.«Είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών»

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη grexit». «Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη μεγαλύτερη κρίση- και κάποιοι τώρα απειλούν να τη φέρουν πίσω. 

Πολιτική ευθύνη έχει ολόκληρο το Κοινοβούλιο. Κάποιοι αμφισβήτησαν τα πρωτογενή πλεονάσματα, ότι θα βγούμε από τις αγορές, ότι μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο και έπεσαν έξω σε όλα. Τώρα κάνουν κάτι χειρότερο προσπαθούν ανοικτά να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. Δεν θα τους περάσε... περισσότερα »

.«Αν αποτύχουμε εμείς, θα έρθει η τρόικα», διεμήνυσε ο Ρέντσι μιλώντας σε συνεργάτες του

«Αν αποτύχουμε εμείς, αν αποτύχει η κυβέρνησή μου, θα έρθει η Τρόικα», φέρεται να είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Την δήλωση αυτή αποκαλύπτουν δημοσιεύματα στην εφημερίδα Λα Στάμπα (Τορίνο) και μέσα ενημέρωσης του ομίλου της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

Η αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται στην στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών, η οποία συντάχθηκε, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, με την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, στηρίζοντας τροπολογία με την οποία ζητείται η κατάργηση της ιδιότητας των ισόβιων γερουσιαστών.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό κανάλι Rainews, ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε εναντίον των προσπαθειών των «εσωκομματικών του αντιπάλων να τον φοβίσουν, αδιαφορώντας για όσα είπε χθες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ». Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ιταλία, η επιβολή έκτακτων οικονομικών μέτρων τον Μάρτιο του 2015.

.Τον Ιανουάριο το ΔΝΤ στην Αθήνα

Την πρόθεση της Ελλάδος για μετεξέλιξη του προγράμματος του ΔNT σε προληπτική γραμμή χρηματοδότησης μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης της τρόικας αποκάλυψε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ.
Αν και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές πρόσθεσε ότι όπως προκύπτει από τις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση αυτό θα συμβεί ότι μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, Ανέφερε δε πως το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις που μια χώρα επανακτά την επαφή με τις αγορές, προκειμένου τα χρήματα του ΔΝΤ να λειτουργούν ως ανάχωμα. 

Κληθείς να ξεκαθαρίσει εάν οι πολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν να ματαιώσουν την επιστροφή της τρόικας στην Αθηνά, επανέλαβε πως η αναμενόμενη επιστροφή προσδιορίζεται για τον Ιανουάριο. Σε ερώτηση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και εάν αυτή λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την οικονομία, ο Γουίλιαμ Μάρεϊ τόνισε πως συνήθως υπάρχει μεταβλητότητα σε χώρες που διεξάγονται εκλογές.

.«Να αποφεύγονται οι πρόσθετες εντάσεις»

Την ανάγκη «να αποφεύγονται οι πρόσθετες εντάσεις» στην διεθνή πολιτική, ανάδειξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, τονίζοντας ότι στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή την εποχή υπάρχει μια πρόσθετη ένταση «σε σχέση με την Κύπρο, σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με το σεβασμό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ». 

«Με τις τελευταίες επαφές που είχαμε με την τουρκική κυβέρνηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, με τη δική μου επίσκεψη στην '...περισσότερα »

.Ηττήθηκε στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

Μπορεί να έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει διεκδικήσει τη δεύτερη θέση από τη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός παρά την ήττα του από την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία με 64-66, «κλείδωσε» την τρίτη θέση στον 3ο Όμιλο της πρώτης φάσης της Euroleague .

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους «πράσινους» να χάνουν στα... σημεία, και εξαιτίας της πολύ καλής εμφάνισης του Ντάνιελ Χάκετ, που τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους.

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Διαμαντίδης, που τελείωσε το παιχνίδι με 12 πόντους και 11 ασίστ, ενώ καλή ήταν και η παρουσία του Σλότερ, που τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, αλλά και του Μπλουμς, που προσπάθησε με κρίσιμα τρίποντα να δώσει τη νίκη στο «Τριφύλλι» και σταμάτησε στους 13 πόντους, με 4/6 τρίποντα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.