.Στη δημοσιότητα η πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πλήρης πρόταση που παρέδωσαν οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου ο ελληνικός λαός να είναι πλήρως ενημερωμένος για το περιεχόμενο των προτάσεων για τις μεταρρυθμίσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με βάση την πρόταση και τις οποίες καλείται να εγκρίνει ή όχι με την επιλογή του στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής. 

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρεται: "Τα ξημερώματα της 27ης Ιουνίου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε τη διενέργεια δημ... περισσότερα »

.Επάρκεια φαρμάκων εξασφαλίζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Πλήρη επάρκεια σε φάρμακα διαβεβαιώνει ότι εξασφαλίζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, υπογραμμίζοντας ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη επάρκεια των νοσοκομείων και των φαρμακείων στα φάρμακα που έχουν ανάγκη οι ασθενείς για τη θεραπεία τους.

"Στις κρίσιμες συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος, οι ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις φαρμάκου, με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης τους, θα σταθούν δίπλα στον Έλληνα ασθενή, προσφέροντάς του απρόσκοπτα την απαραίτητη φαρμακευτική θεραπεία του.
 Είμαστε βέβαιοι, πως την ίδια ευαισθησία, ευθύνη και ετοιμότητα επιδεικνύει και το σύνολο των επιχειρήσεων φαρμάκου που δραστηριοποιείται στη χώρα μας", αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

.Το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5ης Ιουλίου.
Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να αποφανθούν επί του ερωτήματος:
«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; 
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).
Παραπλεύρως του ερωτήματος οι πολίτες επιλέγουν βάζοντας σταυρό στο πλαίσιο που βρίσκεται κάτω από τη φράση:

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

.Ο Σαρκοζί καλεί την Ευρώπη να μην υποκύψει έναντι της Αθήνας

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ζήτησε σήμερα να μην υπάρξει υποχώρηση έναντι της ελληνικής κυβέρνησης και έκανε λόγο για "ανευθυνότητα" του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Αν η Ευρώπη, το ευρώ δώσει την εντύπωση ότι υποχωρεί, τότε θα παρασύρει την αξιοπιστία ολόκληρου του ευρωπαϊκού συστήματος», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαδρίτη κατόπιν προσκλήσεως του συντηρητικού πρώην πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ.
«Με την ανευθυνότητα του πρωθυπουργού της, η Ελλάδα ανέστειλε η ίδια τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη», υποστήριξε ο Νικολά Σαρκοζί.
«Οποίος κυνισμός, οποία δημαγωγία, οποία ανευθυνότητα», πρόσθεσε αναφερόμενος στην προκήρυξη δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νέου κόμματος "Οι Ρεπουμπλικάνοι", «το ζήτημα δεν είναι πλέον πώς να σωθεί η Ελλάδα, αλλά πώς να σωθεί η ευρωζώνη».

.Έτοιμοι «ανά πάσα ώρα και στιγμή» για νέες διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Έτοιμοι για νέες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα «ανά πάσα ώρα και στιγμή» είναι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς- Γεργκ Σέλινγκ.
«Αναζητούμε οποιαδήποτε λύση, θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Σέλινγκ από τη Βιέννη.

Εξάλλου ο Αυστριακός υπουργός επεσήμανε ότι η Αθήνα ήταν αυτή που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

.Ντ. Κάμερον: Η Βρετανία θέλει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης

«Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης η οποία θα φέρει την ασφάλεια που θέλουμε να έχουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε συνέντευξη στο Radio 4 του BBC.
Παράλληλα επισήμανε ότι κατά την άποψή του είναι πολύ δύσκολο η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ αν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα. Από την άλλη σημείωσε ότι ένα «ναι» θα σημαίνει ότι οι Έλληνες θέλουν την συμφωνία με τους θεσμούς. Όπως όμως τόνισε «αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα αποφασίσουν οι Έλληνες και όχι εγώ».

Για μια ακόμη φορά διαβεβαίωσε ότι η Βρετανία έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε κρίση προκύψει με το θέμα της Ελλάδας, σχέδιο το οποίο -όπως είπε- θα επανεξετάσει σήμερα με ομάδα συμβούλων του για να δουν από κοινού τις τελευταίες λεπτομέρειες.

.Λι Κετσιανγκ: Μία ενωμένη ΕΕ και ένα ισχυρό ευρώ είναι προς το συμφέρον της Κίνας

Η Ευρώπη έχει την υποστήριξη της Κίνας στο θέμα της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης χρέους και η Κίνα επιθυμεί να δει την Ευρώπη να ανθίζει, την Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη και το ευρώ ισχυρό, καθώς αυτά είναι προς το συμφέρον του Πεκίνου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ σε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα.

«Η Ευρώπη έχει την στήριξη της Κίνας όταν πρόκειται για τη διαχείριση των προβλημάτων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και το πρόβλημα χρέους στην Ελλάδα», δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Handelsblatt και σε αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές εφημερίδες.

.Τα μέτρα περιορισμού κεφαλαίων δεν αφορούν τουρίστες

Προς ενημέρωση όσων επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στη χώρα τους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.