.Ένας Γόρδιος Δεσμός δεκαετιών λύθηκε!!...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένας Γόρδιος Δεσμός δεκαετιών λύθηκε!!
Ολόκληρο το Κτήμα Ζωγράφου περνάει στην ιδιοκτησία των Δημοτών και του Δήμου!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου την 1η Ιουλίου 2013 με μία ιστορική απόφασή του ενέκρινε την αποδοχή της δωρεάς του υπόλοιπου 50% του Κτήματος Ζωγράφου, από την οικογένεια Ζωγράφου προς το Δήμο.
Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 32 ψήφων, έναντι τριών (3) αρνητικών και μίας (1) αποχής.

Συγκεκριμένα, υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Ζωγράφου Αύριο», «Δ.Α.Δ.Α.», «Μαζί για την πόλη» και «Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση Ζωγράφου». Κατά της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Κίνημα στην πόλη» ενώ υπήρξε και μία αποχή από ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής το Δήμαρχο Κωνσταντίνο Καλλίρη, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσοχή, μεθοδικότητα, πλήρη διαφάνεια με συνεχή ενημέρωση των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και του Δημοτικού Συμβουλίου, προέβη σε κινήσεις ( προσφεύγοντας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στη Δικαιοσύνη κ.λ.π.) που οδήγησαν τελικά στη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Το πλέον σημαντικό γεγονός για την εξ’ ολοκλήρου απόκτηση του Κτήματος Ζωγράφου είναι ότι, η σημερινή διοίκηση του Δήμου, δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ. Δηλαδή με τα ίδια χρήματα που αγοράστηκε από το Δήμο το 2007 το μισό οικόπεδο, τώρα αποκτήθηκε από το Δήμο ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

Το Κτήμα Ζωγράφου, επιφάνειας 10 στρεμμάτων, πέρασε ολόκληρο στο Λαό του Ζωγράφου χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Μετά απ’ αυτή τη θετική εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση ενός διαχρονικού στόχου του Ζωγραφιώτικου Λαού, για τη μετατροπή του κτήματος σε χώρο υψηλού πρασίνου, χώρο αναψυχής και πολιτισμού

.Θέμα ωρών η εκπομπή προγράμματος εκτιμά ο Παντελής Καψής

«Συζητάμε, αλλά ο χρόνος τελειώνει» διεμήνυσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5. Ο Καψής εξέφρασε την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να βρεθεί λύση, αλλά, όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα».

«Θα προσπαθήσω μέχρι τέλους να πετύχω την εξεύρεση λύσης, αλλά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και δυστυχώς πολύ σύντομα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση αν δεν μπορέσουμε να τα βρούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ύψος των αποζημιώσεων των εργαζομένων ο κ. Καψής δήλωσε ότι είναι δίκαιο να λάβουν αποζημίωση ως απολυμένοι, βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου και γι΄ αυτό προωθείται σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Στο ερώτημα πόσο σύντομα θα εκπέμψει πρόγραμμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους, ο κ. Καψής απάντησε ότι ίσως είναι «υπόθεση ωρών». 

Όσον αφορά στο προσωπικό που θα στελεχώσει τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο υφυπουργός ανέφερε ο αριθμός των υπαλλήλων θα προκύψει από τη μελέτη αναδιοργάνωσης, η οποία θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, αλλά «ασφαλώς θα είναι λιγότεροι (σ.σ. οι εργαζόμενοι) από σήμερα».

.ΠΑΣΟΚ: Η υποκρισία του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια

«Του πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Αριστερός, όπως προκύπτει από τη σημερινή ομιλία του προέδρου του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα.

«Συγχαρητήρια, αν και θα πρέπει να προβληματίσει όλους το γεγονός πως χρειάστηκε η συμβολή του κ. Βορίδη για να το κατανοήσει και o Aλέξης Τσίπρας», σημειώνεται.

«Η υποκρισία του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Την ίδια ώρα που κάνει τις παραπάνω αναφορές, περιοδεύει με τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο (Πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος, μαζί με σειρά στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνομωσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου».

.Συνταγματικό και νόμιμο το διάταγμα για τις δημόσιες συναθροίσεις και συγκεντρώσεις

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, με το οποίο ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι δημόσιες συναθροίσεις και οι συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα, το επίμαχο σχέδιο διατάγματος προβλέπει ότι οι συναθροίσεις θα διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται, παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου, η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. 

Σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από εκατό χιλιάδες κατοίκους δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, «σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης», συναθροίσεις. 

.Τυφλώνουν" τα "μαϊμού" γυαλιά ηλίου

Σε σοβαρό κίνδυνο εκθέτουν τα μάτια τους επτά στους δέκα Έλληνες, καθώς φορούν γυαλιά ηλίου αγορασμένα από πλανόδιους πωλητές ή από διάφορα καταστήματα εκτός των οπτικών. 

Η δραματική αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης του πάχους του στρώματος του όζοντος έχει καταστρεπτικές συνέπειες στα μάτια. 

Ο καταρράκτης που παλαιότερα εμφανιζόταν μετά την ηλικία των 70 ετών σήμερα πλήττει ακόμη και άτομα 50 ετών. 

