.Ο Ολάντ προειδοποιεί για το «τέλος της ανάπτυξης» στην Ευρώπη

Πρώτο θέμα των ερωτήσεων που δέχτηκε λόγω και της σημερινής επικαιρότητας ήταν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, για το οποίο ο Ολάντ δήλωσε ότι δεν είναι αποφασιστικής σημασίας μόνο για τη Βρετανία, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. 

"Μετά από μισό αιώνα οικοδόμησης της Ευρώπης, κινδυνεύουμε να περάσουμε σε μια περίοδο αποδόμησης" τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Το σκωτσέζικο δημοψήφισμα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή μπορεί να κρίνει το μέλλον της Βρετανίας αλλά επίσης και της Ευρώπης", πρόσθεσε. Ο Ολάντ προειδοποίησε ότι το "ευρωπαϊκό σχέδ... περισσότερα »

.Γκ. Χαρδούβελης: Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει μόνη της ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό

«Μια νομισματική πολιτική για όλους, δεν λειτουργεί» είναι ο τίτλος συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt». 

Ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει ότι κατά το γ' τρίμηνο του έτους περιμένει, για πρώτη φορά από το 2008, ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα μπορέσει να καλύψει μόνη της ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό και επισημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο βοήθειας. Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, χαρακτηρίζει «μη ρεαλιστικό» το ενδεχόμενο να παραιτηθούν οι εταίροι ...περισσότερα »

.Παρατείνεται η άδεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα»

Παρατείνεται μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, η άδεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» από την Energean, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή.

Ο υπόγειος χώρος όπου βρίσκεται το σχεδόν εξαντλημένο κοίτασμα της Νότιας Καβάλας έχει αποφασισθεί να μετατραπεί σε φυσική αποθήκη φυσικού αερίου, που θα χρησιμοποιείται σε περιόδους έκτακτων αναγκών. Το δικαίωμα ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου για τη μετατροπή του σε αποθήκη έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Όπως τονίζεται ωστόσο στην τροπολογία, θα απαιτηθεί εύλογος χρόνος, προκειμένου το Ταμείο να προετοιμάσει και διεξάγει το σχετικό διαγωνισμό και στο μεσοδιάστημα το κόστος λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων της Περιοχής Υπόγειας Αποθήκης Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα», θα πρέπει να αναληφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που θα επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό.

.Υπογραφή συμφωνίας με ΕΤΕπ, για αυτοκινητόδρομους, μετρό και ενέργεια

Συμφωνίες συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ θα υπογράψει σήμερα το μεσημέρι, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ, για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, για την αποπεράτωση του μετρό, αλλά και για θέματα σχετικά με την ενέργεια. 

Στην εκδήλωση με θέμα «Προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης», όπου θα υπογραφούν οι συμφωνίες, εκτός του προέδρου της ΕΤΕπ θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Το απόγευμα, ο κ. Χόγιερ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

.Μικροένταση στην αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Με μουσική και στίχους από τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα αλλά και με αντιφασιστικά συνθήματα και πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια, δεκάδες φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού πραγματοποίησαν το απόγευμα αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του.  

Περίπου 4.000 άτομα ξεκίνησαν από το σημείο όπου πριν από ένα χρόνο ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Η αντιφασιστική πορεία ολοκληρώθηκε το βράδυ στην Πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό. 

Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκε μικροένταση χωρίς να δοθεί συνέχεια όταν άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής που βρίσκεται στο σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια διαλύθηκαν.

Μετά τα επεισόδια η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή περίπου 50 ατόμων.

Η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμα σε καταμέτρηση των καταστημάτων στα οποία προκλήθηκαν φθορές ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τον μικροτραυματισμό ηλικιωμένης στην οδό Σαλαμίνος.

Η αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή σε επιφυλακή.

.Ισόπαλος 1-1 κόντρα στη Μπεσίκτας ο Αστέρας

Ερχόμενος με κεκτημένη ταχύτητα από την έξοχη πορεία των προκριματικών, ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε την «περιπέτεια» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στην Τουρκία από την Μπεσίκτας, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τόρε στο 33΄, για να ισοφαρίσει ο Πάρα στο 88΄.

.Στο 53% το «όχι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Από τη Γλασκώβη μέχρι το Εδιμβούργο και από το Αμπερντίν μέχρι τα αμέτρητα νησάκια της Σκωτίας, οι Σκωτσέζοι ψηφίζουν σήμερα μαζικά αποφασίζοντας υπέρ ή κατά της ανεξαρτησίας της περιοχής τους, σε ένα «ραντεβού με την ιστορία» που γοητεύει αλλά και ανησυχεί το υπόλοιπο 92% των Βρετανών, οι οποίοι παραμένουν απλοί θεατές σε μια πιθανή διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Μια τελευταία δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Ipsos Mori, πριν το αποτέλεσμα της κάλπης, αποκαλύπτει πως οι υποστηρικτές του «όχι» φτάνουν το 53% με προβάδισμα της τάξεως έξι μονάδων υπέρ των υποστηρικτών της παραμονής της ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.