραντσεσκίνι, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του Rai Tre, του τρίτου καναλιού της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...


Ως επιτυχία χαρακτηρίζει την περίπτωση της Κύπρου η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς «κατάφερε μια δίκαιη κατανομή των βαρών" ανάμεσα σε πιστωτές και καταθέτες.
Όμως, ενώ η συμφωνία για την εξασφάλιση ...
οικονομικής σανίδα σωτηρίας για την Κύπρο, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων αντιμετωπίστηκε με ένα μεγάλο ποσοστό επαίνων από τα κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς στο Βερολίνο, υπήρξε όμως και ένα ένα σημαντικό ποσοστό σκεπτικισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Mετά τη συμφωνία, πολλοί Γερμανοί ψηφοφόροι, παρά την ισχύ της γερμανικής οικονομίας φοβούνται ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να φτάσει και στην πόρτα τους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο οικονομολόγος Philip Faigle, στην Die Zeit,: 

«Το ταμπού της φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων έχει σπάσει για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση στην ευρωζώνη και οι αποταμιευτές έχουν πλέον αρχίσει να ανησυχούν σοβαρά».

Είναι ενδεικτικό ότι αν και η δημοτικότητα της γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel παραμένει στο εντυπωσιακό 68%, εντούτοις υπάρχει ένα ισχυρό ποσοστό που φτάνει το 54%, που μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο, δεν πιστεύει ότι οι τραπεζικές του καταθέσεις είναι ασφαλείς. 

Επίσης ένας στους τρεις δήλωσε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο ευρώ και θα ήθελε την επιστροφή της χώρας στο εθνικό της νόμισμα (γερμανικό μάρκο).

Τέλος υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αποσύρουν τις οικονομίες τους από τις τράπεζες και άλλοι ότι έχουν ανοίξει και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να τις «μοιράσουν», για να μην πάθουν το ίδιο με τους Κύπριους, οι οποίοι είδαν τις καταθέσεις τους άνω των 100.000 ευρώ να υπόκεινται σε μεγάλο haircut.

.OI TIMEΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2009...


Συνεχίζεται και στις αρχές του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, η αποκλιμάκωση των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ που ξεκίνησε την άνοιξη του 2012...
Σύμφωνα, μάλιστα,  με τη μηνιαία εξέλιξη του δείκτη τιμών, η αποκλιμάκωση δείχνει πλέον να σταθεροποιεί τις τιμές σε επίπεδα του 2009.
Η μείωση κατά μέσο όρο έφτασε το 2,06% σε 931 κωδικούς ενώ σημαντική μείωση εμφανίζουν και οι επιμέρους δείκτες.
Κατά 1,81% μειώθηκε ο δείκτης τροφίμων και αλκοολούχων ποτών και κατά 2,50% ο δείκτης προϊόντων καθαριότητας και υγιεινής.

Σημειώνεται ότι στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνεται η επίδραση των προσφορών και εκπτώσεων οι οποίες έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.
Οι μειώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της προσαρμογής της αγοράς (προμηθευτών και αλυσίδων σουπερμάρκετ) στις συνθήκες τις κρίσης, την ένταση του ανταγωνισμού και στη σχετική σταθεροποίηση των διεθνών τιμών των πρώτων υλών

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η εξέλιξη του δείκτη τιμών όταν αφαιρεθούν οι επιδράσεις των συνεχών αυξήσεων του ΦΠΑ (από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011).
Σε αυτή την περίπτωση ο δείκτης τιμών παρουσιάζει μείωση την τριετία 2010-2012 κατά σχεδόν 4,5%, ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αν ληφθεί υπόψη η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών και στις τιμές της ενέργειας (καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια).

.''ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ;''


Πλέκοντας το εγκώμιο της "σιδηράς κυρίας" του ΔΝΤ, το εβδομαδιαίο περιοδικό "Time" απεικονίζει στο πρωτοσέλιδό του την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ ως "Μεσσία" της Ευρώπης . 
Θέτοντας το ερώτημα :  "Μπορεί η Κριστίν ...
Λαγκάρντ να σώσει την Ευρώπη;" το περιοδικό δίνει μόνο του την απάντηση στις εσωτερικές σελίδες του επισημαίνοντας :«Αν δεν μπορεί η Κριστίν Λαγκάρντ να σώσει την Ευρώπη, τότε ποιος μπορεί;»

Στο τρισέλιδο αφιέρωμά του για την προσωπικότητα της διευθύντριας του ΔΝΤ , το Time παρουσιάζει την κυρία Λαγκάρντ μέχρι και «πρωταθλήτρια» στο χιούμορ.
«Ενώ η Κύπρος απειλούσε να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα,  η Λαγκάρντ διατηρούσε την ψυχραιμία της και έλεγε και μερικά αστεία", σχολιάζει, μεταξύ άλλων, το άρθρο.

Μάλιστα το "Time" επιμένει : "Επί 10 ημέρες η Κριστίν Λαγκάρντ κατάφερε είτε με χάδια, είτε με φωνές είτε με πιέσεις να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες".
Τα εγκωμιαστικά σχόλια του αμερικανικού εβδομαδιαίου περιοδικού ήρθαν πάνω στην... ώρα. 

