.Ευ. Βενιζέλος: «Τα παιχνίδια με τους θεσμούς πληρώνονται τελικά»

Τριπλό προσκλητήριο, προς κινήσεις και κόμματα που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, προς τους ενεργούς πολίτες, καθώς επίσης και προς τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και των προσυνεδριακών διαδικασιών, μιλώντας σε πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αναλαμβάνουν την προσπάθεια οργάνωσης του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και θα μετέχουν εκ μέρους του κόμματος στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή. Στη συνάντηση που πραγματοποιείται σε κεντρικό... περισσότερα »

.«Δέχθηκα κι εγώ απειλές όπως η Λαγκάρντ»

Την αποκάλυψη της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της από φοροφυγάδες σχολίασε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δίνει στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτήρισε την αποκάλυψη «συγκλονιστική» ενώ είπε πως και ο ίδιος είχε δεχτεί παρόμοιες απειλές: «Παρόμοιες απειλές, δέχθηκα και εγώ το 2012, όταν μου είπαν 'έλα να μας βρεις για να μας φορολογήσεις', βέβαια αυτός που το είπε βρέθηκε στη φυλακή».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «μαφία».

Προανήγγειλε τη δημιουργία μιας ειδικής επιτροπής για τον έλεγχο των offshore. Ενώ είπε πως οι εταιρείες αυτές δεν φορολογούνται με τον ΕΝΦΙΑ, ούτε για τις περιουσίες τους σε ελληνικό έδαφος. Όπως είπε αυτές οι εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν και πως «όσοι δεν πληρώσουν δεν μπορούν να έχουν περιουσία στην ελληνική γη». 

.«Ζητάμε εκλογές... χθες»

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη για προσφυγή στις κάλπες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι μόνο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση μπορεί να είναι αποτελεσματική σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 
Όπως τόνισε μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη Θεσσαλονίκη, “οι δανειστές θα πρέπει να επιλέξουν αν θα διαπραγματευτούν με μία κυβέρνηση που έχει ορίζοντα ζωής ως το Μάρτιο λόγω της προεδρικής εκλογής, ή με μία κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει τη βούληση του ελληνικού λαού”. 
Εκτίμησε δε, ότι η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας θα γίνει από την επόμενη Βουλή, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί μέσα από τους σημερινούς συσχετισμούς. Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σε όσους άσκησαν κριτική, χαρακτηρίζοντας τις χθεσινές του εξαγγελίες ως «παροχές», τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία διαφορετική αναπτυξιακή λογική, η οποία στηρίζεται στην τόνωση της απασχόλησης, την φορολογική ελάφρυνση των πολιτών, την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και μία σειρά δράσεων για ενίσχυση της ζήτησης.
Μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας νέου πλούτου που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και τόνισε, ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που παρουσίασε χθες, δεν προβλέπει νέο δανεισμό αλλά ανακατανομή των υπαρχόντων πόρων και αναδιανομή μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις.
«Χαιρόμαστε για την ευκολία του κ. Τσίπρα να μετατρέπεται από μάγο σε… γητευτή δανειστών! Ο κ. Τσίπρας έχει μπει στη φαντασίωση ότι έχει στο τσεπάκι του τους δανειστές, και στη λογική του «πάρε κόσμε» που είναι πιο επικίνδυνη από το «λεφτά υπάρχουν»! , σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.