.Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Αγωνία για την ψήφιση της συμφωνίας

Κάθε άλλο παρά εύκολα θα είναι τα επόμενα 24ωρα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καθώς, εκτός από τις τελικές συζητήσεις με τους δανειστές, το Μαξίμου θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπο με το εσωτερικό μέτωπο, όπου ήδη οι αντιδράσεις στελεχών είναι αρκετές και οργισμένες.

 Ενα στοιχείο που αναδείκνυαν αναλυτές και ρεπόρτερ ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης όλους αυτούς τους μήνες ήταν το πώς θα καταφέρει ο πρωθυπουργός να περάσει μια συμφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και τους ΑΝΕΛ) και φαίνεται πως η κομβική αυτή στιγμή έφτασε. Ηδη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη ... περισσότερα »

.Bloomberg: Η ευρωζώνη σταθμίζει την ελάφρυνση του χρέους ως δεύτερο βήμα

Οι ηγέτες της ευρωζώνης δήλωσαν ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι δυνατή μετά από μία συμφωνία τις επόμενες ημέρες που θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, με τίτλο: 

«Οι ηγέτες της ευρωζώνης σταθμίζουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ως δεύτερο βήμα στις συζητήσεις για τη βοήθεια».

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μετά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης ότι οι πιστωτές πρέπει να δεσμευθούν να συζητήσουν τις αλλαγές στο χρέος ως «δεύτερο βήμα» μετά την επίτευξη συμφωνίας... περισσότερα »

.Μ. Βέμπερ: Οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν μόνο ένα σημείο εκκίνησης για περαιτέρω διαβουλεύσεις

Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν μόνο ένα σημείο εκκίνησης για περαιτέρω διαβουλεύσεις επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των δανειστών ο Βέμπερ αναφέρει τα εξής: «Είναι η πρώτη φορά, μετά από μήνες σύγχυσης και χάσιμο χρόνου, που η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιτέλους προτάσεις. 
Αλλά οι ελληνικές προτάσεις δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθούν. Πρόκειται μόνο για ένα σημείο εκκίνησης για περαιτέρω συζητήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση, λόγω της στάσης της κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, απώλεσε την εμπιστοσύνη πολλών εταίρων της, την οποία πρέπει να ξανακερδίσει. 
Ο κ. Τσίπρας πρέπει να δείξει την προθυμία του να εφαρμόσει σε βάθος μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Θα πρέπει επίσης να διευκρινίσει πώς σκοπεύει να πείσει την ελληνική Βουλή να εγκρίνει τα συμφωνηθέντα μέτρα, σε περίπτωση επίτευξη συμφωνίας. Αλληλεγγύη μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον η ελληνική κυβέρνηση αναλάβει τη δική της ευθύνη».

.Επώδυνος συμβιβασμός με μέτρα 8 δισ. ευρώ για δύο χρόνια

Με ένα πακέτο σκληρών και επώδυνων μέτρων ύψους 7,9 δισ. ευρώ μέχρι το 2016 που αποτελεί βάση της συμφωνίας και η οποία αναμένεται να κλειδώσει σε τεχνικό επίπεδο στο επόμενο έκτακτο Eurogroup την Τετάρτη έκλεισε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας. 

Το πρόγραμμα της συμφωνίας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται οπισθοβαρές, καθώς ήδη έχει παρέλθει το μισό 2015 και τα περισσότερα μέτρα παραπέμπονται στο 2016, στο οποίο θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα ύψους σχεδόν 5,4 δισ. από τα 7,9 δισ. ευρώ.
 Το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας πάντως και το κατά πόσο δεν θα αν... περισσότερα »

.Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε αρχαίους ναούς στην Παλμύρα

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς που θεωρούν ειδωλολατρικούς στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη 2.000 ετών, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, γνωστοποίησε σήμερα η εξτρεμιστική οργάνωση.
Πρόκειται για την πρώτη αναφορά ζημιάς στα μνημεία της ιστορικής πόλης από τους τζιχαντιστές μετά την κατάληψη της πόλης, γνωστής και ως Ταδμούρ, τον Μάιο από τους τζιχαντιστές.
Οι εικόνες πριν και μετά απεικονίζουν αρκετούς εξτρεμιστές να κουβαλούν εκρηκτικά και τους ναούς, που δεν βρίσκονται ανάμεσα στα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου της πόλης, να έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα οι τζιχαντιστές είχαν τοποθετήσει νάρκες και βόμβες στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, τονίζοντας πως δεν είχε γίνει σαφές αν οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να ανατινάξουν τα μνημεία, ή αν τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να εμποδίσουν τις συριακές ένοπλες δυνάμεις να πλησιάσουν στην πόλη.

.ΚΚΕ: Η διαφαινόμενη συμφωνία οδηγεί σε νέα μέτρα - λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους

«Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα - λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ' αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες για το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού.

.Σακελλαρίδης: Εκλογές εάν χαθεί η δεδηλωμένη στη Βουλή

Για ισχυρές πιέσεις ώστε η κυβέρνηση να δεχθεί και επιπλέον μέτρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον απόηχο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, παραδεχόμενος παράλληλα ότι η συμφωνία απέχει από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Στόχος είναι μια συμφωνία αναπροσαρμογής των βαρών στην ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξηγώντας ότι επιβαρύνουν όσους δεν πλήρωσαν το μερίδιο που τους αναλογούσε το προηγούμενο διάστημα, ενώ τόνισε ότι ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παραμείνει στη θέση της εάν κατά την ψηφοφορία του πακέτου των μέτρων χάσει τη δεδηλωμένη ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.