Πρόσφατα, οι γαλλικές αρχές έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι της Λαγκάρντ στο Παρίσι στο πλαίσιο της υπόθεσης Ταπί .

.''Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ''...


Προκλητικά χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σχετικά με την έλευση επενδυτών στην Ελλάδα. 

«Οι επενδυτές δεν θα έρθουν ποτέ να επενδύσουν...
σε μια οικονομία που καταρρέει και που κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα κι όταν διαρκώς ψηφίζονται μέτρα λιτότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, σε ομιλία του νωρίτερα σήμερα.

«Ο κ. Τσίπρας δεν χάνει ευκαιρία προκειμένου να αποτρέψει επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα» σχολίασε η Ιπποκράτους, προσθέτοντας ότι «η πολιτική επένδυση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σενάριο της καταστροφής ομολογείται πλέον κατά τρόπο κοινωνικά και εθνικά προκλητικό».

.Είναι άριστη πηγή ζωικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας


Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που παράγεται ύστερα από ζύμωση του γάλακτος με ειδικά οξυγαλακτικά βακτήρια. Τα βακτήρια αυτά είναι ένας συνδυασμός γαλακτικού βακίλλου (Lactobacillus bulgaricus) και ενός γαλακτικού στρεπτοκόκκου (Streptococcus thermophilus),τα οποία δρώντας από κοινού προκαλούν την πήξη του γάλακτος και διαμορφώνουν τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του γιαουρτιού.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι χάρη στα βακτήρια αυτά, τα οποία περιέχονται σε μεγάλο πληθυσμό (δεκάδες εκατομμύρια) σε κάθε γραμμάριο γιαουρτιού και γενικότερα εξ αιτίας των μεταβολών που επέρχονται στο γάλα από τη ζύμωση που προκαλούν τα βακτήρια αυτά 

το γιαούρτι δεν είναι μόνο ένα άριστο τρόφιμο, καλύτερο και από το γάλα από το οποίο παράγεται, αλλά έχει και γενικότερες «ευεργετικές» επιδράσεις στην υγεία αυτού που την καταναλώνει. Τις επιδράσεις αυτές πολλοί επιστήμονες δεν διστάζουν να τις χαρακτηρίσουν και ως θεραπευτικές.

Ως τρόφιμο το γιαούρτι θεωρείται ισάξιο και σε ορισμένα σημεία καλύτερο από το γάλα από το οποίο προέρχεται. Πράγματι το γιαούρτι είναι άριστη πηγή ζωικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, η οποία εκτιμάται (με κλίμακα το 100} σε 87% σε σύγκριση με 84% του γάλακτος και 75% περίπου εκείνης των πρωτεϊνών του κρέατος. 

Επιπλέον, οι πρωτεΐνες του γιαουρτιού είναι περισσότερο εύπεπτες από εκείνες του γάλακτος, γεγονός που αποδίδεται στις μεταβολές που προκαλούνται κυρίως από τη ζύμωση.

Σε σχέση με τα σάκχαρα, το γιαούρτι περιέχει κυρίως το γαλακτοσάκχαρο (λακτόζη) το οποίο σε ένα ποσοστό 30-40% έχει ζυμωθεί από τα βακτήρια και έχει μετατραπεί σε γαλακτικό οξύ και άλλα προϊόντα (αλδευδες, κετόνες κτλ.). 

Το γεγονός αυτό ενώ δεν μειώνει ουσιαστικά τη θρεπτική αξία του γιαουρτιού, μειώνει τον αριθμό των θερμίδων -κάτι που επιδιώκεται στη σύγχρονη διαιτητική.

Από άποψη βιταμινών, το γιαούρτι θεωρείται εξίσου καλή πηγή με το γάλα. Το ίδιο συμβαίνει και με το ασβέστιο στο οποίο είναι πλούσιο και μπορεί ένα άτομο να καλύψει το 50% των ημερήσιων αναγκών του σε ασβέστιο εάν καταναλώσει 230-250 γρ

.Ιταλία: Η κεντροδεξιά ζητεί να ξαναρχίσουν οι επαφές των κομμάτων με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης


Την έναρξη νέας φάσης διαβουλεύσεων ανάμεσα στα κόμματα ζήτησε ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), Αντζελίνο Αλφάνο,  αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς την πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για τη σύσταση δυο επιτροπών εμπειρογνωμόνων.

«Θεωρούμε αναγκαίο ο πρόεδρος Ναπολιτάνο να ξαναρχίσει τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις και οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις να αρχίσουν και πάλι τον μεταξύ τους διάλογο. Το σπίτι καίγεται. . . δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές άλλες αναβολές και καθυστερήσεις», τονίζει ο Αλφάνο σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο γραμματέας του κόμματος του «Καβαλιέρε» υπογραμμίζει ότι «ή προκύπτει μια πολιτική σύγκλιση για σύνθεση κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, ή πρέπει να γίνουν και πάλι εκλογές χωρίς να χαθεί η ευκαιρία του Ιουνίου για προσφυγή στις κάλπες».