Εκτός όμως από τον καταρράκτη εγκαύματα του κερατοειδούς (φωτοκερατίτιδα), το πτερύγιο (ένα τριγωνικό στρώμα ιστού που μπορεί να επεκταθεί στον κερατοειδή και να εμποδίσει την ομαλή όραση), οι αμφιβληστροειδοπάθειες, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας 

αλλά και ο καρκίνος των βλεφάρων απειλούν όσους δεν προστατεύουν τα μάτια τους φορώντας ειδικά γυαλιά ηλίου ή φακούς επαφής ή και ακόμη γυαλιά οράσεως που έχουν ειδικά φίλτρα και απορροφούν την επικίνδυνη UN-A και UV-B ηλιακή ακτινοβολία.

«Κάθε χρόνο πωλούνται από πλανόδιους και από μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα ενάμιση με δύο εκατομμύρια γυαλιά ηλίου τα οποία δεν προσφέρουν καμία προστασία στα μάτια. Δυστυχώς η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το θέμα του παραεμπορίου με αποτέλεσμα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων να φορούν γυαλιά που δεν απορροφούν την UV ακτινοβολία 

τα οποία προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στα μάτια» επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Συλλόγων Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος, Μαρία Ταρασούδη.

.Αυλαία με ένταση στην Προανακριτική Επιτροπή

Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς έντασης, έκλεισε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αιτία για την αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έγκριση του πορίσματος της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι δεν παρουσιάστηκε κανένα κείμενο-σχέδιο πορίσματος στην Επιτροπή, προκειμένου να δοθεί η ευχέρεια διαβούλευσης. 

Από την πλευρά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προβάλλονται αποφάσεις προηγούμενων ημερών σύμφωνα με τις οποίες, όπως τονίζουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων, σήμερα όλα τα κόμματα θα έπρεπε να καταθέσουν τα δικά τους πορίσματα. 

Τούτων δοθέντων, τουλάχιστον το πόρισμα των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) παραδίδεται σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Ε. Μεϊμαράκη. 

Τα τρία κόμματα θα προτείνουν την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της απιστίας περί την υπηρεσία, της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, οι αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής. Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε στους δημοσιογράφους ότι διέκοψε τη συνεδρίαση όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να τον υβρίζουν αποκαλώντας τον "επίορκο" και "εισαγγελέα της χούντας".

.Ο Ομπάμα προσπαθεί να αμβλύνει τις ανησυχίες της Μέρκελ για τις παρακολουθήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να αμβλύνει τις ανησυχίες της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ έπειτα από τις αποκαλύψεις για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των ευρωπαίων συμμάχων των ΗΠΑ από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, "ο πρόεδρος διαβεβαίωσε την καγκελάριο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν σοβαρά υπ΄όψιν τις ανησυχίες των ευρωπαίων συμμάχων και εταίρων" της Ουάσινγκτον. 

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες θα συναντηθούν τις προσεχείς ημέρες για να συζητήσουν με λεπτομέρειες τα θέματα αυτά.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι ο Aμερικανός πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσαν ότι ομάδα Αμερικανών και Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων θα συγκληθεί "από τις 8 Ιουλίου" για την ανταλλαγή πληροφοριών επί του αμερικανικού προγράμματος παρακολούθησης Prism που αφορά και Ευρωπαίους πολίτες.

Νωρίτερα χθες, στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωνε ότι οι Ευρωπαίοι αποδέχθηκαν χθες την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου στις 8 Ιουλίου, παράλληλα με τη σύγκληση των ομάδων εργασίας ευρωπαίων και αμερικανών εμπειρογνωμόνων για την εξέταση των θεμάτων της ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

.Μικροσκοπικές ίνες πλαστικών από τη θάλασσα, καταλήγουν στο πιάτο μας

Για πολλά χρόνια υπήρχε η πεποίθηση ότι τα πλαστικά χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να διαλυθούν. Νέες επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο υλικό διαλύεται τάχιστα σε μικροσκοπικές ίνες και σωματίδια, που ναι μεν είναι αόρατες στο ανθρώπινο μάτι, αλλά τελικά καταλήγουν στο πιάτο μας. Έρευνα για τη διασπορά των μικροπλαστικών στις ελληνικές θάλασσες υλοποιεί από το 2009 ως σήμερα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Swansea της Ουαλίας.

Κατά την πρώτη φάση της έρευνας και έπειτα από χιλιάδες δειγματοληψίες ιζήματος (άμμου) σε 167 παραλίες των ελληνικών ακτών οι ερευνητές δεν εντόπισαν ούτε ένα δείγμα που να μην περιέχει ίνες μικροπλαστικών! Από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από το πιο πολυσύχνατο νησί μέχρι τις ακατοίκητες βραχονησίδες, οι αριθμοί της συγκέντρωσης των μικροπλαστικών ήταν ιδιαίτερα υψηλοί. 

Δείγματα από παραλίες σε δυσπρόσιτες και ακατοίκητες περιοχές νησιών και νησίδων βρέθηκαν να έχουν περιεκτικότητα μικροπλαστικών ινών, αντίστοιχη με αυτή των παραλιών της Αττικής. Για παράδειγμα στη Γαύδο βρέθηκαν τόσο υψηλές συγκεντρώσεις μικροπλαστικών όσο στο Κεντρικό Αιγαίο, ενώ τα νούμερα στην Κέρο συγκρίνονται ευθέως με αυτά της Αττικής. 

«Η αιτία είναι η συνήθεια του διασκορπισμού των πλαστικών που γίνεται από τους δήμους, αντί για διαχείριση των απορριμμάτων», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του «Αρχιπελάγους», Θοδωρής Τσιμπίδης. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.