.Μόνιμα κορόιδα μισθωτοί και συνταξιούχοι

Πάλι τα ίδια. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από τη δράση του ΣΔΟΕ. Και όπως πάντα είναι εντυπωσιακά. Επαναβε­βαιώνουν πόσο κορόιδα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και πόσο ανίκανο το ελληνικό κράτος να φτιάξει ένα φορολογικό σύστημα στοιχειωδώς λειτουργικό και δίκαιο. Αυτήν τη φορά μάλιστα στάθηκαν και άτυχοι, διότι η δημοσιοποίηση των τελευταίων πεπραγμένων του ΣΔΟΕ συνέπεσε με τη δημοσιοποίηση της έρευνας του ΙΟΒΕ από την οποία πληροφορηθήκαμε ότι οι 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, οι 6 στους 10 κάτω από 5.000 και ότι το 99% των αγροτών δεν δηλώνουν πάνω από 10.000.

Για να μη σας μπερδεύω, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι παραμένουμε οι «προνομιούχοι» στη μεταπολιτευτική Ελλάδα και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων δεν βλέπω να στερούμαστε στο ορατό μέλλον τον κάθε άλλο παρά τιμητικό τίτλο του «κορόιδου». 

Δεν σας κρύβω μάλιστα ότι έχω φτάσει στο σημείο να εύχομαι να μην ξανακούσω για επικείμενη «φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών», διότι είναι διαπιστωμένο ότι κάθε «μεταρρύθμιση» μού φορτώνει και περισσότερα βάρη. 

Εχοντας, λοιπόν, δεδομένη αυτή την πραγματικότητα, οι ανακοι­νώ­σεις του υπουργείου για τις επιτυχίες του ΣΔΟΕ δεν μου προκαλούν την ικανοποίηση που προφανώς θα ανέμεναν οι αρμόδιοι για τη δημοσιοποίησή τους, αλλά μου δημιουργούν τα αντίθετα ακριβώς συναισθήματα. Και δεν αστειεύομαι καθόλου!

Για μένα οι συγκεκριμένες επιτυχίες του ΣΔΟΕ αποτελούν την απόδειξη ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλες περιπτώσεις, ανάλογων ή και μεγαλύτερων οικονομικών διαστάσεων, που δεν εντοπίζονται και δεν πρόκειται να εντοπιστούν ποτέ, γιατί δεν υπάρχει αντικειμενικά η δυνατότητα να ελέγχεται ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός υποθέσεων.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και το δεδομένο ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε -ή έστω να προβλέψουμε- αν και πότε θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, τι θα αποδώσουν, ποια ένδικα μέσα θα ασκηθούν και πόσα τελικά χρήματα θα μπουν στα δημόσια ταμεία και πότε. 

Γιατί ως προς τον τελικό «λογαριασμό», η πείρα από το πρόσφατο παρελθόν κάθε άλλο παρά επιτρέπει αισιόδοξες προσδοκίες.

Την έχω ξανακάνει την υπόδειξη: μήπως είναι προτιμότερο ν΄ ανακοινώνεται τι εισπράττεται; Αλλωστε αυτό ενδιαφέρει.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

.Διαδηλωτές έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο

Ουκρανοί αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οργισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να επιδιώξει στενότερες οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, έπειτα από την υπαναχώρησή της στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, έριξαν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, που ειδικά στην ουκρανική πρωτεύουσα συμβολίζει την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Ρωσίας .

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς που βρισκόταν επί τόπου είδε διαδηλωτές να διαλύουν με αξίνες το άγαλμα, αφού πρώτα το είχαν ρίξει στο έδαφος με σκοινιά καιο μεταλλικές μπάρες. Είχε προηγηθεί αντικυβερνητική διαδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

.Απάντηση Ευ. Βενιζέλου στον Μητροπολίτη Πειραιώς για το σύμφωνο συμβίωσης

Απαντητική επιστολή στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή όσα αναφέρει ο ιεράρχης για το σύμφωνο συμβίωσης, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία στη Βουλή.

Στην επιστολή, ο κ. Βενιζέλος αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του, τόσο σε νομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θρησκευτικής πίστης, μη θέλοντας, πάντως, να αναφερθεί σε θέματα κανονικής τάξης.

Ειδικότερα για το θέμα του «αφορισμού» των βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι θεωρεί τη σχετική αποστροφή του κ. Σεραφείμ ως «σχήμα λόγου και όχι επισκοπική θέση που αξιώνει θεολογική και εκκλησιολογική θεμελίωση».

.«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο κοινής καθόδου του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές»

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο κοινής καθόδου του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια συνάντησης με 40 νέους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που είχε στη Θεσσαλονίκη

«Διαφωνήσαμε με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, γιατί, επί της ουσίας, όπως τις προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών, ακυρώνει τις δημοτικές παρατάξεις και ενδυναμώνει τις προσωπικές στρατηγικές σε μια εποχή που χρειαζόμαστε σύμβολα ενότητας και σχέδιο» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

.Νέες φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις στην Ουκρανία

Περίπου 200.000 φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο ζητώντας την αποπομπή του προέδρου της χώρας μετά την απόρριψη από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ.

«Είμαστε εδώ για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ουκρανίας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Θέλουμε να επικρατήσει η δικαιοσύνη για όλο τον κόσμο»  δήλωσε ένας 52 χρονος διαδηλωτής. 
Η αντιπολίτευση, η οποία ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ελπίζει να κινητοποιήσει σήμερα μέχρι και ένα εκατομμύριο διαδηλωτές. 

.Αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών σε περιπολία για παράνομη αλιεία στη Φλώρινα

Περιπολία για παράνομη αλιεία, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες, διενεργούσε η ομάδα των τριών αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας όταν δέχθηκε τα πυρά κακοποιών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού και δύο Αλβανών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής αστυνομικής διεύθυνσης δυτικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας οι οποίοι, όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν, αντέδρασαν και άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών. 

Ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκε ο 43χρονος υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τουφέκι τύπου Καλάσνικοφ το οποίο κατασχέθηκε.  Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα ασφαλείας Φλώρινας.

 Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας εκφράζει «τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη του για την απώλεια της ζωής του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη». 

Θερμά συλλυπητήρια εκφράζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του.

.Τέλος η συλλογή αποδείξεων από το 2014

Το τέλος της υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μία πηγή εισοδήματος, αλλά και το τέλος της συλλογής αποδείξεων από το νέο έτος, ανακοινώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε, δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή».

Όπως έγραψε στο twitter ο κ. Θεοχάρης οι φορολογούμενοι φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί να μαζεύουν αποδείξεις το 2014. Ωστόσο κανονικά θα ισχύσουν οι αποδείξεις του 2013 για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν μέσα στο 2014. «Δεν τίθεται κανένα θέμα για τις αποδείξεις του 2013 που υποβάλλονται το 2014. Στην Καθημερινή μίλησα για τα εισοδήματα του 2014», ανέφερε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.