Αναμένεται η αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων και του ίδιου του Ιταλού προέδρου.

Αύριο και τουλάχιστον το επόμενο δεκαήμερο η πολιτική διαδικασία «παγώνει» καθώς αρχίζουν το έργο τους οι δυο επιτροπές εμπειρογνωμόνων ?στις οποίες συμμετέχουν πολιτικοί, οικονομολόγοι, νομικοί και συνταγματολόγοι? που επέλεξε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ώστε να προταθούν προγραμματικές θέσεις κοινής αποδοχής, ώστε να διευκολυνθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης.

.Ο N. Aναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ να μετάσχουν στην κυβέρνηση


O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση, δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δηλώνει χαρακτηριστικά  ο κ. Μητσόπουλος, στενός συνεργάτης από χρόνια του Κυπρίου προέδρου.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη «παρέλαβε ένα χάος» προσθέτει ο Κύπριος υπουργός και αποκαλύπτει ότι ο νέος Πρόεδρος  της Κυπριακής Δημοκρατίας μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν  στην κυβέρνηση για συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης και έξοδο από την οικονομική κρίση, που μαστίζει την Κύπρο.

Ο Κύπριος υπουργός παραδέχεται ότι «δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και ίσως κάναμε και λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στον ευρωπαϊκό χώρο». Σημειώνει επίσης ότι χρειάζεται ένα έκτακτο τριετές σχέδιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη.

.«Έξυπνο» τσιπάκι εμφυτεύεται στο σώμα και κόβει την όρεξη


Ένα «έξυπνο» ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα («τσιπάκι») που εμφυτεύεται στο σώμα και κόβει την όρεξη, δημιούργησαν ερευνητές στη Βρετανία. Οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε πειραματόζωα πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, ενώ σε ανθρώπους κάτι παρόμοιο αναμένεται να συμβεί σε περίπου τρία χρόνια.

Το τσιπάκι, που σχεδίασε επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τους καθηγητές Κρις Τουμάζου και σερ Στέφεν Μπλουμ του Imperial College του Λονδίνου, σύμφωνα με το BBC, προσαρτάται στην κοιλιά με ηλεκτρόδια, ακριβώς πάνω στο πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο, μεταξύ άλλων, παίζει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης. 

Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι θα αποδειχτεί μια εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες μεθόδους κατά της παχυσαρκίας, όπως η χειρουργική επέμβαση (π.χ. γαστρική παράκαμψη).

Το τσιπάκι, με μήκος λίγων χιλιοστών, μπορεί να «διαβάσει» και να επεξεργαστεί τα ηλεκτρικά και χημικά σήματα της όρεξης που διέρχονται από το εν λόγω νεύρο. 

Στη συνέχεια, μπορεί να επέμβει πάνω σε αυτά τα σήματα και να τα τροποποιήσει, στέλνοντας έτσι διαφορετικά ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο, με τελικό αποτέλεσμα τη μείωση της όρεξης ή και την πλήρη εξαφάνιση της επιθυμίας για φαγητό.

Ένα παρόμοιο τσιπάκι έχουν ήδη κατασκευάσει οι ίδιοι ερευνητές, το οποίο μειώνει τις επιληπτικές κρίσεις, παρεμβαίνοντας επίσης στα σήματα που διέρχονται μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου. 

Οι πρώτες εργαστηριακές δοκιμές πάνω στο νέο τσιπάκι (που χρηματοδοτείται με 7 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας), έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα.

.Αποκαλύψεις Αναστασιάδη για το Eurogroup


Σημαντικές αποκαλύψεις για το θρίλερ, που εκτυλίχθηκε στο Eurogroup τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου, όταν αποφασίστηκε το "κούρεμα καταθέσεων", κάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ». 

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρει ότι στις 3 . 45 πμ και αφού είχαν προηγηθεί πολύωρες συζητήσεις, κατά τις οποίες είχε παραθέσει τις θέσεις του, σηκώθηκε να φύγει λέγοντας ''εφόσον πτωχεύετε τη χώρα μου, δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω''.

Τότε, πρόσθεσε, ο Γιορκ 'Ασμουσεν, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, είπε πως θα τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και να τον ενημερώσει σχετικά.Ταυτόχρονα τον απείλησε ότι θα τερματισθεί η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.

Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε στους συνομιλητές του ότι δεν μπορεί να ελέγξει την Κυπριακή Βουλή και ότι η πρόταση θα απορριφθεί.Αποκάλυψε ακόμα ότι, προτού μεταβεί στο Eurogroup, είχε μιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμποϊ και την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε την θέση ότι πρέπει να υπάρξει επιμερισμός των βαρών και έδειξε να συμφωνεί με την μη επιβολή «κουρέματος».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λανγκάρτ, δήλωσε πως το Ταμείο δεν θα συμμετείχε στο πακέτο διάσωσης χωρίς «κούρεμα» καταθέσεων.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε , η κυρία Μέρκελ αρνήθηκε να θέσει το πακέτο ενώπιον της Γερμανικής Βουλής, χωρίς την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.